Δε θα ξεκινήσω με το τί είναι ακριβώς αυτό το περιβόητο Halloween, εξάλλου αυτά στα έχω πει ήδη εδώ. Κακά τα ψέματα, όσο και να θέλουμε να ταυτιστούμε με έθιμα του εξωτερικού, ποτέ δε θα καταφέρουμε να τα βιώσουμε στο πετσί μας 100%. Για εμάς πάντα θα είναι κάτι σαν Απόκριες, ούτε κολοκύθες, ούτε γλυκά & ζαχαρωτά, ούτε στολισμένα σπίτια φυσικά. Το mood του Halloween στις Αμερικές είναι πιο τρομακτικό από τις δικές μας Απόκριες πάντως, που είναι πιο πολύ για πλάκα, τραλαλό και χιουμοριστικά ντυσίματα.

Δε χρειάζεται να ξοδευτείς ούτε να σπάσεις το κεφάλι σου για να βρεις τι θα φορέσεις στο Halloween party που έχεις να πας - ποιός να μας το έλεγε μερικά χρόνια πριν ότι θα ανυπομονούσαμε για κάτι τέτοια. Μπορείς να μεταμορφώσεις τις στολές που έχεις ήδη ή να φτιάξεις δικές σου και εξίσου πετυχημένες. Ορίστε μερικές ιδέες:

1. Κάνε τις στολές που ήδη έχεις ... πιο τρομακτικές. Η στολή της βασίλισσας (όχι, μην ντρέπεσαι αν έχεις κάτι τέτοιο ακόμη στην αποθήκη σου) μπορεί να εμπλουτιστεί με μαύρα νύχια, κόκκινο κραγιόν - για να θυμίζει αίμα - στο στέρνο & στο πρόσωπο και πολύ πολύ πολύ σκουρόχρωμο μακιγιάζ. H', ας πούμε, η στολή καμαριέρας που δε φόρεσες τα τελευταία χρόνια, μπορεί να γίνει λίγο πιο διαβολική, με έντονο βάψιμο και κρατώντας ένα μαχαίρι (ψεύτικο καλέ) αντί για το φτερό ή το σκουπάκι σου.

2. Στολές τύπου μάγισσα, φάντασμα, κλέφτης και στα σχετικά μας κάνουν και μας παρακάνουν. Ειδικά αν καλύπτουν το πρόσωπο σου ή αν είναι μαύρες κι άραχνες. Α τώρα που είπα άραχνες, αράχνη να ζωγραφίσεις στα μάγουλα σου ό,τι και να ντυθείς. Ποιός θα αναρωτηθεί το γιατί και το πώς; Halloween είναι, ό,τι θέλουμε κάνουμε. Ντύσε και το σκύλο σου για εγγυημένα αποτελέσματα - μην τυχόν και δω κανένα κατοικίδιο όμως με smokey eyes! Απλά αν πάρεις τον σκύλο σου στο πάρτι πήγαινε το προς Κρουέλα ντε Βιλ καλύτερα!

3. Κόκκινο και μαύρο. Πολύ κόκκινο στο πρόσωπο (τύπου αίμα), μαύρα ρούχα, έντονο μακιγιάζ, μαύρη μάσκα για να υπάρξει κάποιο μυστήριο αρχικά ή περίεργο αγριευτικό χτένισμα, αρκούν αν ετοιμάζεσαι τελευταία στιγμή για το πάρτι. Το θέμα δεν είναι να πάρεις κάτι έτοιμο που να το έχουν άλλοι τόσοι, μπορείς να πρωτοτυπήσεις. Ας πούμε, αν μέσα στη μαυρίλα βάλεις ένα λευκό T - shirt και γράψεις οτιδήποτε θέλεις, μπορεί και να γίνεις η βασίλισσα του πάρτι από εκεί που δεν το περιμένεις.

4. Θέλεις κάτι πιο δραστικό; Θυσιάζεις το παλιό λευκό σου φόρεμα; Πολύ ωραία. Το αίμα είναι πολύ πιασάρικο στο Halloween - μη δουν κόκκινο πάνω σου, θα πιστέψουν αμέσως ότι το έκανες το φονικό. Ρίξε κόκκινη μπογιά σε φόρεμα ή T - shirt και άσε τις φήμες να οργιάσουν.

5. Δυο - δυο στο Halloween, δυο - δυο. Έχεις τη διάθεση να ξοδέψεις λίγα χρήματα; Σου προτείνω να πάρεις ένα T - shirt με σλόγκαν και να σεταριστείτε με την κολλητή σου ή το αγόρι σου. Το ντύσιμο φαίνεται πιο οργανωμένο και θα τραβήξει τα βλέμματα ειδικά κιόλας αν ντυθείτε γενικώς  θεματικά. Αν το επιχειρήσεις με την κολλητή σου, μπορείτε να κάνετε το ίδιο χτένισμα και ακριβώς το ίδιο μακιγιάζ, ενώ αν το κάνεις με το αγόρι σου μπορείτε να γράψετε κάτι κοινό στα πρόσωπα σας. Εγώ θα έγραφα ''κάνε πίσω και σ' έφαγα μωρή'' σε περίπτωση που τον μπανίσει καμία στο πάρτι, αλλά καθόλου τρομακτικό δε θα ήταν, ε;

Φυσικά το μπλουζάκι μπορεί να ξαναφορεθεί κι αλλού (βλέπε γυμναστήριο), ενώ ένα τέτοιο κολάν το πολύ πολύ να αχρηστευθεί. Είναι ωραίο όμως το άτιμο.

Τώρα αν επιμένεις να πάρεις ψεύτικα δρακουλοδόντια, να σου πω ότι είναι κλισέ, αλλά ίσως και να είναι ταυτόχρονα η πιο γρήγορη και φτηνή λύση που μπορείς να βρεις. Αν ρίξεις αγόρι βέβαια στο πάρτι, να δω πως θα του πιάσεις κουβέντα μόνο.

Βοο!