Το πιο βασικό στοιχείο που αναζητάει μια φίλη Καρκίνος είναι η εμπιστοσύνη. Αν της προσφέρεις αυτό, έχεις κερδίσει την καρδιά της, δε χωράει αμφιβολία. Να θυμάσαι πως εκτιμάει τις σχέσεις - και ειδικά τη φιλία - με βάση την ποιότητα και όχι την ποσότητα. Θα έχει λίγους αλλά πολύ καλούς φίλους. Μπορεί να μη ζει έξαλλα, να μην είναι το πιο τρελό πάρτυ άνιμαλ που θα γνωρίσεις, αλλά ξέρει να χαίρεται την κάθε στιγμή - από την πιο απλή μέχρι την πιο σημαντική. Τι άλλα χαρακτηριστικά έχει η φίλη Καρκίνος; Για διάβασε...

1. Τρελαίνεται να κάνει τους άλλους να νιώθουν όμορφα. Υποθέτω πως δεν υπάρχει (πραγματική) φίλη που έχει φετίχ να σε κάνει να νιώθεις άσχημα, αλλά ειδικά η φίλη Καρκίνος είναι ειδική στο να σε κάνει να νιώθεις ωραία και άνετα. Ενδιαφέρεται πραγματικά για σένα, σε ρωτάει λεπτομέρειες για τη ζωή σου, θυμάται σημαντικά γεγονότα που σου έχουν συμβεί με κάθε λεπτομέρεια - ακριβώς όπως τις τα έχεις διηγηθεί. Λέγοντας σημαντικό, μπορεί να είναι και το πως σου ζήτησε ο Γιαννάκης να βγείτε ραντεβού (τι εννοείς αυτό δεν είναι σημαντικό;).

2. Δεν είναι καθόλου εγωκεντρική, ίσα ίσα, μπορεί να νοιάζεται περισσότερο για σένα παρά για εκείνη. Δε θα την ακούσεις να μιλάει πολύ για τον εαυτό της, ακριβώς επειδή θέλει να σου δώσει πρώτα το χρόνο και το χώρο να εκφραστείς εσύ - γι' αυτό και θα τρέξεις σ' αυτή όταν έχεις πραγματικά ανάγκη να σε ακούσει κάποιος.

3. Είναι αγαπητή. Δεν αντέχει να ξέρει ότι έχει δυσαρεστήσει ή ότι πλήγωσε κάποιον δικό της. Θέλει να έχει καλές σχέσεις με όλους,δε μαλώνει, αποφεύγει τις φωνές και τους τσακωμούς. Είναι αγαπητή επειδή το έχει ανάγκη κιόλας. Της αρέσει τόσο πολύ, πιο πολύ απ' ότι νομίζεις. 

4. Δεν ανοίγεται εύκολα. Σε κάνει όμως να θες να της ανοιχτείς εσύ, μιας και από την πρώτη στιγμή προσπαθεί να σε κάνει να νιώσεις άνετα και να μιλήσεις για προσωπικά σου θέματα. Πέρα από το ότι μπορεί να σε ακούσει για όσες ώρες θέλεις, θα είναι πάντα πρόθυμη να βρει μια λύση για κάθε προβληματισμό σου. Τα άτομα που δεύτερου και τρίτου δεκαημέρου, ανοίγονται ακόμη πιο δύσκολα.

5. Είναι ευαίσθητη. Μα δε θα μπορούσε να μην είναι! Ένα άτομο που νοιάζεται τόσο μα τόσο πολύ για τους γύρω του δε θα γινόταν να μην έχει αρκετές ευαισθησίες, όπως η φίλη μας η Καρκίνος. 

6. Είναι επιλεκτική. Θέλει να έχεις τις πιο καλές σχέσεις με όλους, αλλά τα άτομα που θα διαλέξει να έχει δίπλα της είναι λίγα και καλά. Μπορεί να επικοινωνεί με πολλούς, αλλά με λίγους θα νιώσει 100% άνετα και εκφράζεται αυθόρμητα.

7. Μοιράζεται τις γνώσεις της. Της αρέσει να μοιράζεται όσα γνωρίζει ή κάτι περίεργο που άκουσε (ακόμη και αν δεν ταιριάζει στο θέμα σας) αλλά ποτέ δε θα το πάρει πάνω της για όσα ξέρει ή για όσα έχει διαβάσει. Η φίλη σου η Καρκίνος είναι ταπεινό άτομο και γι' αυτό τη συμπαθούμε τόσο άλλωστε.

8. Κρατάει πολλά μέσα της. Δεν πιστεύω ότι το κάνει επειδή δε σ' εμπιστεύεται να σου πει τα πάντα, αλλά από λεπτότητα και διακριτικότητα, για να μη σε ζαλίζει με τα δικά της. Προτιμάει να τα σκέφτεται όλη μέρα, αλλά μόλις σε δει να έχει 100 ευχάριστα πράγματα να σου πει και να μη σε προβληματίσει με κάτι.