Ο χειμώνας και το ντύσιμο του, έχουν άλλη χάρη όπως και να το κάνουμε τώρα. Είτε κάνει πολύ κρύο είτε όχι, μπορείς να ρίξεις πάνω σου ένα κασκόλ/φουλάρι και να αλλάξεις εντελώς το ντύσιμο σου. Βασικά, αν το κασκόλ σου είναι πολύ πολύ πολύ ωραίο, τότε το πιο πιθανό είναι πως κανείς δε θα προσέξει τί φοράς. Η μόδα των κασκόλ επιβάλλει λοιπόν τα super sized, δηλαδή αυτά που μπορεί να θυμίζουν κουβέρτα ή να σέρνονται αν δεν τα στρώσεις καλά, αλλά ... σίγουρα αξίζουν όλο αυτό τον κόπο.

Πολύ ωραία τα skinny scarfs σου, αλλά ένα μεγάλο και εντυπωσιακό, θα κάνει τη διαφορά αυτή τη σεζόν (γιατί όχι και τις επόμενες;)!

Ένα μεγάλο κασκόλ σε στιλ πασμίνας, μπορεί να ''σπάσει'' το total black look του γραφείου ή να δώσει μια ξεχωριστή πινελιά σε ένα μουντό/αδιάφορο ντύσιμο. Αν είναι και ασύμμετρο, με τη μιά του πλευρά να κρέμεται λίγο παραπάνω από την άλλη, ακόμη καλύτερα.

Με τζιν και δερμάτινο ταιριάζει ιδανικά, πετυχαίνοντας το τέλειο smart casual style. Είτε μονόχρωμο είτε με prints, είτε μάλλινο είτε από μετάξι, μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, σε επίσημες ή πιο χαλαρές περιστάσεις. Αυτό είναι ένα τρομερά clever layering, ό,τι πρέπει για τις μέρες που δεν έχει πολύ κρύο. Μην το πατήσεις και μπουρδουκλωθείς πρόσεχε!

Στην πλήρη χρωματική αρμονία με το υπόλοιπο ντύσιμο, λέμε ναι. Ειδικά αν πρόκειται για formal περίσταση. Μη θεωρήσεις ότι το μάλλινο κασκόλ δεν κάνει για επίσημες καταστάσεις, μιας και όλα εξαρτώνται από τον τρόπο που θα τo συνδυάσεις. Ας πούμε, ένα σακάκι κι από πάνω το κασκόλ σου είναι το τέλειο luxe layering γι'αυτή τη σεζόν.

Μπορείς να κάνεις τη διαφορά ακόμη κι όταν δεν έχει πολύ κρύο. Αντί να πάρεις το biker jacket και να αφήσεις το κασκόλ, μπορείς να κάνεις το ακριβώς αντίθετο. Άσε για μια φορά το jacket στο σπίτι και τυλίξου με το μάλλικο κασκόλ σου. Θα είναι αρκετά ζεστό και θα σου δώσει extra πόντους στυλ. Τώρα κατάλαβες γιατί το θέλουμε τόσο μεγάλο; Κασκόλ με πουλόβερ, ένας θανατηφόρος συνδυασμός.

Η άλλη απλή και κλασική λύση είναι να το βάλεις γύρω από το λαιμό σου (κι ας πιάνει και λίγο μαλλί μαζί, καθόλου δε μας πειράζει). Το ντύσιμο σου μπορεί να είναι όσο απλό ή extreme θέλεις εσύ, το χρώμα του κασκόλ το ίδιο, μας αρκεί που θα το φορέσεις. Τύλιξε το 3 φορές, δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που στο λέω, απλά έμπνευση της στιγμής.