Του γκρινιάζεις που ξεχνάει επετείους, του την λες που ξεχνάει να σου στείλει μετά τη δουλειά ή να σε πάρει τηλέφωνο για καλημέρα, ξενερώνεις όταν σου λέει ότι δεν μπορεί να βγείτε, οπότε πάλι γκρινιάζεις - τίποτα καλό έχεις να του πεις τέλος πάντων;

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε συνηθίσει τ' αγόρια να κάνουν κοπλιμέντα και να μας λένε γλυκόλογα, αλλά κι αυτοί έχουν ψυχή, κι αυτοί θέλουν ν' ακούσουν κάτι που θα τους κάνει να φουσκώσουν από καμάρι. Δε χρειάζεται να το ψάχνεις πολύ, υπάρχουν μερικά πράγματα που δε θα βαρεθούν ποτέ ν' ακούν:

1. Είσαι πολύ όμορφος. Απλό, ειλικρινές και σημαντικό! Προφανώς για να βγαίνεις μαζί του θα σου αρέσει, γιατί να μην του το πεις κιόλας; Δε σου λέω να του το επαναλαμβάνεις κάθε φορά που τον βλέπεις αλλά μια στο τόσο, λίγο πριν βγείτε ή κατά τη διάρκεια της βραδιάς μπορείς να του πας το ηθικό στα ύψη λέγοντας κάτι που στ' αλήθεια πιστεύεις.

2. Μ' αρέσει να είμαι στην αγκαλιά σου. Η' τέλος πάντων οτιδήποτε σου έρθει πες για την αγκαλιά του αρκεί να είναι θετικό (σαφώς) και να δείχνει πόση ασφάλεια νιώθεις εκεί μέσα. Όσο τσιλιβήθρας και να είναι, θέλει ρε παιδί μου να πιστεύει ότι σε προστατεύει και ότι νιώθεις τέλεια εκεί μέσα. Αν δε νιώθεις βέβαια, κάτι πάει στραβά, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.

3. Μυρίζεις πολύ ωραία/τέλεια/υπέροχα. Διάλεξε μια λέξη και πες του πόσο όμορφα μυρίζει και πόσο δεν πήγαν χαμένα τα όσα έδωσε για το καινούριο του άρωμα. Προφανώς ένα τέτοιο κοπλιμέντο δεν ταιριάζει μετά από τον αγώνα ποδοσφαίρου/μπάσκετ που πήγε με τους φίλους του. Είπαμε να κάνεις κοπλιμέντα, αλλά να τα κάνεις εύστοχα.

4. Γυμνάζεσαι; Τύπου κοιτάς το σώμα του και απορείς. Πότε είναι ακατάλληλη στιγμή γι' αυτό το κοπλιμέντο; Μάλλον όταν πρόκειται να φάει το 9ο κομμάτι πίτσας ή το 5ο σουβλάκι. Μην του κόψεις και την όρεξη του ανθρώπου!

5. Με κάνεις πολύ χαρούμενη. Ε αφού σε κάνει καλή μου, γιατί να μην του το πούμε; Αυτή η αντίληψη ότι ο άντρας πρέπει να τα λέει όλα δεν είναι καθόλου σωστή, να το ξέρεις.

6. Πάντα ξέρεις πως να μου φτιάχνεις τη διάθεση. Ειδικά όταν σου κάνει κάποια έκπληξη ή σου παίρνει σοκολάτα στο άσχετο ή εκείνο το μπλουζάκι που μπάνιζες. Ένα ευχαριστώ πολλές φορές δεν αρκεί για να δείξεις πόσο εκτιμάς όσα κάνει ο άλλος για σένα.

7. Τι θα έκανα χωρίς εσένα; Θα τα είχες με το Μήτσο που σε κυνηγάει χρόνια, αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να του δείχνεις πόσο απαραίτητος είναι στη ζωή σου.

8. Αυτό το μπλουζάκι/πουκάμισο/φούτερ/παντελόνι σου πάει πολύ. Ξαναλέω, δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που να λέει πως μόνο εκείνοι πρέπει να μας κάνουν κοπλιμέντα για την εμφάνιση μας. Αν βλέπεις ότι έχει κάτι ωραίο πάνω του (δεν μπορεί να μην έχει, για κοίτα καλύτερα), να του το λες. Όλοι πεθαίνουμε να ακούμε κάτι τέτοια.

9. Μόνο με σένα θα ήθελα να πάω εκεί [βρες ένα μέρος] ή να κάνω αυτό [βρες μια δραστηριότητα]. Στα δικά μου αυτιά, κάτι τέτοιο ακούγεται πιο κολακευτικό απ' όλα τα υπόλοιπα. Α και γοητευτικό. Και ρομαντικό. Και πόσα άλλα ακόμη.

10. Σε θέλω πολύ/άπειρα/αφάνταστα *ντρέπεται και συνεχίζει να πληκτρολογεί*. Ε και που λες, αφού του πεις για το μπλουζάκι του και το άρωμα του καιρός να του δείξεις πως θέλεις αυτόν ... όπως τον γέννησε η μαμά του. 

Ελπίζω να πήρες μπρος με τα κοπλιμέντα τώρα!