Ο χειμώνας και το κρύο καλά κρατούν, αλλά ακόμη κι εμείς που τα αγαπάμε τόσο, κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού μας ονειρευόμαστε λίγο πιο θερμές μέρες, με δυνατό ήλιο, παραλιακές εκδρομές, μπάνια στη θάλασσα, καινούριο μαγιό και κρύο καφέ δίπλα στο κύμα. Πριν αρχίζεις να προετοιμάζεσαι για το καλοκαίρι (καλέ, έχουμε ακόμη μέλλον μπροστά μας), είναι ευκαιρία να βγάλεις μερικά πράγματα από τη λίστα του χειμώνα. Ξεκίνα να βάζεις σε πρόγραμμα, λοιπόν, τα παρακάτω:

 

1. Να παίξεις χιονοπόλεμο. Στη χιονισμένη πόλη σου ή σε κάποια εκδρομή. Να φορέσεις κι όλα εκείνα τα εργαλεία (βλέπε σκούφο - γάντια - κασκόλ) στα οποία επενδύεις εδώ και χρόνια τα χρήματα σου.

2. Να πας για σκι. Η' έστω μια εκδρομή σε χιονοδρομικό. Η' έστω μια εκδρομή κι ας κάτσεις να χαζέψεις το χιόνι πίνοντας σοκολάτα.

3. Να περάσεις ένα βράδυ δίπλα στο τζάκι. Με το αγόρι σου ή την παρέα σου, με γονείς ή τ' αδέρφια σου, μόνη σου μ' ένα καλό βιβλίο.

4. Να πιεις άφθονη ζεστή σοκολάτα. Ίσως όχι σε μια μέρα, αλλά όσο κρατούν τα κρύα, έχεις το δικαίωμα να το ρίξεις λίγο έξω κι εσύ.

5. Να πας σε παγοδρόμιο. Και πόσο τα φοβάμαι αυτά δεν μπορώ να σου περιγράψω.

6. Να καθαρίσεις την ντουλάπα σου. Βγάζεις χειμωνιάτικα από την ντουλάπα - κρύβεις χειμωνιάτικα στις αρχές της άνοιξης, μια χρονιά δεν κάθισες να τα ξεκαθαρίσεις όμως. Έχεις μαζέψει αρκετή σαβούρα, καιρός να κάνεις κάτι γι' αυτό!

7. Να δεις πολλές πολλές ταινίες. Το καλοκαίρι σιγά μην κλειστείς στο σπίτι για ταινία - σιγά μη σε δει το σπίτι σου για 3 μήνες βασικά.

8. Να οργανωθείς για το καλοκαίρι (και το μέλλον σου γενικότερα). Βάλε στόχους για το καλοκαίρι, για κάποια καλοκαιρινή δουλειά, για διακοπές, για δραστηριότητες. Μέχρι ποια ηλικία θα είσαι "το κορίτσι της τελευταίας στιγμής" πια;

9. Να περάσεις μια ολόκληρη μέρα (ή ένα ΣΚ) στο σπίτι ή στο κρεβάτι, με μια κουβέρτα αγκαλιά. Κι ας μην είσαι άρρωστη, κι ας έχεις πολλές προτάσεις για εξόδους, κι ας θέλεις να λανσάρεις το νέο σου φόρεμα. Λίγη χαλάρωση δεν έβλαψε κανέναν!