Το παιχνίδι της ταχύτητας δεν άφησε κανέναν αδιάφορο. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που η MINI έχει δημιουργήσει γενιές φανατικών οδηγών της που αποφάσισαν έστω μια στιγμή στη ζωή τους να ζήσουν τη MINI εμπερία στο MAXimum. Η εταιρεία μόλις παρουσίασε τα δύο ολοκαίνουργια, ισχυρότερα μοντέλα της στην 60άχρονη ιστορία της μάρκας, με έγκριση τύπου για δημόσια χρήση. Ο τετρακύλινδρος turbo κινητήρας 225kW/ 306hp υπόσχεται εξαιρετικές επιδόσεις και για τα δύο compact πολυτελή μοντέλα, ενώ συνδυάζεται με τετρακίνηση και νέο, 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic, όλα στον στάνταρντ εξοπλισμό.

Στις νέες εκδόσεις των δύο κορυφαίων σπορ αυτοκινήτων, τόσο το ΜΙΝΙ με τις έξι πόρτες και την απόλυτη διασκεδαστική οδήγηση όσο και η στιβαρή εκδοχή παντός εδάφους, προσφέρουν μία εμπειρία υψηλής πρόκλησης. Η τελευταία γενιά του κινητήρα εξελίχθηκε για τα δύο συγκεκριμένα μοντέλα με τεχνολογία MINI TwinPower Turbo και υπερέχει της προηγούμενης κατά 55 kW/ 75hp στις μέγιστες τιμές ισχύος.

Η μέγιστη ροπή έχει αυξηθεί κατά 100Nm στα 450Nm, ενώ ανάλογη είναι και η βελτίωση στις επιδόσεις. Το MINI John Cooper Works Clubman επιταχύνει από 0 στα 100km/h σε 4,9 δεύτερα. Αντίστοιχα, το MINI John Cooper Works Countryman επιταχύνει σε 5,1 δευτερόλεπτα.

Με μια ματιά: MINI John Cooper Works Clubman και MINI John Cooper Works Countryman.

Νέος 4-κύλινδρος κινητήρας με τεχνολογία MINI TwinPower Turbo και 225 kW/306 hp με ροπή 450 Nm.

Αύξηση ισχύος έναντι των προηγούμενων μοντέλων: 55 kW/75 hp. 

Νέοι προβολείς LED με λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων Matrix και πίσω φώτα LED σε σχέδιο Βρετανικής Σημαίας (Union Jack) στο νέο MINI John Cooper Works Clubman.

MINI ALL4 all-wheel drive, στάνταρ. 

Νέο 8-τάχυτο σπορ κιβώτιο Steptronic με ενσωματωμένο μηχανικό μπλοκέ διαφορικό για τους εμπρός τροχούς. 

Η φιλοσοφία ψύξης ενσωματώνει τεχνογνωσία από την αγωνιστική πίστα. 

Νέο σύστημα εξάτμισης με αξιοσημείωτη διαμόρφωση ήχου και φίλτρο σωματιδίων βενζίνης που πληροί το πρότυπο Euro 6d-TEMP. 

Ειδικός σχεδιασμός και σετάρισμα πλαισίου. 

Νέο, μεγαλύτερο σπορ σύστημα πέδησης John Cooper Works.

Εξαιρετικά άκαμπτη δομή αμαξώματος, βάσεις κινητήρα και συνδέσεις πλαισίου.

 

Επιλογές υψηλού κύρους ακόμα και στον βασικό εξοπλισμό

Ο βασικός εξοπλισμός και των δύο κορυφαίων σπορ μοντέλων MINI περιλαμβάνει επίσης προβολείς LED, σύστημα εισόδου/εκκίνησης χωρίς κλειδί, MINI Driving Modes, και το Radio MINI Visual Boost που περιλαμβάνει μία οθόνη 6,5 ιντσών με λειτουργία αφής και ανασχεδιασμένη οθόνη γραφικών ενδείξεων. Το ενσωματωμένο Connected Media έχει πρόσβαση σε πολυάριθμες διαδικτυακές υπηρεσίες MINI Connected.

Συμπληρωματικά, στον προαιρετικό εξοπλισμό, προσφέρεται σύστημα Connected Navigation, με εύχρηστη λειτουργία καθοδήγησης διαδρομής και πρόσθετες λειτουργίες infotainment, καθώς και σύστημα Connected Navigation Plus με οθόνη αφής 8,8 ιντσών. Σε συνδυασμό με αυτές τις επιλογές, διατίθεται επίσης υπηρεσία κυκλοφοριακής ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο (Real Time Traffic Information) που παρέχει πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση της κυκλοφορίας, υπηρεσία προσωπικού Συμβούλου (Concierge service) και MINI Online Internet portal, με συμβατότητα Apple CarPlay. Επιπλέον, ενημερώσεις χαρτών πλοήγησης γίνονται αυτόματα (downloading) στο αυτοκίνητο μέσω της σύνδεσης με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Η εμφάνιση ολοκληρώνεται από ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που βελτιστοποιούν την αεροδυναμική του οχήματος. Οι μεγάλες εισαγωγές αέρα μπροστά είναι σχεδιασμένες για να εξυπηρετούν τις απαιτήσεις ψύξης των συστημάτων κίνησης και πέδησης. Επιπλέον, οι υψηλές επιδόσεις αντανακλώνται στην ειδική σχεδίαση των πλαϊνών ποδιών και των ανεξάρτητων πίσω ποδιών με ενσωματωμένο διαχύτη. Ειδικές αεροτομές οροφής συμβάλλουν στη μείωση της άνωσης στις υψηλές ταχύτητες, ενώ τα δύο νέα μοντέλα John Cooper Works είναι εξοπλισμένα με αεροδυναμικά βελτιστοποιημένα καλύμματα καθρεπτών.

Η αυθεντική σπορ εμφάνιση

Άλλες ξεχωριστές πινελιές στο εξωτερικό περιλαμβάνουν την προαιρετική κόκκινη απόχρωση της οροφής και των καλυμμάτων καθρεπτών για τη δημιουργία αντιθέσεων, μία εξατομικευμένη σχεδίαση για τα πλευρικά ‘φινιστρίνια’ με τα ενσωματωμένα φλας, και το λογότυπο John Cooper Works στη μάσκα και την πίσω πόρτα. Ο κεντρικός αεραγωγός και των δύο μοντέλων έχει κυψελοειδή δομή. Η εισαγωγή του MINI John Cooper Works Countryman φέρει επίσης κόκκινο πλαίσιο. Μία εγκάρσια κόκκινη μπάρα διαιρεί τη μάσκα του νέου MINI John Cooper Works Clubman. Οι προβολείς, τα πίσω φώτα και η πίσω ποδιά, αποτυπώνουν επίσης την ανανεωμένη σχεδιαστική φιλοσοφία του νέου MINI Clubman.

Η αγωνιστική αίσθηση αποκτά μία νέα διάσταση, που μπορούν να απολαύσουν οι επιβάτες και των πέντε πλήρως εξοπλισμένων καθισμάτων του νέου MINI John Cooper Works Countryman. Η ξεχωριστή, σπορ αίσθηση στο εσωτερικό και των δύο οχημάτων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα σπορ καθίσματα John Cooper Works με ενσωματωμένα προσκέφαλα, στο σπορ τιμόνι John Cooper Works με μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών, στον επιλογέα σχέσεων John Cooper Works, και στην ανθρακί επένδυση οροφής.