Στις γιορτές έχουμε την τάση να το παρακάνουμε με όλα, με το φαγητό, με το ξενύχτι, με το ποτό, με το ντύσιμο και φυσικά με τα κοσμήματα. Το φόρεμα που θα επιλέξεις για το ρεβεγιόν θα είναι λίγο πιο κοντό από το κανονικό, τα κοσμήματα σου πιο λαμπερά από το συνηθισμένο, το φαγητό/ποτό/γλυκά δε θα σε απασχολούν τόσο όσο τον υπόλοιπο χρόνο (από Δευτέρα δίαιτα και τα σχετικά). Αν το καλοσκεφτείς είναι λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο μιας και αυτές είναι από τις λίγες μέρες του χρόνου που το κλίμα και η διάθεση σου επιτρέπουν να ξεσαλώσεις και να ξεφύγεις από την μικρή σου καθημερινότητα. Οι γιορτές μπορεί να είναι λίγο μακριά, αλλά τα λαμπερά κοσμήματα μας χτυπούν ήδη την πόρτα.

Χρυσό κολιέ, με πολλές στρώσεις και μεγάλη πέτρα στο κέντρο. Τα chokers έχουν επιστρέψει δυναμικά πολύ καιρό τώρα, αλλά η πιο κατάλληλη στιγμή για να φορέσεις κάτι τέτοιο είναι φυσικά οι γιορτές, με το καλό σου φόρεμα, δίπλα στο τζάκι και απέναντι από το στολισμένο δέντρο. Μπορείς να το φοράς από τώρα τα Σαββατόβραδα (που όλα συγχωρούνται) και να το κρατήσεις στο ντύσιμο σου τουλάχιστον μέχρι την Πρωτοχρονιά.

Ασημένιο statement κολιέ, με αρκετή χάντρα - ενίοτε και πούλια. Αυτό μπορεί να φορεθεί με ένα total black look σε κάθε σου βραδινή έξοδο. Το θέμα είναι να ψωνίσεις σοφά, ώστε να μη αχρηστευτούν τα κοσμήματα που θα πάρεις μετά τις γιορτές. Αυτό, για παράδειγμα, είναι μια πολύ καλή επιλογή. 

Υπερμεγέθεις καρφίτσες. Πρώτη φορά τις είδα πάνω στη γιαγιά μου και από τότε τις έχω συνδυάσει μ' εκείνη. Δεν μπορώ να σου πω ότι είναι ένα hot fashion trend, μπορώ να σου πω ότι μπορείς άνετα να το κάνεις εσύ όμως! Και η ντουλάπα της γιαγιάς ή της μαμάς, πιθανώς να έχει αρκετούς θησαυρούς για τέτοιες περιστάσεις.

Υπερμεγέθη tassels. Ε αυτά μάλιστα! Αν τα συνδυάσεις σωστά και σοφά, μπορείς να τα χαρείς - χωρίς υπερβολή - για όλο το χρόνο, από το πάρτι τις Πρωτοχρονιάς, μέχρι τα γενέθλια σου δυο μήνες μετά ή στις καλοκαιρινές σου εξόδους (κι ας αργούν πολύ ακόμη) με το μικρό μαύρο σου φόρεμα. Αποτελούν μια καλή επένδυση, ώστε να μην κλαις για πολλούς μήνες μετά τα χρήματα που θα δώσεις. Άκρως φιλική συμβουλή: Πιάσε πάνω τα μαλλιά σου να φανεί η ομορφιά σου!

Διπλές πέρλες. Και κάπου εδώ με χάνετε,σβήνω, λιώνω, λιποθυμώ. Σικ, απλές και ξεχωριστές. Τέλειο αξεσουάρ για τις γιορτινές μέρες, εξίσου τέλειο και για το office look σου ή τη βραδινή σου έξοδο. Με λευκό πουλόβερ ή total black look, με επίσημο ή λιγο πιο χαλαρό και casual, οι (διπλές) πέρλες σου δίνουν extra πόντους στιλ ακόμη κι αν τις βάλεις με τη φόρμα του γυμναστηρίου (απλά δε θα θελα!).