Ωραία τη βγάλαμε όλο το καλοκαίρι με τα ανοιχτά παπούτσια που είναι friendly για το πόδι! Σαγιονάρες, πέδιλα, άντε και καμιά φορά ξυπόλητη στις παραλίες και τα beach party του καλοκαιριού. Το χειμώνα τα πόδια μπαίνουν μέσα και ίσως αυτό είναι το μόνο μειονέκτημα που μπορώ να βρω στην πλέον αγαπημένη μου εποχή. Φυσικά οι μπότες, τα μποτάκια και τα sneakers είναι λατρεμένα κομμάτια του ντυσίματος μας, αλλά όταν σου χτυπάνε αλύπητα το πόδι τί κάνεις; Θα σου πω αμέσως! Ακολουθείς αυτές τις 7 συμβουλές για να μην ξαναπονέσεις ποτέ από παπούτσι!

1. Το αποσμητικό σου κάνει θαύματα. Δε θα το χρειαστείς μόνο για τη σωματική σου υγιεινή, αλλά και για να προστατέψεις το πίσω μέρος του ποδιού σου από τις πληγές που προκαλούν συνήθως τα καινούρια σου παπούτσια - εμ, ψώνια δε μου ήθελες; Πέρασε το αποσμητικό σου από τα σημεία που θεωρείς ότι μπορεί να σε χτυπήσει το παπούτσι και κάπως έτσι θα δημιουργηθεί ένα προστατευτικό στρώμα ανάμεσα σ' αυτό και στο δέρμα σου.

2. Άνοιξε λίγο τις μπότες σου. Χωρίς να τις χαλάσεις φυσικά μπορείς να τις γεμίσεις με περιοδικά έτσι ώστε να τις χαλαρώσεις λίγο. Ποτέ οι στενές μπότες δεν ήταν φιλικές με τις γάμπες μας και αν είναι να τις φοράς και να σου κόβουν το αίμα, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Αν ψάξεις καλά στο εμπόριο, μπορεί να βρεις το μαγικό σπρέυ που "ανοίγει" το δέρμα και κάπως έτσι όταν τις έχεις γεμίσει με περιοδικά μπορείς να τις ψεκάσεις για να επιτευχθεί ο στόχος!

3. Δάχτυλα για δέσιμο. Είτε με hansaplast, είτε με ιατρική ταινία, είτε με οτιδήποτε άλλο σου προτείνει ο φαρμακοποιός σου, μπορείς να δένεις το τρίτο με το τέταρτο δάχτυλο, έτσι ώστε να μην τα αναγκάσει βιαίως λίγο αργότερα η μπότα να κολλήσουν το ένα πάνω στο άλλο. Εξάλλου, φήμες λένε ότι εκεί ανάμεσα υπάρχουν νεύρα που εντείνουν τον πόνο. Φέρνοντας τα λίγο πιο κοντά, γλιτώνεις επίσης και τις πληγές που δημιουργούνται κυρίως στο μικρό σου δαχτυλάκι μιας και πιέζεται το δύσμοιρο στην άκρη της μπότας. Δοκίμασε το και δε θα χάσεις!

4. Χάραξε τους πάτους. Με ένα κομμάτι υαλόχαρτο ή ένα μαχαιράκι, μπορείς να χαράξεις λίγο το τακούνι της μπότας σου έτσι ώστε να είναι πιο σταθερό όταν πατάει σε λείες επιφάνειες. Δε θα τρέμει πια η ψυχή σου μήπως και πέσεις στις σκάλες!

5. Γίνε ο τσαγκάρης σου. Ήξερες εσύ ότι μπορείς να φτιάξεις μόνη σου τα τακούνια σου; Αλήθεια, δεν ξέρω αν έχει έρθει ακόμη στην Ελλάδα αυτό το μαγικό πραγματάκι (και ψέματα δε θέλω να σου πω), αλλά αν το ψάξεις λίγο εσύ που φοράς τακούνια (εγώ δεν το χρειάζομαι) θα δεις ότι υπάρχει ένα προϊόν που εφαρμόζει σαν καπάκι στην άκρη του τακουνιού σου. Τέρμα τα στραβοπατήματα, τέρμα τα μισοφαγωμένα τακούνια. Το συγκεκριμένο που βρήκα εγώ online, δε στέλνει στην Ελλάδα, αλλά - δεν μπορεί - κάποιον θα ξέρεις σε Αγγλίες και Αμερικές. Αν ρωτήσεις σε καταστήματα με επαγγελματικά παπούτσια χορού ή στον τσαγκάρη της γειτονιάς σου, όλο και κάτι θα βρεις.

6. Τα φλατ έχουν κι αυτά τα ζόρια τους - τί νόμιζες; Τι πρότείνω να κάνεις με τα καινούρια sneakers σου; Αρχικά, να τα αγοράσεις ένα νούμερο μεγαλύτερα (ή έστω μισό, ανάλογα με τη φόρμα τους) και να βάλεις τους καλύτερους ανατομικούς πάτους. Μη σκέφτεσαι τα χρήματα που θα χαλάσεις σε πάτους, σκέψου πόσα πεντικιούρ θα χρειαστείς μετά για να συνέλθουν τα πόδια σου.

7. Θεραπεία με τσάι. Αν παρόλα αυτά έχεις τόσο ευαίσθητα πόδια, και γι' αυτό υπάρχει λύση! Γέμισε μια λεκάνη με χλιαρό (προς κρύο) νερό και ρίξε πράσινο τσάι μέσα. Έπειτα, βάλε τα πόδια σου και κάτσε εκεί σαν να μην υπάρχει αύριο. Θα ανακουφιστείς όσο δε φαντάζεσαι και θα αρχίσουν οι πληγές σου αμέσως να επουλώνονται. Επίσης, το τσάι θα αποτρέψει τον κίνδυνο μολύνσεων.

Μιας και το έφερε η κουβέντα, δες τα παπούτσια του διαβόλου εδώ!