Τον τελευταίο καιρό, η απώλεια αντικειμένων μου χτυπάει κόκκινο, μετά από δυο κάρτες ATM και ένα κασκόλ, αναρωτιέμαι πόσο πιο χάλια μπορούν να γίνουν τα πράγματα. Βασικά, θα σου πω αμέσως: φαντάσου να χάσεις το κινητό σου με αρκετά προσωπικά στοιχεία. Αυτός κι άλλοι 6 λόγοι, θα σε κάνουν να ξεκαθαρίσεις λίγο ό,τι έχεις αποθηκευμένο στη συσκευή σου!

Τι να σβήσεις;

1. Κωδικούς/πιν τράπεζας και τα σχετικά. Μπορείς να φανταστείς τι καταστροφή θα συμβεί αν πέσει η τσάντα σου σε λάθος χέρια ε; Μπορεί να χρειάζεσαι να σημειώσεις κάπου τον κωδικό για το mail σου ή της καινούριας σου κάρτας, αλλά τουλάχιστον σημείωσε τα κάπως πιο κωδικοποιημένα. H' καλύτερα σβήστα από το κινητό σου.

2. Παλιά μηνύματα από φίλες ή πρώην σου. Κανείς δε θέλεις να ξέρει τι έχεις πει, σε περίπτωση που - λέμε τώρα - χάσεις το κινητό σου.

3. Παρόμοιες εφαρμογές. Δηλαδή χρειάζεσαι δυο διαφορετικές εφαρμογές για να σε ειδοποιούν για τις γόνιμες μέρες σου; Το ίδιο και για να βρίσκεις τους δρόμους; Δε νομίζω!

4. Φωτογραφίες που έχεις περάσει ήδη στον υπολογιστή σου. Και σε στικάκι. Και στο σκληρό σου δίσκο. Και δεν ξέρω που αλλού προκειμένου να μην τις χάσεις.

5. Τραγούδια που δεν ακούς πια. Σου πιάνουν χώρο που χρειάζεται αρκετά. Την επόμενη φορά που θα θέλεις να βγάλεις φωτογραφία και δε θα έχεις μνήμη, θα με θυμηθείς.

6. Τηλέφωνα ατόμων που δε χρειάζεσαι ή που δεν ξέρεις καν ποια είναι. Βλέπεις μια Μαρία τάδε που δε θυμάσαι καν που τη γνώρισες, πώς της μίλησες και γιατί έχεις τον αριθμό της. Δεν τον έχεις χρειαστεί λογικά ποτέ, ούτε σε έχει καλέσει εκείνη. Και βασικά, ποιά είναι η Μαρία;

7. Ηχητικά μηνύματα. Η κολλητή σου που σου λέει τον πόνο της, η μαμά σου που σου στέλνει κουτσομπολιά από τη γειτονιά, ο θείος σου που ηχογραφεί κάτι καθόλου αστεία ανέκδοτα (κατάρα σε όποιον τα κρυφακούσει).

xx