Υπάρχουν κι αυτές οι κοπέλες που περπατούν με τα ψηλοτάκουνα τόσο άνετα, λες και φοράνε πέδιλα. Είμαστε κι εμείς που μετά από μερικά βήματα αλλού πατάμε κι αλλού βρισκόμαστε. Όλα είναι θέμα εξάσκησης και σωστής τακτικής, που σημαίνει ότι ακόμη κι αν δε γεννήθηκες έτοιμη για τα ψηλοτάκουνα ποτέ δεν είναι αργά για να γίνεις.

Τί πρέπει να κάνεις;

1. Να φορέσεις τακούνι λίγων πόντων για αρχή. Ξεκίνα από τα εύκολα! Μην περιμένεις να αρχίσεις έναν αγώνα δρόμου πάνω στα δωδεκάποντα. Καταλαβαίνω την επιθυμία σου να φορέσεις τακούνι και την ανασφάλεια σου να βγεις μ' αυτό (χωρίς εναλλακτικό παπούτσι στην τσάντα σου), αλλά αν ξεκινήσεις από συγκεκριμένους πόντους θα νιώσεις σιγά σιγά την άνεση που χρειάζεται. Ιδανικά, ξεκίνα με πλατφόρμα ή με τακούνι λίγων πόντων, σαν να λέμε 6-7 πόντων. Ζήτα προκαταβολικά συγγνώμη από τα άτομα που μένουν στην πολυκατοικία σου και ξεκίνα την πρακτική μέσα στο σπίτι.

2. Φόρεσε τα με κάλτσες για να ανοίξουν. Όχι να χαλαρώσουν υπερβολικά, τόσο όσο χρειάζεσαι. Το δέρμα κατά 99,9% θα σε χτυπήσει όταν τα φορέσεις πρώτη φορά έξω, γι' αυτό ξεκίνα να τα περπατάς μέσα στο σπίτι με την αθλητική σου κάλτσα από μέσα. Για περισσότερα εδώ! Έπειτα, μπορείς να τραβήξεις μερικές γραμμές με μαχαίρι στον πάτο ή να τα τρίψεις με γυαλόχαρτο, ώστε να μη γλιστράνε.

3. Κάνε μικρά (και σταθερά εύχομαι) βήματα. Αν θες να αρχίσεις να τρέχεις, καλύτερα να βγάλεις τα τακούνια και να φορέσεις τα sneakers σου. Γι' αυτό, κάνε μικρά βήματα, μην τρέχεις, μη βιάζεσαι, κοίτα κάτω που και που να βλέπεις που πατάς. Έτσι, θα αφοσιωθείς στο σταθερό βήμα σου και αποφεύγεις τον κίνδυνο να γυρίσεις τον αστράγαλο σου.

4. Περπάτα σε ευθεία γραμμή. Αν τώρα δε θέλεις να κοιτάς κάτω, κάρφωσε το βλέμμα σου μπροστά και περπάτα σε απόλυτη ευθεία. Έχεις μια νοητή γραμμή να ακολουθήσεις ανάμεσα σε σένα και το στόχο σου. Εμπρός!

5. Μη χάνεις καμία ευκαιρία για να καθίσεις και να ξεκουραστείς. Στην αρχή, οι αντοχές σου θα είναι αρκετά περιορισμένες - τουλάχιστον μέχρι να συνηθίσεις. Γι' αυτό μη χάνεις ευκαιρία να ξεκουράσεις τα πόδια σου ώστε να συνεχίσεις ακάθεκτη το περπάτημα σου. Αν βρίσκεσαι σε πάρτι ή έξω για ποτό, προσπάθησε και πάλι να καθίσεις λίγο για να μαζέψεις δυνάμεις - δεν είναι ντροπή!

xx