Μεγάλο πράγμα η φιλία. Σου έχω μιλήσει άπειρες φορές για τις φίλες μου και πάντα το κάνω στην πρώτη ευκαιρία. Για μένα, το να βρεις τα άτομα που θα σε συμπληρώνουν και το να χτίσεις ουσιαστικές σχέσεις διαρκείας είναι μερικές από τις πολύ δύσκολες αποστολές που αναλαμβάνουμε σ' αυτόν τον πλανήτη - μεγάλο challenge, που λένε και στο χωριό μου. Όταν έχεις δυο κολλητές, όμως, η γραμμή είναι αρκετά λεπτή: από τη μία, δε θέλεις να υπάρχουν παρεξηγήσεις μεταξύ σας, από την άλλη, το πιο πιθανό είναι να υπάρξουν - και πολλές μάλιστα - μέχρι να ωριμάσει η φιλία σας. Εξαρτάται από τα άτομα, τις ηλικίες και τις περιστάσεις, αλλά το να διατηρηθεί μια στενή φιλία με 3 άτομα είναι ένα τέλειο και δύσκολο πράγμα ταυτόχρονα. Τα θετικά και τα αρνητικά είναι τα παρακάτω:

Μπορεί να υπάρξει έντονη ζήλια και ανασφάλεια. Με δεδομένο ότι κάθε άτομο σου βγάζει άλλα πράγματα, κάπως έτσι μπορεί να λειτουργείς και στη φιλία σου. Μπορείς να κάνεις  και να λες ακριβώς τα ίδια σε δύο άτομα; Καθόλου απίθανο δεν είναι να δημιουργούνται σκηνικά τύπου ''γιατί βγήκατε οι δυο σας και δεν είπατε τίποτα'', ''γιατί πήρες εκείνη να της πεις το νέο σου και όχι εμένα;'' και τα σχετικά. Όποια κι αν νιώσει ότι βρίσκεται στην απ'έξω, θα νιώσει κατά συνέπεια ανασφάλεια και άγχος. Το κλειδί σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση είναι - μάντεψε - η σωστή επικοινωνία.

Μπορεί να βρεθείς στη μέση ενός καβγά. Μάλωσαν αυτές οι δυο μεταξύ τους, εσύ δεν έχεις πάρει καμία θέση και έχεις βρεθεί στην αμήχανη κατάσταση όπου πρέπει να λύσεις τη διαφωνία με κάποιο μαγικό τρόπο. Σε πιέζουν να μιλήσεις και να βάλεις μια τάξη κι από το πουθενά έχεις βρεθεί μπλεγμένη. Στο τέλος θα τα βρουν μεταξύ τους κι εσύ θα γίνεις η κακιά της υπόθεσης, να μου το θυμηθείς.

Από την άλλη, έχεις ένα παραπάνω στήριγμα. Είσαι πραγματικά τυχερή γιατί έχεις δίπλα σου δυο άτομα που θα χαρούν με τη χαρά σου (της φίλης μου η χαρά δυο φορές χαρά μου) και θα σε στηρίξουν σε κάθε δυσκολία. Οι δικές μου φίλες είναι μια τρανή απόδειξη ότι μπορεί να έχουμε "πολλά άλλα μισά", το άλλο μισό δεν είναι μόνο ένα.

Διασκεδάζετε περισσότερο και έχετε ποικιλία. Είστε σε ένα πολύ καλό στάδιο για να χτίσετε σιγά σιγά την παρέα σας - μπορεί πάντα να είστε πιο κοντά εσείς οι τρεις, αλλά καλώς ή κακώς έχετε την ανάγκη να προσεγγίσετε κι άλλα άτομα, ώστε να ανοίξετε τον κύκλο σας. Μπορείτε βέβαια να βγείτε μόνες σας ή με άλλους, να παρτάρετε ή να πάτε για ένα χαλαρό ποτό, μιας και είστε ο ιδανικός αριθμός για να διασκεδάσετε πολύ χωρίς όμως να είστε λαοθάλασσα.

Μην έχεις παράπονο, όταν έχεις δυο κολλητές οι όμορφες στιγμές γίνονται ακόμη καλύτερες και οι δύσκολες γίνονται παιχνιδάκι. Το θέμα είναι να βρείτε την ισορροπία μεταξύ σας, όλα τ' άλλα έρχονται από μόνα τους!