Ποιόν πάμε να κοροϊδέψουμε τέλος πάντων; Εμείς εδώ στην Ελλάδα δε θα καταλάβουμε από βαρύ κι ασήκωτο χειμώνα. Λίγο ο ήλιος, λίγο το κλίμα, άντε και λίγο η καλή μιας διάθεση, μας επιτρέπουν να βάλουμε λίγο χρώμα στη σκουρόχρωμη παλέτα της χειμερινής ντουλάπας. Η λύση είναι μια: βάλε λίγο παστέλ στη ζωή σου και δε θα χάσεις!

Σας έχω φάει ότι το βουργουνδί είναι το χρώμα της σεζόν, αλλά ένα ροζ ή τιρκουάζ ή έστω ένα baby blue βρε αδερφέ, κάνεναν δεν έβλαψε.

Πώς τα φοράμε όμως τα παστέλ μέσα στο χειμώνα;

1. Αξεσουάρ. Αρκετά σοφή κίνηση. Από τη μία, βάζεις την ανοιξιάτικη πινελιά σου, από την άλλη, δεν ξεφεύγεις πολύ από τη μουντάδα των χειμερινών ρούχων, που - μεταξύ μας - πολύ τα γουστάρουμε. Ένα ροζ κολιέ ή φουλάρι, μια τιρκουάζ τσάντα, ένα baby blue σακίδιο, οι επιλογές είναι πολλές. Το παστέλ σακίδιο που πήρα το καλοκαίρι δεν το αποχωρίζομαι με τίποτα σου λέω, ακόμη κι αν πέσουν χιόνια!

2. Statement για σένα που τολμάς. Δε θες μόνο μια πινελιά άνοιξης, θέλεις πιο δραστικά μέτρα. Ορίστε τι να φορέσεις λοιπόν! Παστέλ καπαρντίνα/παλτό/μπουφάν/ζακέτα, για σένα που λατρεύεις την άνοιξη και τα χρώματα που θυμίζουν σ' αυτή. Φόρεσε τα μόνο με total black look, έτσι για την τσαχπινιά.

3. Παστέλ + χειμερινά χρώματα = ένας καλός συνδυασμός. Ήρθε η στιγμή να κάνεις ένα μικρό πείραμα με χρωματικούς συνδυασμούς, για παράδειγμα ένα γκρι παντελόνι, ένα παστέλ παλτό και μια σκουρόχρωμη turtleneck μπλούζα είναι ό,τι πρέπει για ένα ξεχωριστό chic look.

4. Χρώματα της ίδιας οικογένειας. Μπορείς να κινηθείς στα πλαίσια της χρωματικής αρμονίας για ένα πιο safe και χαρωπό look, η χαρά του mix and match δηλαδή. Δε χρειάζεται να το παρακάνεις, μόλις 2-3 κομμάτια αρκούν.

5. Κάντο λίγο πιο ροκ. Ξέρεις γιατί ε; Για να μη δείχνεις σαν ζαχαρωτό! Ένα ροζ biker jacket σου δίνει χρώμα χωρίς να το παρακάνει με τη ρομαντική του διάθεση. Κάπως έτσι, επιλέγοντας ένα πιο ''αιχμηρό'' κομμάτι σε παστέλ απόχρωση πετυχαίνεις την απόλυτη ισορροπία.

6. Sneakers. Φυσικά, γιατί όχι; Είναι κάτι υλικά που όταν τα βρεις σε παστέλ απόχρωση δε σου χτυπάνε άσχημα στο μάτι, ό,τι εποχή κι αν είναι, όπως το σουέντ, το μαλλί και το δέρμα. Τα sneakers αποτελούν τρελό must για το smart casual look σου, μη σου πω και για το office preppy. Δες εδώ 15 κομμάτια που πρέπει να έχει στην ντουλάπα του κάθε εργαζόμενο κορίτσι!