Οσο καλά και να είσαι με το αγόρι σου, όσο θελκτική και παιχνιδιάρα να είσαι γενικά και να απολαμβάνεις τη σεξουαλική ζωή σου, ε, πώς να το κάνουμε, υπάρχουν κάποιες φορές που δεν έχεις καθόλου διάθεση για σεξ.

Για να μην… παρεξηγηθεί λοιπόν ο σύντροφός σου ή ο παρτενέρ σου, καμιά φορά καλό είναι να λέμε και κανένα ψεματάκι. ‘Η δικαιολογία. Ή ακόμα και αλήθεια μπορεί να είναι!

Πάμε  να δούμε τις δικαιολογίες (κοινότοπες και μη) που μπορείς να σκαρφιστείς για να αποφύγεις σήμερα το βράδυ το σεξ:


1.    «Έχω πονοκέφαλο»

Καθόλου σπάνιο για μια γυναίκα να χρησιμοποιεί τον πονοκέφαλο ως δικαιολογία για να μην κάνει σεξ! Εχει γίνει πια αστείο –βέβαια κι άλλος δεν μπορεί να σου πει κάτι άλλο. Να σημειώσουμε εδώ πως εάν όντως έχεις πονοκέφαλο, έρευνες έχουν δείξει πως με το σεξ, περνάει ο πόνος!

15+1 πράγματα που σκέφτεται μια γυναίκα όταν είναι από πάνω την ώρα του σεξ.

2.    «Είμαι πτώμα»

Μάλλον στις περισσότερες περιπτώσεις ισχύει, και δεν είναι δικαιολογία.  Εάν όντως δουλεύεις ώρες ή είσαι έξω όλη μέρα σε σχολή κτλ, το πιο πιθανό είναι να είσαι φουλ κουρασμένη. Πες το λοιπόν και πήγαινε να κοιμηθείς!

Δες εδώ επτά λόγους που δεν έχεις διάθεση για σεξ.

3.    «Έχω/περιμένω περίοδο»

Οι περισσότεροι άντρες με το που ακούσουν ότι η κοπέλα τους είναι αδιάθετη, αποθαρρύνονται και δεν πιέζουν. Πάλι θα την γλιτώσεις!

Δες εδώ 8 μύθους για την περίοδο που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις!

4.    «Πάμε για κανένα ποτό;»

Γιατί να κάτσουμε μέσα και να δούμε ταινία; Δεν πάμε καλύτερα για κανένα ποτό να δούμε την παρέα μας; Το ενδεχόμενο του σεξ το εγκαταλείπει, ή τουλάχιστον το πάει χρονικά για αργότερα! Κάτι είναι κι αυτό. 

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να κάνεις σεξ, ανάλογα με την ηλικία σου;

5.    «Δεν είμαι ακόμα έτοιμη»

Αυτό το λέμε στην περίπτωση που δεν έχουμε κάνει σεξ με τον άλλον για πρώτη φορά και θέλουμε να το αποφύγουμε. Μην το πεις εάν ήδη το έχεις κάνει μαζί του, γιατί θα τον πιάσουν τα γέλια και θα έχει και δίκιο.

Δες εδώ 7 ψέματα για την πρώτη φορά που μας λένε στις ταινίες.

6.    «Θα μας ακούσουν»

Εάν είσαι στο σπίτι των γονιών σου και δεν έχεις διάθεση για σεξ, τότε ένας πολύ καλός λόγος για να μην κάνεις τίποτα με το αγόρι σου, είναι το γεγονός ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να σας ακούσουν οι γονείς σου ή να μπουκάρουν μέσα στο δωμάτιό σου –εάν δεν είναι διακριτικοί. 

7.    «Δεν έχω διάθεση»

Εάν δεν είσαι της διπλωματικής οδού, απλά λες την αλήθεια. Μαζί βέβαια με ένα ζουζουνίστικο «σε θέλω πολύ, αλλά σήμερα δεν έχω καθόλου διάθεση».

Δες εδώ τις χειρότερες ατάκες που μπορεί να πει μια γυναίκα σε έναν άντρα, αμέσως μετά το σεξ!