Ναι, σε χώρισε. Ναι, ήταν άδικο και απάνθρωπο και απροσδόκητο και εσύ έχεις μείνει σαν την καλαμιά στον κάμπο και δεν ξέρεις από που σου ήρθε.

Μετά το κλάμα μιας εβδομάδας, μετά το θυμό, την απογοήτευση και τα νεύρα, θα (πρέπει να) διαπιστώσεις πως υπάρχει και η λαμπρή εκδοχή της… εγκατάλειψης:

1.    Θα σε βοηθήσει να δεις την πραγματικότητα


Όταν είμαστε σε μία σχέση, ειδικά εμείς οι γυναίκες, συχνά ταξιδεύουμε πάνω σε ένα ροζ συννεφάκι και δεν επικοινωνούμε με την πραγματικότητα. Θεωρούμε ότι όλοι είναι καλοί και πιστοί, ότι κανείς δε μας λέει ψέματα και ότι ο πρίγκιπας του παραμυθιού μόλις εμφανίστηκε μπροστά μας. Τα πράγματα δεν είναι έτσι και ένας χωρισμός -ειδικά όταν είναι απότομος και χωρίς αιτία- ίσως σε βοηθήσει να δεις την πραγματικότητα και να συνειδητοποιήσεις μερικά πράγματα για τη ζωή και τον έρωτα.

8 πικρές αλήθειες για τη ζωή στα 20, που αρνούμαστε πεισματικά να παραδεχτούμε!

 
2.    Οι φίλες σου θα σε προσέχουν περισσότερο

Fewer Obligations
Φρεσκοχωρισμένη; Οι αληθινές σου φίλες είναι εδώ! Να σε φροντίσουν, να σε ακούσουν, να σου κάνουν τα χατήρια, να βγείτε έξω και να τα σπάσετε! Χάνεις κάτι, κερδίζεις κάτι άλλο.

6 λόγοι που θα σου βγει σε καλό που χώρισες.
 

3.    Είσαι ελεύθερη!

Freedom
Θα πιαστώ από την τελευταία φράση της προηγούμενης παραγράφου και θα ξαναπώ: Χάνεις κάτι, κερδίζεις κάτι άλλο. Μπορεί ο αγαπημένος σου να σε παράτησε, αλλά το να είσαι μόνη δεν είναι απαραίτητα κακό! Εσύ το βλέπεις έτσι που είσαι φρεσκοχωρισμένη. Σκέψου ότι μπορείς -και σύντομα θα βρεις- κάποιον άλλον, πολύ καλύτερο για να είστε μαζί ή να περνάς απλά καλά. Δεν έχεις περιορισμούς, δεν έχεις καβγάδες, που πήγες, τι έκανες. Είσαι ελεύθερη και μπορείς να φλερτάρεις και να κοιμηθείς με όποιον θέλεις!

6 λόγοι που περνάς καλύτερα όταν είσαι single

4.    Γλίτωσες χρόνο


Από τη στιγμή που σε άφησε, θα το έκανε ούτως ή άλλως. Μπορεί να το έκανε λίγο αργότερα, με καλύτερο τρόπο ίσως, αλλά θα το έκανε. Οπότε, εάν το καλοσκεφτείς, τι σήμερα, τι αύριο, τι ώρα. Μάλλον, καλύτερα τώρα, για να γλιτώσεις και χρόνο.

Αυτοί είναι οι 8 τύποι άντρα που είναι σχεδόν σίγουρο ότι σε απατήσουν.

5.    Θα μάθεις από τα λάθη σου


Σε μια σχέση, όπως και σε έναν χωρισμό, φταίνε και οι δύο. Εάν θεωρείς ότι έκανες και εσύ λάθη για να φτάσετε εκεί που φτάσατε, προσπάθησε να τα διορθώσεις για την επόμενη σου σχέση.