Κάνοντας φιλίες και γνωρίζοντας άτομα, θα δεις ότι με άλλους θα κολλήσεις περισσότερο, μ' άλλους λιγότερο, θα υπάρξουν φορές που θα πεις ''τι σκεφτόμουν όταν έκανα παρέα μ' αυτή'' και άλλες που απλά θα νιώθεις τεράστια ευγνωμοσύνη για τα άτομα που έχεις δίπλα σου. Πάντα θα υπάρξουν οι λάθος φιλίες, αλλά ευτυχώς θα έρθουν και οι σωστές, αυτές που θα κάνουν τη ζωή σου πιο όμορφη και ενδιαφέρουσα. Πως όμως θα καταλάβεις ότι μια φίλη είναι τοξική για τη ζωή σου;

1. Νιώθεις χειρότερα μετά από τις ώρες που περνάς με τη φίλη σου, αντί να νιώθεις καλύτερα. Σε ρίχνει το ότι δεν περνάς καλά μαζί της, αυτά που λέει και το πως σου συμπεριφέρεται. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βγαίνεις μαζί της ή να κάνετε παρέα αν δεν περνάς όμορφα.

2. Πιάνεις τον εαυτό σου να ψάχνει δικαιολογίες προκειμένου να μη βγεις μαζί της. Η' να θέλεις να ακυρώσεις διαρκώς αυτά που κανονίζετε.

3. Η φίλη σου σε θυμάται μόνο όταν θέλει κάτι από σένα - μια χάρη, μια εξυπηρέτηση ή να δανειστεί κάτι.

4. Προσπαθεί να σε απομακρύνει από τις άλλες φίλες σου, από το αγόρι σου και από τα υπόλοιπα άτομα που έχεις δίπλα σου. Είναι τόσο εγωίστρια ή έχει κάποιο σχέδιο που δεν μπορούμε να καταλάβουμε;

5. Αναζητάς διαρκώς εξηγήσεις που να δικαιολογούν τη συμπεριφορά της φίλης σου και συνήθως προσπαθείς να μη λαμβάνεις σοβαρά αυτά που λέει ή κάνει. Την δικαιολογείς επειδή δε θες να ξενερώσεις μαζί της, αλλά κάποια πράγματα το ξέρεις ότι είναι απαράδεκτα.

6. Πολλές φορές θάβει μπροστά σου όλες τις υπόλοιπες φίλες της - απλά σκέψου ότι αυτό είναι πολύ πιθανό να το κάνει και για σένα σ' αυτές.

7. Δεν επιστρέφει ποτέ ό,τι παίρνει, από τα αντικείμενα που σου δανείζεται μέχρι την καλή διάθεση που της δείχνεις.

8. Γίνεται προσβλητική, σε μειώνει, σου μιλάει άσχημα ακόμη και μπροστά σε άλλα άτομα.

9. Μονοπωλεί κάθε σας συζήτηση, δε σε ρωτάει τι κάνεις ή τα νέα σου, μιλάει ασταμάτητα μόνο για τον εαυτό της.

10. Δε σου αφήνει καθόλου χώρο για να κάνεις πράγματα με άλλα άτομα και το μόνο που θέλει είναι να κανονίζεις μαζί της. Διαφορετικά, σου κρατάει μούτρα, γίνεται απότομη και γκρινιάζει.

Ορίστε και οι 6 φίλες που πρέπει οπωσδήποτε να έχεις - που πας χωρίς αυτές;