Μερικά από τα πράγματα που αλλάζει η σχέση στη ζωή μας είναι και ο τρόπος που διασκεδάζουμε. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό, αλλά έχει φάση το να παρατηρείς πώς ξαφνικά αλλάζουν οι ανάγκες σου ανάλογα με το αν έχεις δίπλα σου το άτομο που θέλεις. Δεν προκαλεί ιδιαίτερα μεγάλη έκπληξη αλλά με βάση τη λογική και όσα βλέπουμε γύρω μας, όταν δεν έχεις σχέση και ψάχνεσαι, θέλεις να βγεις για να γνωρίσεις κόσμο - ε κάπου εκεί θα βρεις κι ένα καλό παιδί, δεν μπορεί! Kι όταν το έχεις αυτό το καλό παιδί, προτιμάς ήρεμα και χαλαρά πράγματα και - ω τι έκπληξη! - όχι τόσο με τις φίλες σου, όσο περισσότερο μ' αυτόν. Ιδανικά, μ' ένα συνδυασμό φίλων και αγοριού.

Φυσικά και διαφέρει ο τρόπος που διασκεδάζει μια δεσμευμένη και μια ελεύθερη, θέλει και ρώτημα; Ακόμη και τα ρούχα διαφέρουν, ακόμη και η διάθεση, η όρεξη, η ώρα που θα γυρίσεις. Ίσως τελικά και το πόσο καλά θα περάσεις.

1. Οι ελεύθερες διασκεδάζουν ανέμελα μέχρι το πρωί, οι δεσμευμένες μέχρι τις 12 το πολύ αφού έχουν περάσει άπειρη ώρα στο κινητό τους στέλνοντας μηνύματα. Ε της λείπει το αγόρι της, τι να κάνουμε. Δεν μπορούμε να της απαγορεύσουμε να στέλνει, τουλάχιστον κάνει το σημαντικό βήμα να βγει με τις φίλες της αντί με το αγόρι της και της το αναγνωρίζουμε - έχουν δει πολλά τα μάτια μας.

2. Οι δεσμευμένες μπορεί να σε κράξουν που ψάχνεις κάποιον για να φλερτάρεις, οι ελεύθερες θα σε παρακαλέσουν απλά αυτός που θα βρεις να έχει και ωραίους φίλους. Γι' αυτά τα χαζοφλέρτ ζούμε, που σπας πλάκα με τις φίλες σου ενώ ο τύπος νομίζει ότι θα σε ρίξει με τις 5-6 κλισέ ατάκες που ξέρει να πει.

3. Οι ελεύθερες θα πιούν μαζί σου, οι δεσμευμένες θα πιουν μισό ποτό με το ζόρι αλλά θα σε γυρίσουν με ασφάλεια σπίτι. Ναι, μάλλον με τη σχέση ωριμάζουν πιο γρήγορα σε σύγκριση με τις single φίλες σου. Και τα δυο είδη φίλης χρειάζονται σε μια παρέα τελικά.

4. Οι δεσμευμένες προτιμούν ταινία στο σπίτι ή cinema, οι ελεύθερες τρελαίνονται για club και bar. Δεν έχουν λόγο οι πρώτες να στολιστούν και να φτιαχτούν, ενώ με τις δεύτερες θα χάσεις και καμιά θερμίδα. Είμαστε κι εμείς βέβαια που βαριόμαστε το στόλισμα είτε έχουμε αγόρι είτε όχι.

5. Οι ελεύθερες μιλούν για συγκατοίκηση, γάμους και παιδιά, οι δεσμευμένες έχουν πολλές αστείες ιστορίες από τη δουλειά να σου πουν. Μπορεί να σε κάνουν είτε να θέλεις να ακολουθήσεις το παράδειγμα τους και να βρεις αγόρι ή απλά να παραμείνεις στη χαλαρή φάση σου, χωρίς δεσμεύσεις και τα σχετικά. Τουλάχιστον βλέπεις και τις δυο πλευρές.

6. Οι δεσμευμένες μιλούν διαρκώς στο α' πληθυντικό (πακέτο με το ταίρι τους σε όλα), οι ελεύθερες δεν ξέρουν καν που θα βρίσκονται αύριο γιατί yolo. Σόρι, αλλά σ' αυτό παραδέχομαι τις single ladies. Δε γίνεται να χάνεις τον εαυτό σου επειδή μπήκες σε σχέση, ούτε να μην κάνεις πράγματα για σένα αλλά μόνο για τη σχέση. Πολύ ωραίο το ''εμείς'', αλλά το ''εγώ'' που πήγε;

* Δεσμευμένες ή ελεύθερες, να περνάτε καλά είτε με δεσμευμένες είτε με ελεύθερες φίλες.