Είναι ωραία τα πάρτι δε λέω. Αλλά όταν δεν έχεις κάποιο λόγο να γιορτάσεις, τι κάνεις; Τότε επινοείς μια καλή αιτία για να περάσεις καλά με τις φίλες σου! Δε χρειάζεται να είναι τα γενέθλια σου ή απόκριες ή Χριστούγεννα ή η γιορτή σου ή να πήρες αύξηση ή να έριξες το παιδί της διπλανής πόρτας που πάντα ήθελες. Όρεξη να έχεις και λόγοι για πάρτι υπάρχουν πολλοί. Ορίστε οι 8 αγαπημένοι μου:

1. Χωρισμένες του κόσμου ενωθείτε. Ακόμη κι αν σβήσεις την ημέρα από το ημερολόγιο σου, η 14η Φεβρουαρίου θα είναι πάντα εδώ, είτε είσαι πληγωμένη είτε πιο ερωτευμένη από ποτέ. Μαζευτείτε όλες όσες περνάτε το ζόρι σας μια τέτοια μέρα και περάστε καλά χωρίς αγόρια και δεσμεύσεις και λουλούδια και αρκουδάκια. Η' (επειδή ψυχή έχετε κι εσείς) ανταλλάξτε δώρα μεταξύ σας και φάτε πίτσα σαν να μην υπάρχει αύριο. Καλά η πίτσα όντως δε θα υπάρχει μέχρι αύριο.

2. Swap not shop party. Ανταλλάξτε ρούχα που δε θέλετε. Βρες ευκαιρία να ξεφορτωθείς εκείνα τα μπλουζάκια που δε φοράς παρά μόνο όταν κοιμάσαι (δεν χρειάζεσαι και τα 20!) ενώ για τη φίλη σου φανεί να γίνει ιδανικό για το outfit της σχολής. Εξάλλου, η καθεμιά εκτιμάει διαφορετικά τα ρούχα της, ανάλογα με το στυλ της. Που ξέρεις, μπορεί να βρεθείς με τα γάντια που χρειάζεσαι ή εκείνο το κολάν για το χορό.

3. 90's και τα τραγούδια που μας μεγάλωσαν. Ας ετοιμάσει η καθεμιά μια λίστα με τραγούδια εκείνης της εποχής - κι ας θεωρούνται trash (γιατί όμως;). Μπορείτε να χορέψετε σαν τρελές, δε θα σας δει κανείς, επομένως δε θα σας παρεξηγήσει κιόλας κανείς. Χρειάζεστε ποτό, φαγητό για να παίρνετε ενέργεια και το ανάλογο ντύσιμο.

4. Φωτογραφίες και χιλιάδες αναμνήσεις. Μπορείτε να μαζέψετε φωτογραφίες από το σχολείο, σημειώματα, λευκώματα και οτιδήποτε άλλο αρκεί ώστε να σας θυμίσει τα σχολικά χρόνια, να γελάσετε μέχρι δακρύων αλλά και να κλάψετε από συγκίνηση. Δικό σας είναι το πάρτι, ό,τι θέλετε κάνετε!

5. Μαγειρική & ζαχαροπλαστική. Ας αναδείξει η καθεμιά το ταλέντο της. Μαζευτείτε για να μαγειρέψετε μια ξεχωριστή συνταγή, καλά αυτό δε θα είναι πάρτι θα είναι ένα δράμα για την κουζίνα της τυχερής που το οργανώνει και ένα όργιο για το στομάχι σας. Θα έχει πλάκα πάντως.

6. Νύχτα ομορφιάς. Μαζευτείτε για να βάλετε μάσκες ομορφιάς, να φτιάξετε η μία τα νύχια της άλλης, να ισιώσετε μαλλιά, να κάνετε περίεργα χτενίσματα, να βαφτείτε σαν να πρόκειται να βρεθείτε στο κόκκινο χαλί (και να καλέσετε και μένα!).

7. Τσάι και βουτήματα. Να το προτιμήσεις αν έχεις μια φίλη που να φτιάχνει cupcakes και ό,τι γλυκό μπορείς να φανταστείς (αν ζητήσω δημόσια από τη Στέλλα να μου φτιάξει cupcakes θεωρείται εκβιασμός άραγε;).

8. Επιτραπέζια και παντομίμα. Ας βάλουμε και πίτσα και ποτό για να αποκτήσει ενδιαφέρον. Καλύτερα τώρα; Άντε, σ' αυτή την περίπτωση μπορείτε να καλέσετε και τα αγόρια της παρέας, όχι ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε μόνες σας, αλλά για να νικήσετε την ομάδα τους.