Σε κάλεσαν σε εκείνο το αποκριάτικο πάρτυ, τη μια θες να πας, την άλλη δε θες. Ούτε στολή έχεις, ούτε πολλά αξεσουάρ, ούτε κάτι αποκριάτικο, ούτε μια σερπαντίνα βρε αδερφέ. Τι μπορείς να κάνεις; Αυτοσχεδιάζεις! Δες τις παρακάτω απλές στολές και που ξέρεις ... μπορεί κάποια από αυτές να υπάρχει κάπου μέσα στο σπίτι σου και απλά να μην το ξέρεις ακόμη!

Ντύσου σακούλα με ζελεδάκια! Δεν πιστεύω να υπάρχει άλλη ζελεδόσακούλα στο πάρτυ! Τι χρειάζεσαι; Mια διάφανη μεγάλη σακούλα - σαν κι αυτές που έχεις η μαμά σου για να φυλάει τα ρούχα στις ντουλάπες - και πολλά μικρά μπαλόνια για να τη γεμίσεις. Την δένεις στην πλάτη σου αν δεν θες να μπεις ολόκληρη μέσα ή την φοράς σαν γιλέκο αφού φροντίσεις να κάνεις τρύπες για να περνούν τα χέρια σου.

Βιβλιοθηκάριος. Στο πιο απλό της ή στο πιο σέξι της. Πάρε 2-3 βιβλία από τη βιβλιοθήκη σου, πιάσε τα μαλλιά σου κότσο, κότσαρε και εκείνα τα γυαλιά μυωπίας που πήρες. Αν δεν είναι ξεκάθαρο το τι έχεις ντυθεί, ακόμη καλύτερα! Αυτό σημαίνει ότι θα σου πιάνουν την κουβέντα για να μάθουν.

Πίπη φακιδομύτη. Χρειάζεσαι λίγο σύρμα για να στερεώσεις τις πλεξούδες σου και να μένουν σταθερά στον άερα. Φαντάζομαι πολύχρωμες κορδέλες μπορείς να βρεις πολύ πιο εύκολα στο δωμάτιο σου, α και μην ξεχάσεις να σχεδιάσεις τις φακίδες!

Σκυλί της δαλματίας. Άσπρο καλσόν, μαύρο σορτσάκι ή φούστα, άσπρη (παλιά κατά προτίμηση) μπλούζα που να μπορείς να γεμίσεις βούλες. Με μαύρο μολύβι ματιών μπορείς υπομονετικά να ζωγραφίσεις το ένα σου μάτι γύρω γύρω ή να βάλεις μαύρη σκιά για πιο γρήγορη εφαρμογή.

Wednesday Addams. Χρειάζεσαι: μαύρο φόρεμα, με λευκό γιακά και δυο πλεξούδες. Α και απλανές βλέμμα. Και λίγο τρομακτική έκφραση. Α και μια δόση ξενέρας, ε αυτά.

Μπορείς να ντυθείς τσούχτρα! Και δεν υπονοώ κάτι για την καλοκαρδοσύνη σου. Μια ομπρέλα χρειάζεσαι, λευκή ή σε ανοιχτό ροζ και να κρεμάσεις κρόσια γύρω γύρω. Που θα βρεις κρόσια; Πάρε ύφασμα ή εκείνη τη μακριά φούστα που δε φοράς ή εκείνο το σεντόνι που δε σου αρέσει και δώστου να καταλάβει.

Mary Poppins. Η ομπρέλα και εδώ έχει κεντρικό ρόλο, μόνο που τη θέλουμε σκουρόχρωμη ή και κόκκινη γι΄αυτή τη στολή. Μακριά πλισέ φούστα, λευκό πουκάμισο, καπέλο και βαλιτσάκι είναι τα must κομμάτια του ντυσίματος.

Η ''να σου πω τη μοίρα σου, να σου πω το ριζικό σου''. Τι κι αν δεν έχεις σφαίρα, ξεσπίτωσε το χρυσόψαρο σου και κράτη τη γυάλα του. Ένα ή και δυο μαντίλια στο κεφάλι για τουρμπάνια, μακριά ρηχτή μπλούζα/πουκαμίσα, πολλά δαχτυλία με πέτρες, κολιέ, έντονο βάψιμο, μυστήριο βλέμμα. Δε θες τίποτα άλλο!

Μωρό. Πολύ κλισέ, αλλά στο προτείνω σε περίπτωση που δεν έχεις κάτι από τα παραπάνω, ούτε σύρμα, ούτε ομπρέλα, ούτε λευκό γιακά. Να έχεις μια εναλλακτική.

Γάτα είσαι, γάτα! Ντύσου στα λευκά - καφέ και βάψε κάπως έτσι το πρόσωπο σου. Πες αντίο στην καφέ σκιά που αγόρασες πριν ένα μήνα γιατί βλέπω να τελειώνει μ' αυτό το μακιγιάζ, αλλά θα πετύχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Μιαου

Φάντασμα. Μια πολύ καλή ιδέα και για το σκύλο σου. Σκίζεις ένα μπλουζάκι στο σημείο που θα πέφτει στα μάτια και δε χρειάζεσαι ούτε βάψιμο ούτε τίποτα, άσε που σε προστατεύει κι από το κρύο!

Error 404. Και σιγά μην πετύχεις κάποιον που να μη γελάσει με τη στολή σου. Κι αν τύχει και βρεις κάποιον με την ίδια ακριβώς μπλούζα, τότε - δεν μπορεί! - είναι το άλλο σου μισό!