Το να βρεις το ιδανικό ντύσιμο για τη δουλειά σου, ποτέ δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση. Εκτός κι αν έχεις στη διάθεση σου να ξοδέψεις πολλά χρήματα για να χτίσεις το τέλειο office preppy look, θα έρθει κάποια μέρα που δε θα έχεις τί να φορέσεις - το πουκάμισο σου έχει χιλιοφορεθεί, το ίδιο και το σακάκι, και η pencil φούστα και το μαύρο παντελόνι σου. Και τώρα τί φοράμε, λοιπόν; Ακολουθούν τα 15 must have κομμάτια που πρέπει να έχεις εσύ που εργάζεσαι και χρεάζεσαι καθημερινά ένα επίσημο ντύσιμο. Εξαρτάται φυσικά από το πού δουλεύεις, αλλά σε γενικές γραμμές, μια δουλειά γραφείου απαιτεί τα παρακάτω:

1. Blazer σε στενή γραμμή. Όλες το χρειαζόμαστε, ανεξάρτητα από το πού δουλεύουμε. Δεν ταιριάζει μόνο στο γραφείο, αλλά θα σου φανεί χρήσιμο σε πολλές και διαφορετικές περιστάσεις. Πρόκειται γι' αυτό το μαγικό κομμάτι που θα κάνει ένα απλό ντύσιμο απολύτως συμβατό με τον επαγγελματικό σου χώρο. Ένα σοβαρό, comme il faut outfit, που είναι ταυτόχρονα θηλυκό και σέξι. Μπορεί να φορεθεί τόσο με πουκάμισο όσο και με ένα ωραίο T - shirt.

2. Πουκάμισο σε θαλασσί ή λευκό. Κακά τα ψέματα, δε χρειάζεσαι απλώς ένα πουκάμισο, αλλά έστω ότι μιλάμε για το βασικό σου. Θα σου λύσει τα χέρια, μιας και μπορεί να φορεθεί με την pencil φούστα, το παντελόνι σου και μέσα από το αγαπημένο σου πουλόβερ. Ας είναι σε πιο χαλαρή φόρμα για να εξυπηρετεί κάθε στιλ που θέλεις να πετύχεις.

3. Φόρεμα βάλε - βγάλε. Αυτό το φόρεμα θα το φοράς μια φορά στις 10 μέρες, δηλαδή 3 φορές το μήνα. Εφόσον αποτελεί ένα ντύσιμο από μόνο του, δε θα ήθελες να το φοράς μέρα παρά μέρα και να νομίζουν στη δουλειά ότι απλά βαριέσαι να βάλεις μπουγάδα. Το θέλουμε εφαρμοστό, κολακευτικό και να πηγαίνει εξίσου με φλατ ή τακούνια.

4. Μαύρο παντελόνι μέχρι τον αστράγαλο. Μπορεί να θέλεις να φορέσεις το αγαπημένο σου τζιν αλλά λίγο πριν να φύγεις από το σπίτι θυμάσαι ότι έχεις συνάντηση με το αφεντικό σου, τότε τί κάνεις; Αντικαθιστάς το τζιν με το μαύρο παντελόνι που έχει τελείωμα κοντά στον αστράγαλο σου. Ταιριάζει τέλεια με τα oxford παπούτσια σου!

5. Πουλόβερ για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Σε γκρι είναι ό,τι πρέπει, ανοιχτό γκρι ή γκρι σουρί, αυτό το χρώμα το αγαπώ τόσο και δεν ξέρω και το λόγο. Επίλεξε ένα πουλόβερ με crewneck για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του layering που είναι από τα πολύ hot trends της σεζόν.

6. Καπαρντίνα σε ό,τι χρώμα θέλεις. Το καλό με την καπαρντίνα είναι ότι σε κρατάει ζεστή χωρίς να είσαι ντυμένη σαν πατάτα και να χάνεις από στιλ. Αν προκύψει κάποια συνάντηση μετά τη δουλειά ή φαγητό με τους συναδέλφους σου, είσαι και σικ και ζεστή! Θα φορεθεί αρκετά και εκτός δουλειάς να ξέρεις, στην έξοδο ή τη βόλτα.

7. Pencil φούστα. Αγαπημένο κομμάτι τόσο εντός εργασιακού χώρου, όσο και εκτός. Για την pencil skirt σου έχω πει τα πάντα όλα εδώ!

8. Φούστα σε Α γραμμή. Είναι το αντίθετο ακριβώς της pencil φούστας, μιας και αυτή συγχωρεί ατέλειες στο σώμα και κρύβει ό,τι μπορεί. Ανάλογα το ύφασμα και το χρώμα μπορεί να συνδυαστεί με τα υπόλοιπα κομμάτια της ντουλάπας σου, για αρχή όμως μπορείς να τη φορέσεις με το πουκάμισο που λέγαμε προηγουμένως.

9. Tote τσάντα. Είπαμε ότι φέτος έχουν την τιμητική τους οι μικρές και οι χαριτωμένες, έλα όμως που για το γραφείο χρειαζόμαστε μια τεράστια να χωράει τα πάντα μέσα. Δε σημαίνει ότι πρέπει να είναι άχαρη και μουντή, μπορεί να είναι σικ και πρακτική. Μια tote bag σε σκούρο μπλέ ή γκρι, θα ταιριάξει ιδανικά με τα περισσότερα ντυσίματα της σεζόν.

10. (Μυτερά) φλατ παπούτσια. Από τη μία ξεκουράζουν το πόδι σου γιατί είναι φλατ, από την άλλη δε δείχνουν τόσο casual χάρη στο σχήμα τους. Αποτελούν μια σοφή και πολύ safe επιλογή. Παραπέμπουν στο ανδρόγυνο στιλ και είναι διαχρονικά.

11. Μπλουζάκι turtleneck. Αυτό ας είναι σε πιο ζωηρό χρώμα, μιας και το υπόλοιπο ντύσιμο έχει πιο σοβαρούς και σκούρους τόνους. Απαραίτητο για μέσα από το πουλόβερ ή το blazer, θα ταιριάξει ιδανικά με το μαύρο παντελόνι σου και τη φούστα σε Α γραμμή - θα γίνει ένα κομμάτι που θα σε σώζει τελευταία στιγμή!

12. Εμπριμέ μπλούζα. Για να ξεφύγουμε λίγο από το μουντό τόνο, μπορείς να βάζεις μια πιο χαρούμενη νότα στο office preppy look σου! Προτείνω μακρυμάνικο και λεπτό ύφασμα - το γνωστό αραχνοΰφαντο. Συνδύασε τη με το blazer σου και το μαύρο παντελόνι σου για ένα τέλειο ντύσιμο!

13. Χαμηλά τακούνια - ή και πιο ψηλά για σένα που το αντέχεις. Δεν είναι απαραίτητο να τα φοράς καθημερινά στο γραφείο, αλλά για τις διάφορες εκδηλώσεις και συναντήσεις, πιστεύω θα σου χρειαστούν. Φυσικά ισχύει και εδώ πως το συγκεκριμένο κομμάτι θα σου φανεί πολύ χρήσιμο και εντελώς δουλειάς, αν και πιστεύω ότι ήδη υπάρχει στην ντουλάπα σου.

14. Ankle μποτάκια. Ιδανικά για την καθημερινή σου παρουσία στο γραφείο, άνετα και όχι πολύ casual, μοντέρνα και σικ. Τί άλλο να ζητήσει κανείς από τα μποτάκια του;

15. Πόντσο. Για εκείνες τις μέρες που κάνει παραπάνω κρύο από το κανονικό ή για τις δύσκολες μέρες του μήνα σου (που δεν μπορείς να ζητήσεις άδεια για να χουχουλιάσεις), ένα πόντσο θα σε ζεστάνει όταν όλοι αρνούνται να δυναμώσουν τη θέρμανση στο γραφείο.

Ξέρεις ποιά είναι τα 9 αξεσουάρ που δεν πρέπει να βάλεις στη δουλειά σου;