Στην Αμερική, επέλεξαν την 4η Πέμπτη του Νοεμβρίου για να γιορτάζουν τις Ευχαριστίες, το λεγόμενο Thanksgiving. Πρόκειται για την ευγνωμοσύνη που δείχνει κάθε οικογένεια για την ολοκλήρωση της σοδειάς και τα αγαθά που τους έφερε.Ταυτόχρονα, σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου που ολοκληρώνεται την Πρωτοχρονιά.

Η Ημέρα αυτή ονομάζεται και Γιορτή της γαλοπούλας, μάντεψε γιατί! Οι Αμερικάνοι συγκεντρώνονται σε οικογενειακά τραπέζια για να φάνε γαλοπούλα με γέμιση, γλυκοπατάτες και γλυκιά κολοκυθόπιτα - ενίοτε πίνουν και άφθονο γάλα. Θα έχεις δει κάτι σχετικό στα Φιλαράκια, δεν μπορεί!

Μπορείς να γιορτάσεις φέτος και εσύ τις Ευχαριστίες παρέα με ολόκληρη την Αμερική. Ζήτα από τη μαμά σου να φτιάξει ένα αντίστοιχο γεύμα και ευχαρίστησε την. Τόσο απλό.

 Η  συνταγή για την τάρτα (γλυκιάς) κολοκύθας - που μπορεί να μην την ξέρει η μαμά σου -  είναι η εξής:

Υλικά:

Γέμιση:

1 1/4 του φλιτζανιού πουρέ κολοκύθας
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. τριμμένο ginger
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. αλεύρι
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1 φλιτζάνι συμπυκνωμένο γάλα
2 κ.σ. νερό
1 βανίλια

Ζύμη:

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κρόκο αυγόυ
5 κ. σούπας κρύο νερό
100 γρ. βούτυρο

Εκέλεση:

1. Για να κάνουμε τον πουρέ κολοκύθας μπορούμε είτε να βράσουμε την κολοκύθα μέχρι να μαλακώσει (αφου την καθαρίσουμε απο σπόρια και φλούδες) και να την αφήσουμε σε ένα σουρωτήρι μέχρι να αποβάλλει όλα τα υγρά. Διαφορετικά, κόβουμε την κολοκύθα, καθαρίζουμε τα σπόρια και τις ίνες και την βάζουμε ανάποδα (με την φλούδα απο πάνω) σε μια γάστρα με μισό ποτήρι νερό και την ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει η σάρκα (1 ωρα περίπου) στους 180 βαθμούς. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε όλη τη σάρκα και την πολτοποιούμε

2. Για την ζύμη της τάρτας, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο στο μπολ. Με τα χέρια ανακατεύουμε ψιχουλιάζοντας το βούτυρο με το αλεύρι να γίνει σαν τρίμμα. Ρίχνουμε έναν κρόκο αυγού ή ένα ολόκληρο αυγό. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε μεχρι να αρχίσει να πλάθετε η ζύμη. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ελαστικό ζυμάρι. Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε 30 λεπτά στο ψυγείο. Την απλώνουμε σε μια ταρτιέρα (ή σε ταψάκι με ατομικές θήκες) καλύπτοντας τα πλαϊνά. Τρυπάμε με ένα πιρούνι την βάση και την ψήνουμε για 5 λεπτά στο φούρνο.

3. Αφού έχουμε ετοιμάσει τον πουρέ και έχει κρυώσει, τον ανακατεύουμε με τη ζάχαρη,την κανέλα, το τζίντζερ τη βανίλια, το αλάτι και το αλεύρι σε ένα μπολ

4.Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το συμπυκνωμένο γάλα και το νερό

5. Αδειάζουμε τον πουρέ στην τάρτα και τον απλώνουμε ομοιόμορφα.

6. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά, χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 150 κ ψήνουμε άλλα 20- 30 λεπτά

7. Σέρβιρουμε με μια καλή κουταλιά χτυπημένης κρέμας γάλακτος και κανέλα