Φυσικά και έχω φίλη Τοξοτίνα. Πρόκειται γι΄αυτές τις φίλες που δεν τις βλέπεις πολύ συχνά, δε μιλάτε κάθε μέρα, δε βγαίνετε τα Σαββατόβραδα, αλλά όταν θα βρεθείτε θα είναι σαν να ήσασταν κολλητές - ή καλύτερα αυτοκόλλητες. Είναι ευαίσθητη αλλά δεν το δείχνει, είναι δυναμική κι αυτό της φαίνεται, είναι (πολύ) τρελιάρα και παρορμητική, αλλά κυρίως ενθουσιώδης και υποστηρικτική φίλη. Θα είναι δίπλα σου άμα την χρειαστείς, ακόμη κι αν έκανες 2 χρόνια να τη δεις - δεν έχει καμία σημασία. Αν θες τη γνώμη μου, πρέπει να ξεκινήσεις ήδη το ψάξιμο αν δεν έχεις μια τέτοια φίλη. Αν την έχεις, απλά μην την αφήσεις να σου φύγει. Α και ξέρει να συγχωρεί, αυτό κι αν είναι σημαντικό!

Τι έχει ποιά αυτή η περιβόητη φίλη Τοξοτίνα;

1. Μα φυσικά είναι η ψυχή της παρέας, το γνωστό party animal. Δεν έχει αφήσει μπαρ/κλαμπ που να μην έχει πάει! Ξέρει να διασκεδάζει με την παρέα της, να περνάει όσο πιο καλά μπορεί, έχει μεγάλο κοινωνικό κύκλο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι το ίδιο φίλη με όλους. Μπορεί να είναι τρελιάρα, αλλά ξέρει ποιός αξίζει να γίνει φίλος της και με ποιον απλά θα βγει για παρέα. Σ' ένα πάρτι μπορεί να τη βρεις στο μπαρ να φτιάχνει σφηνάκια ή δίπλα στον Dj να κανονίζει ποιό κομμάτι θα παίξει μετά, αν βαρεθεί δε θα συμβιβαστεί, απλά θα σηκωθεί να φύγει.

2. Την λες παρορμητική και ανυπόμονη. Δε θα κάτσει να αναλύσει με τις ώρες ή τις μέρες μια κατάσταση, θα αντιδράσει εντελώς αυθόρμητα - ακόμη κι αν χτυπάει μετά το κεφάλι της στον τοίχο. Της αρέσει η περιπέτεια, το άγνωστο, θέλει να τολμάει - να δω που θα σε τρέχει πάλι προκειμένου να βρει τον τύπο που της έχει καρφωθεί στο μυαλό.

3. Κάθε φορά έχει κι από μια περιπέτεια να σου πει. Ιδέα δεν έχω πως τα καταφέρνει έτσι αυτή η κοπέλα. Μπορεί να σου πει ότι γνώρισε τον έρωτα της ζωής της και πήγαν ταξίδι στο Μιλάνο για ένα βράδυ ή ότι βρήκε τη δουλειά που ήθελε αφού πέρασε από χίλια κύματα ή ότι δεν είχε χρήματα για ταξί και περπάτησε 2 ώρες για να φτάσει σπίτι. Και δεν είναι μόνο η περιπέτεια, μετράει πολύ και ο τρόπος που θα στα περιγράψει. Η ζωή της είναι ενδιαφέρουσα πάντως, δεν μπορείς να πεις.

4. Γνωρίζει διαρκώς καινούρια άτομα. Ξέρει άπειρο κόσμο, που τη συστήνει σε άλλο τόσο άπειρο κόσμο, γνωρίζει άτομα κάθε φορά που θα βγει. Οι άντρες πέφτουν πάνω της ο ένας μετά τον άλλον - άντε τυχερή, μπορεί να σου κάνει καμιά καλή γνωριμία. Δεν προκαλεί τον κόσμο, απλά τον τραβάει σαν μαγνήτης.

5. Πάντα ενήμερη για οτιδήποτε συμβαίνει. Από συναυλία μέχρι φεστιβάλ, από μόδα μέχρι τεχνολογία, από ένα νέο τοσοδούλικο καφέ που άνοιξε στο κέντρο μέχρι το opening των μαγαζιών της παραλιακής. Δεν της ξεφεύγει τίποτα, ούτε από ποτά, ούτε από ρούχα, τίποτα τίποτα τίποτα.

6. Κάθε τρεις και λίγο βρίσκεται μπερδεμένη με κάποιον τύπο. Συνήθως πολύ ωραίο γιατί έχει και υψηλά standards η άτιμη - μας συμφέρει πολύ αυτό γιατί το ίδιο τηρεί και στις φιλίες της, για να είσαι φίλη της σημαίνει ότι έχεις ξεχωριστή θέση στην καρδιά της. Δεν ξέρω αν στο είπα, Τοξοτίνα και συμβιβασμός δεν πάνε μαζί ούτε γι΄αστείο!

7. Χιούμορ; Κι απ' αυτό έχει! Θα γελάσει με τ' αστεία σου, θα κάνει τις πλάκες της, θα γελάσει ακόμη και με τον εαυτό της στην πρώτη κοτσάνα που θα πει ή θα κάνει. Δεν έχει τέτοια κόμπλεξ, είναι εντελώς άνετη και συμφιλιωμένη με το ποιά είναι και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

8. Σπάνια δεν είναι στα πάνω της. Μπορεί να πέσει χωρίς λόγο, αλλά δε θα είναι για πολύ. Με ένα τέτοιο άτομο δίπλα σου, φαντάζομαι πως αποκτάς κι εσύ αντίστοιχη ενέργεια και όρεξη για τη ζωή. Η φίλη Τοξοτίνα είναι μια ανεξάντλητη πηγή ενέργειας!

9. Δεν είναι καθόλου κτητική. Δεν έχει ανάγκη να πνίγει τις φίλες της ή να τις ελέγχει, ξέρει ότι της έχει δίπλα της ακόμη κι αν δεν είναι αυτοκόλλητες. Σου αφήνει χώρο και χρόνο, δε σε τρέχει όπου θέλει εκείνη, υπολογίζει τη γνώμη σου και τα θέλω σου, δε σε καταπιέζει. Δε νιώθει την απειλή ότι θα χάσει τις φίλες της, γιατί έχει σιγουριά στον εαυτό της και στα άτομα που έχει επιλέξει να έχει γύρω της.

10. Είναι ανοιχτή σε φιλίες. Θα δημιουργήσει αρκετές προσωρινές φιλίες μέχρι να καταλήξει στο ποιές θα κρατήσει. Κάπως έτσι δείχνει το ότι είναι επιλεκτική στις στενές της φίλες αλλά θέλει κιόλας να δίνει ευκαιρίες σε άτομα να τη γνωρίσουν και να τα γνωρίσει καλύτερα. Πρόκειται για ιδιαίτερα εξωστρεφές άτομο κι αν υπολογίσεις και τα παραπάνω, και ποιά δε θα ήθελε να κάνει παρέα μαζί της;

 

Κι αυτό για την Τοξοτίνα φίλη μου! (ναι ευκαιρία έψαχνα)