Οι σέλφι είναι πια για τα καλά κομμάτι της ζωής μας - όλοι σελφάρουν, κι εγώ, κι εσύ, ακόμη κι όποιος κάνει ότι τα κοροϊδεύει αυτά. Υπάρχουν κάποιες celebrities που είναι στ' αλήθεια μάστερ του είδους και δε χρειάζεται να βγάλουν 500 σέλφι κάθε φορά για να διαλέξουν αυτή τη μία που θα ποστάρουν. Πολύ απλά, το  έχουν φιλοσοφήσει το θέμα και μοιράζονται μαζί μας τα αγαπημένα τους tips από την καλή τους την καρδιά:

1. Ο φωτισμός είναι το Α και το Ω της σωστής σέλφι. Αν σκεφτείς ότι δημοσίευσε και σχετικό βιβλίο, σίγουρα κάτι παραπάνω θα ξέρει από εμάς. Το καλύτερο πράγμα που έχει να προτείνει είναι ο καλός φωτισμός. Σύμφωνα με την Kim, λοιπόν, ένας καλός φωτισμός μπορεί είτε να αναδείξει μια φωτογραφία είτε να την καταστρέψει. Βέβαια εκείνη έχει ολόκληρο εξοπλισμό για να βγάζει σέλφι στο σπίτι της, αλλά προτείνει ως ιδανικό το φωτισμό που έχουν οι τουαλέτες του αεροπλάνου - άκου τώρα κάτι πράγματα κι αυτό το κορίτσι.

2. Το μυστικό είναι στη σωστή γωνία. Η Miranda Kerr φαίνεται ότι έχει μια άριστη σχέση με την κάμερα! Προτείνει το εξής: η κάμερα μπορεί να είναι πιο πάνω από το ύψος του προσώπου, ώστε όταν την κοιτάς να σου διορθώνει τα χαρακτηριστικά και να σου αδυνατίζει το πρόσωπο. Ανάγκη που χει κι αυτή!

3. Μήπως να βάλεις την κάμερα πιο κάτω από το πρόσωπο σου; Σε μένα, για παράδειγμα, αυτή η συμβουλή δεν ταιριάζει. Μπορείς όμως να το δοκιμάσεις και να κρίνεις αν σου πάει αυτός ο σελφοτρόπος. H Bella Thorne, που λες, πιστεύει ότι αν η κάμερα βρίσκεται στο επίπεδο του προσώπου σου ή και λίγο πιο κάτω, τότε είναι πολύ πιο κολακευτική η σέλφι σου.

4. Κράτα την κάμερα σταθερή και απλά κούνησε το κεφάλι σου μέχρι να πετύχεις την καλή λήψη. Πώς σου φαίνεται αυτό το tip; Αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες που βγάζει η J.Lo, ίσως και να αξίζει να προσπαθήσουμε αυτή την τόσο απλή συμβουλή της.

5. Απλά γύρνα ανάποδα το κινητό σου, ώστε να είναι η κάμερα στο κάτω μέρος. Έτσι ώστε να δείχνεις ακριβώς έτσι όπως είσαι, άσε που ενδεχομένως να μπορείς να κάνεις και καλύτερη επίδεξη των ρούχων σου μ' αυτόν τον τρόπο. H Rosie Huntington-Whiteley μετά από το αναποδογύρισμα της κάμερας, δίνει βάση στο φίλτρο που θα την αναδείξει ακόμη περισσότερο, γι' αυτό και η επιλογή του δεν είναι εύκολη υπόθεση.

6. Ένα καλό μακιγιάζ μπορεί να κάνει τη σέλφι σου τέλεια. H beauty vlogger, Michelle Phan, μας συμβουλεύει πως το απαραίτητο makeup για μια σέλφι περιλαμβάνει τα εξής: foundation, concealer στα σημεία που έχουν μερικές ατέλειες και πούδρα σε όλο το πρόσωπο ώστε να μην υπάρχει λιπαρότητα και γυαλάδα. Έπειτα, θυμήσου να τσεκάρεις τα φρύδια σου και να βάλεις μάσκαρα. Ορίστε, τώρα είσαι έτοιμη!

7. Μη χρησιμοποιήσεις πολλά φίλτρα. Τουλάχιστον αυτό προτείνει η Kendall Jenner, καθώς προτιμάει πιο φυσικές λήψεις - αν θέλουμε το πιστεύουμε αυτό βέβαια. Αν θέλει να τολμήσει κάτι, αυτό θα είναι το λευκό/μαύρο φίλτρο. Μπορείς, επίσης, να βάλεις ένα λευκό χάρτι κάτω από το πρόσωπο σου, ώστε να το κάνεις να λάμπει (ακόμη περισσότερο), ειδικά στην περιοχή που είναι το πηγούνι σου.

8. Φρόντισε να έχεις επιλογές. Αν έχεις διαθέσιμο χρόνο, όλα είναι εφικτά. Προφανώς και χρειάζεται να διαθέσεις χρόνο αν πρέπει να βαφτείς, να βρεις φως, να βρεις την καλύτερη γωνία, να δοκιμάσεις να γυρίσεις την κάμερα προς τα κάτω και πόσα άλλα ακόμη. Μετά από μερικές λήψεις, θα γίνεις κι εσύ μάστερ των σέλφι.

xx