Το άκουσα από πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους και σε πολλές διαφορετικές φάσεις μέχρι να το χωνέψω, αλλά η αλήθεια είναι πως δε γίνεται να αρέσετε ο ένας στον άλλο το ίδιο. Κάποιος θα κολλήσει περισσότερο, κάποιος θα ερωτευεί λίγο πιο πολύ, κάποιος θα πέσει με τα μούτρα ενώ ο άλλος θα το δει λίγο πιο χαλαρά, κάποιος θα πληγωθεί μια στάλα παραπάνω.

Πώς θα καταλάβεις τι παίζει;

1. Δε στέλνει πρώτος/δεν απαντάει πάντα. Κάποιος που σε θέλει πολύ, συνήθως κάθεται πάνω από το κινητό του περιμένοντας για ένα σου μήνυμα. Αν δεχτούμε ότι δεν είναι τύπος του μηνύματος, και πάλι δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος που του αρέσεις ξεχνάει να απαντήσει σ' ένα σου μήνυμα. Το ψήσιμο είναι άλλη υπόθεση - αν γίνεται κάθε τρεις και λίγο πάντως, δεν το λες ψήσιμο, το λες αδιαφορία.

2. Δεν προτείνει τόσο συχνά να βγείτε. Αν του πεις να πάτε για καφέ, θα έρθει - τί έχει να χάσει άλλωστε; Δεν είσαι σίγουρη ότι δε βγαίνει με άλλες, αλλά ξέρεις στα σίγουρα ότι δε σε βλέπει φιλικά. Καταλαβαίνεις ότι του αρέσεις αλλά ίσως όχι τόσο ώστε να κάνει για σένα το κάτι παραπάνω. Φήμες λένε πως άντρας που δεν καίγεται να σε δει, είτε δε σε θέλει αρκετά είτε θέλει κάποια άλλη.

3. Δείχνει να βαριέται λίγο ή να μην έχει πάντα τι να πει. Άντε καλέ που θα παρεξηγηθείς, απλά θα το πάρεις απόφαση ότι αν σε βαριέται μάλλον του αρέσεις κάπου στο μισό απ' ότι σου αρέσει εσένα. Δεν το λες και καλό σημάδι πάντως. Ενδέχεται να ντρέπεται ή να νιώθει αμήχανα, κατά τις προηγούμενες φήμες, άντρες που σε θέλει ξεπερνάει και ντροπές και τα πάντα.

4. Δεν προσπαθεί όσο εσύ - είτε αυτό σημαίνει να βρει χρόνο για να σε δει, είτε αυτό σημαίνει να ρίξει λίγο νερό στο κρασί του και να σου στείλει μετά από ένα μίνι τσακωμό σας. Δε γίνεται να προσπαθείς μόνο εσύ και για τους δυο σας.

5. Προσπαθείς να βρεις τρόπο να σε προσέξει. Συνήθως το πετυχαίνεις αλλά δεν κρατάει για πολύ. Καταλαβαίνεις όμως πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως νόημα σ' αυτό, έτσι; Μπορεί να μη βρεις το άτομο που να του αρέσεις εξίσου (κάποια στιγμή θα πετύχεις κι αυτόν που θα σε θέλει σαν τρελός κι εσύ δε θα πεθαίνεις για πάρτη του), αλλά δε σου αξίζει να κυνηγάς κανέναν.

xx