Μετά το γενικότερο γιορτινό κλίμα, τις εξόδους και τις βόλτες, τα δώρα και τα μεγάλα γεύματα, το άφθoνο ποτό και τα πάρτι, την χαρούμενη ατμόσφαιρα στο σπίτι και την άδεια από το γραφείο, είναι λογικό να πέσεις σε μια μίνι - πολύ μίνι - κατάθλιψη. Εξάλλου, χωρίς καν να το νιώθεις, η εορταστική αυτή φάση, σου δίνει μερικές στάλες άγχους, ακόμη κι αν αυτό προκύπτει από το ποιό φόρεμα θα επιλέξεις και σε ποιό πάρτι θα καταλήξεις. Υπάρχει αυτό το άγχος του να περάσεις τέλεια, να κάνεις το κάτι διαφορετικό, να δεις τους πάντες, να κάνεις και μια μικρή επίδειξη στα social media, να ξοδέψεις ό,τι έχεις και δεν έχεις για ένα συνολάκι. Μετά τις γιορτές, αποφορτίζεσαι από το άγχος των ημερών και ξαναμπαίνεις στην καθημερινή σου ρουτίνα. Μα είναι να μη σου πέφτει η διάθεση βρε παιδί μου;

Αυτό που λογικά δεν ήξερες, όμως, είναι ότι η ντουλάπα σου που σε σώζει πριν τη βόλτα ή το ραντεβού με τον Γιώργο, βρίσκεται και πάλι εδώ για να σε ξανασώσει.

Σύμφωνα με ψυχολόγους, το μυαλό σου έχει την ικανότητα να ταυτίζει τα ρούχα με τις καταστάσεις. Αναγνωρίζει ποιά ερεθίσματα σου προκαλούν θετικά και ευχάριστα συναισθήματα και τα συνδέει ανάλογα. Κάπως έτσι, ένα απλό μπλουζάκι μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση - αρκεί φυσικά να το έχεις συνδυάσει με κάτι θετικό, όπως εκείνο το ταξίδι στο εξωτερικό ή τότε που το φόρεσες και έγραψες τέλεια στις εξετάσεις.

Αν θες να μειώσεις το στρες και την κακή σου διάθεση, φόρα τα καλά σου ή έστω τα ρούχα που σε ταξιδεύουν σε ευχάριστες στιγμές και θα νιώσεις πολύ πολύ πολύ καλύτερα. Το λέει η επιστήμη!

xx