Μαζί με τη νέα χρονιά, ήρθε και η πολυπόθητη στιγμή που ο γοητευτικός τύπος που μιλάτε με μηνύματα τόσο καιρό, σου ζητάει να βγείτε πρώτο ραντεβού (γιέεει). Πλατύ χαμόγελο σχηματίζεται στο πρόσωπο σου και νομίζεις ότι ακούς να σκάνε μέχρι και πυροτεχνήματα στα αυτιά σου (υπερβολική εγώ;). Όλα αυτά βέβαια, μέχρι να αρχίσεις να αγχώνεσαι για τα πάντα. Τι θα φορέσεις, που θα πάτε (πρέπει το μέρος να είναι ρομαντικό), πώς θα συμπεριφερθείς κτλ κτλ. Ας ξεκινήσουμε απ'τα εύκολα... Σύμφωνα με δηλώσεις πολλών αντρών εκεί έξω, η εξωτερική εμφάνιση προφανώς και παίζει σημαντικό ρόλο αλλά προτιμούν χαλαρό ντύσιμο και ελαφρύ μακιγιάζ. Επομένως, καλό θα είναι να αφήσεις τις υπερβολές στην άκρη. Όσο για το πως να συμπεριφερθείς, μία είναι η απάντηση. Να είσαι ο εαυτός σου!

Πάμε τώρα και στα δύσκολα... Το πρώτο ραντεβού είναι σημαντικό και κρίνει για το αν θα υπάρξει και δεύτερο, επομένως πρέπει να δώσεις βαρύτητα στην στιγμή εκείνη. Κάποια ζητήματα προς συζήτηση για παράδειγμα, καλό είναι να μην τα αναφέρεις καν. Ποια είναι αυτά;

1. Οι πρώην!

ΠΟ-ΤΕ! Γενικά ποτέ, όχι μόνο στο πρώτο ραντεβού. Ο πρώην ανήκει και βρίσκεται εκεί που του αξίζει, και έστω μια μικρή αναφορά να κάνεις ενδεχομένως να δώσεις λάθος εντυπώσεις. Το θες; Δεν το θες! Όταν ξεκινάς κάτι καινούριο, το παλιό δεν έχει καμία θέση.

2. Τα ελαττώματα σου!

Δεν είναι ένα, δεν είναι δυό, είναι πολλά. Κανείς τέλειος, άλλωστε. Δεν χρειάζεται όμως να αναφερθείς σε αυτά όσο άνετη και κουλ και να φαίνεσαι. Σκέψου πόσα θετικά έχει δει εκείνος σε 'σένα και εστίασε σε αυτά. Για παράδειγμα, αν συνηθίζεις να βγαίνεις και να πίνεις δύο τρία ποτηράκια κρασί παραπάνω, εκείνη την ημέρα φρόντισε να μείνεις στο ένα.

3. Απαισιοδοξία για όλα!

Μπορεί οι περισσότεροι νέοι να έχουν μια απαισιοδοξία σε πολλά ζητήματα, αλλά δεν είναι καθόλου κολακευτικό να την βγάλεις κι εσύ προς τα έξω στο πρώτο ραντεβού. Σημασία έχει να περάσεις καλά, οπότε καλό θα είναι να είσαι ευδιάθετη, κεφάτη και χαμογελαστή. Σύμφωνα πάλι με τους άντρες, το χαμόγελο τραβάει το βλέμμα τους πολύ περισσότερο από άλλα χαρακτηριστικά.

4. Βαρυσήμαντα ζητήματα!

Εννοώ όλα εκείνα που συμβαίνουν γύρω μας και έχουν σχέση με πολιτική, θρησκεία κτλ. Το να πεις την άποψη σου δεν θα σε κάνει πιο έξυπνη στα μάτια του, οπότε μην ανοίξεις τέτοιες κουβέντες. Δεν είναι ούτε η κατάλληλη στιγμή, ούτε το μέρος και πιθανόν να βαρεθεί κιόλας.