Οσο και να το αποφεύγεις, θα έρθει η στιγμή που οι γονείς σου θα γνωρίσουν το αγόρι σου! Μπορεί να μην ήθελες να κανονίσεις εσύ αυτή τη συνάντηση γιατί φοβήθηκες ότι ο τύπος θα φρικάρει και θα νομίζει πως το βλέπεις πιο σοβαρά απ' ότι θα πρεπε (γάμοι και τα σχετικά). Τα γενέθλια σου, η γιορτή σου και το πτυχίο σου όμως είναι μερικές καλές αφορμές ώστε να γνωριστούν η οικογένεια σου με τη σχέση σου. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζονται τα αγαπημένα σου πρόσωπα και να τα πηγαίνουν καλά. Αν όμως η συνάντηση δεν πάει τελικά τόσο καλά όσο υπολογίζαμε και τον αντιπαθήσουν, τότε τι κάνεις;
Οι γονείς σου πάντα ξέρουν κάτι παραπάνω από σένα - βλέπεις έχουν και περισσότερες εμπειρίες. Δε σου λέω ότι πέφτουν πάντα μα πάντα μέσα, αλλά συνήθως το ένστικτο του γονέα είναι ισχυρό κι αυτό πρέπει να τους το αναγνωρίσεις. Όσο και να σέβεσαι τη γνώμη τους πάντως, δεν υπάρχει λόγος να χωρίσεις ή να δεις με άλλο μάτι τον τύπο επειδή οι γονείς σου έτυχε να μην τρελαθούν μαζί του. Εξάλλου, υπάρχει και ο παράγοντας ''κανείς δε θα είναι αρκετά καλός για να βγει με το παιδί μου'' που μαστίζει αρκετούς γονείς. Φυσικά, αν αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι οι γονείς σου έχουν όντως μερικούς καλούς λόγους για να μην εγκρίνουν τον τύπο, μπορείς να τους ευχαριστήσεις κιόλας που σου άνοιξαν τα μάτια. Μέχρι τότε, κάνε κάτι από τα παρακάτω ώστε να την παλέψεις ανάμεσα στα δυο αντίπαλα στρατόπεδα:
1. Κατανόησε τη στάση τους. Μην τα βάζεις μαζί τους, δε φταίνε σε κάτι, ίσα ίσα είναι ειλικρινείς και σου λένε τη γνώμη τους. Δεν έχουν κάτι να κερδίσουν, γι' αυτό και η άποψη τους είναι από τις πιο αντικειμενικές που θα ακούσεις στη ζωή σου. Συζήτα μαζί τους (χωρίς να γκρεμίσεις το σπίτι από τα νεύρα σου κάθε φορά που θα ακούς κάτι που δε θα σου αρέσει) ώστε να κατανοήσεις για ποιο λόγο το αγόρι σου στα μάτια τους δεν κάνει για σένα. Μπορεί να έχουν λανθασμένη άποψη και με την κουβέντα σας να τη διορθώσεις ή να σε πείσουν ότι όντως δεν κάνει για σένα. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η κουβέντα αξίζει να γίνει.
2. Μην απαντάς στην κριτική τους με κριτική. Εφόσον ρώτησες την άποψη τους, θα την ακούσεις κιόλας, είτε συμφωνείς μ' αυτή, είτε όχι. Να μην αντιδράς άσχημα, ώστε να εκφράσουν ακριβώς αυτό που σκέφτονται. Ναι είναι μεγαλύτεροι, ναι έχουν ζήσει άλλα πράγματα, ναι μπορούν να δουν περισσότερα απ' όσα βλέπεις εσύ, ναι κάτι παραπάνω ξέρουν.
3. Μην αρχίζεις να κρύβεις πράγματα. Το να σταματάς να τον αναφέρεις μέσα στο σπίτι δεν είναι λύση. Μπορείς να μιλάς κανονικότατα γι΄αυτόν, να λες ότι θα τον δεις ή ότι θα πάτε εκδρομή, ότι σου πήρε ένα δώρο ή ότι θα βγείτε για καφέ, οτιδήποτε τέλος πάντων θα ήθελες να μοιραστείς ιδανικά με τους γονείς σου υπό κανονικές συνθήκες.
4. Μίλα στο αγόρι σου ... με προσοχή όμως. Να φιλτράρεις βέβαια το τι λες γιατί δε θέλεις να τους αντιπαθήσει κι αυτός. Δε χρειάζεται να του πεις πολλά, είτε απλά ότι θέλεις να τον φέρεις πιο κοντά με τους γονείς σου είτε ότι δε νιώθουν καλά να σε βλέπουν με το αγόρι σου οπότε δε θα βρεθείτε σύντομα όλοι μαζί πάλι. Πες ότι νιώθουν άβολα, μια χαρά πειστικό είναι. Κάπως έτσι του δείχνεις ότι υπάρχει ένα μικρό θεματάκι χωρίς να δώσεις στεγνά τους γονείς σου. Ούτε τον αφήνεις στο μαύρο σκοτάδι αλλά δεν τον πληγώνεις κιόλας. Είναι μεγάλη απογοήτευση να ξέρεις ότι οι γονείς του άλλου δε θέλουν ούτε να σε βλέπουν - από πρώτο χέρι στο λέω κι αυτό.
5. Να αναφέρεις τις καλές πλευρές του αγοριού σου. Πόσο σε προσέχει, πόσο ωραία περνάτε και τα σχετικά. Δε σου λέω να βγάζεις πράγματα από το μυαλό σου, δε θα λες ψέματα εξάλλου. Ό,τι καλό έχει φρόντισε να το ξέρουν, είτε κι αν πρόκειται για το εξοχικό του στη Μάνη (σόρρυ που γίνομαι πεζή, όλα τα κοιτούν οι γονείς σήμερα).
6. Κανόνισε συνάντηση μετά από καιρό. Κυρίως για να δεις πως πάει το πράγματα. Άλλαξαν γνώμη άραγε; Έπιασαν τόπο οι προσπάθειες σου; Μήπως έχει μαλακώσει κάπως η στάση τους απέναντι του; Θα δεις ότι μετά τη συνάντηση - που δε χρειάζεται να πάρει και ώρες - θα μπορείς να κρίνεις αν διορθώνεται η κατάσταση ή αν είναι χαμένη υπόθεση.