Από τις 23 Σεπτέβρη, η καινούρια ταινία δράσης Εnola Holmes έχει κυκλοφορήσει από στόμα σε στόμα δημιουργώντας buzz ανάμεσα στους φαν. 

 

Τι είναι όμως η Enola Holmes και γιατί αξίζει να την δεις;

 

  • Βασίζεται στη σειρά βιβλίων της Νancy Springer και θα ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους θαυμαστές των ταινιών μυστηρίου και ειδικότερα τους φανατικούς του Sherlock Holmes. Ωστόσο, είναι κάτι περισσότερο από μια ακόμα ταινία ή επεισόδιο Sherlock Holmes...  

 

  • Παντρεύει ένα story με αναφορές στο παρελθόν με μια εντελώς σύγχρονη ματιά. Ο σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Ηαrry Bradbeer και το σενάριο έχει επιμεληθεί ο Jack Thorne. Όλη η ιστορία επικεντρώνεται σε μια νεαρή κοπέλα, την αδελφή του Σέρλοκ, η οποία προσπαθεί να λύσει ορισμένα μυστήρια, που σχετίζονται με την οικογένεια της και συγκεκριμένα με την εξαφάνιση της μητέρας της. Ενώ, λοιπόν, η τανία αναπαριστά μια συγκεκριμένη εποχή, όλη η ματιά του σκηνοθέτη είναι εντελώς μοντέρνα, δημιουργώντας direct επικοινωνία με το κοινό και κλείνοντας το μάτι στα στερεότυπα... Ετοιμάσου, λοιπόν, για μια διαφορετική ταινία που θα σε εκπλήξει ευχάριστα, θα σε χαλαρώσει και θα σε αφήσει απόλύτως ικανοποιημένη που της αφιέρωσες 2 ώρες από την ζωή σου.   

 

  • Είναι μέσα στο πνεύμα του woman empowerment. Η Enola Holmes διαδραματίζεται το 1884 στην Αγγλία. Πρόκειται για μια εποχή ιδιαίτερα κρίσιμη αφού η χώρα έρχεται αντιμέτωπη με ριζικές αλλαγές, μετά την επέκταση του δικαιώματος ψήφου και στις γυναίκες.  Η Enola αφού κλείνει τα 16 της χρόνια, αρνείται να ακολουθήσει τον σχεδιασμένο γι’ αυτή τρόπο ζωής που της έχουν επιβάλλει τα αδέλφια της. Θέλοντας να είναι ανεξάρτητη, λοιπόν, φεύγει από το σπίτι με σκοπό να λύσει τα μυστήρια που περιβάλουν την οικογένεια της. Η μικρή επαναστατεί και ήδη από την αρχή της ταινίας καταλαβαίνεις ότι δεν είναι φτιαγμένη για να ακολουθεί ξεπερασμένους κανόνες. Θα μείνει μόνη σε αυτό τον αγώνα; Ακόμα και το όνομά της, Enola, αποτελεί αναγραμματισμό του alone. Τυχαίο; 

 

  • Έχει και το απαραίτητο παιχνίδι ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα. Η Enola καταφεύγει στο Λονδίνο κι εκεί γνωρίζει έναν νεαρό λόρδο, τον Tewkesbury, με τον οποίο πρόκειται να δεθεί πολύ. Θα κολουθήσει εκπλήξεις που δεν θα σου αποκαλύψουμε από τώρα...

 

  • Την νεαρή κοπέλα ενσαρκώνει η γνωστή ηθοποιός - από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Stranger Τhings - Millie Bobby Brown. Ένας καλός λόγος για να την παρακολουθήσεις σε κάτι τελείως διαφορετικό.  

 

  • Τον ντετέκτιβ Sherlock Holmes υποδύεται ο ηθοποιός Henry Cavill. Δες τον, απόλαυσέ τον, βάλτον στο μυαλό σου... Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον και ήδη η κινηματογραφική βιομηχανία τον έχει εντοπίσει και θέλει να τον αξιοποιήσει περισσότερο. 

 

 

  • Άλλοι γνωστοί ηθοποιοί που συμμετέχουν στην ταινία είναι οι Sam Clafin, Fiona Shaw και η Helena Bonham Carter. Η τελευταία, η οποία ενσαρκώνει τον ρόλο της μητέρας της Enola, είναι από μόνη της ένας καλός λόγος για να δεις αυτή την ταινία. Μια απίστευτη ηθοποιός απογειώνει το καστ με την ικανότητά της να δένει και να παίζει τόσο εξαιρετικά αβανταδόρικους ρόλους-κλειδιά, όπως αυτός που θα απολαύσεις εδώ.  

 

Δείτε το trailer