Ολα ωραία και καλά με την τεχνολογία, μας διευκολύνει απίστευτα, δεν μπορώ να πω. Κάποτε, δεν υπήρχε καν η επιλογή του να βγάλεις μια φωτογραφία αμέσως μ' ένα μόνο κλικ, ευτυχώς έγινε κι αυτό. Μετά από το φιλμ, όλα έγιναν ψηφιακά. Πάλι όλα ωραία και καλά ως εδώ. Έπειτα, μάθαμε στα κινητά, να βγάζουμε φωτογραφίες, για την ακρίβεια να βγάζουμε τις καλύτερες φωτογραφίες του εαυτού μας - σε σημείο που ούτε καν εμείς δε μας αναγνωρίζουμε. Δεν ξέρω τι λένε για τη γενιά μου, αλλά ας μας παραδεχτούν ότι στο θέμα σέλφι, έχουμε κάνει τρελή έρευνα, όχι αστεία.

Σε γενικές γραμμές, η ομορφιά και η τεχνολογία είναι δυο καλές φίλες. Πολλά πράγματα στον τομέα της ομορφιάς θα ήταν αδύνατα χωρίς μια δόση τεχνολογίας, καθώς και η τεχνολογία δε θα ήταν τόσο ελκυστική αν δεν είχε στοιχεία ομορφιάς μέσα της. Σύμφωνα με έρευνα πολλών δερματολόγων όμως, η τεχνολογία βλάπτει το δέρμα μας. Ούτε που το ήξερες, έτσι; 

Όλος αυτός ο χρόνος που ξοδεύουμε μπροστά στις οθόνες προκειμένου να μιλήσουμε με τις ώρες ή να πετύχουμε μια καλή λήψη (ανάμεσα στις 500 που βγάλαμε), έχει κάποιο τίμημα. Αυτό το τίμημα έρχεται να το πληρώσει το δέρμα μας και με το παραπάνω μάλιστα. To γεγονός ότι τσεκάρεις διαρκώς το κινητό σου (έλα μην το αρνείσαι!) δημιουργεί αυτό που οι επιστήμονες ονομάζουν tech neck, καθώς ο λαιμός σου βγάζει σημάδια γήρανσης πριν την ώρα του. Κάθε φορά που κάνεις την κίνηση να κοιτάξεις την οθόνη του κινητού σου ψάχνοντας για ενημερώσεις, βάζεις συγκεκριμένη πίεση στο λαιμό σου καθώς και στη γύρω περιοχή. Η έρευνα έγινε σε άτομα μεταξύ 18 - 39 που χρησιμοποιούσαν (αμέριμνα) αρκετά την τεχνολογία. Οι δερματολόγοι, ωστόσο, συστήνουν να χρησιμοποιούμε πιο μεγάλες οθόνες, με μεγάλα γράμματα και αρκετή φωτεινότητα.

Δεν ξέρω αν έχεις ήδη ακούσει για το τι προκαλεί η οθόνη του υπολογιστή. Να επαναλάβω ότι φήμες λένε πως δε σε αφήνει να κοιμηθείς το βράδυ αν έχεις εκτεθεί σ' αυτή για αρκετή ώρα. Οι ίδιες φήμες επιβεβαιώνουν ότι γερνάει πρόωρα το δέρμα σου. Οι ακτίνες είναι πιο δυνατές κι από της ακτίνες UV, με αποτέλεσμα να επηρεάζει ανά περιπτώσεις μέχρι και το DNA - μεγάλη καταστροφή δηλαδή! Το θέμα είναι ότι το φως που βλέπεις να βγαίνει από την οθόνη του υπολογιστή, δεν είναι τόσο αθώο όσο νομίζεις μιας και καταστρέφει τα κύτταρα του δέρματος. Σαν να σου λέει ... θέλεις να είσαι high tech; Θα το πληρώσεις ρε!