Κοίτα να δεις, το αντικείμενο «μαλλί» είναι πολύ υποκειμενικό. Μπορεί να σου αρέσουν οι μπούκλες που έχεις, η μοικάνα, το ξυρισμένο κεφάλι ή το πολύ μακρύ μαλλί. Εάν χρειαστεί να κάνεις όμως κάτι πιο «κυριλέ» για να πας κάπου και θέλεις την αφάνα σου να την κάνεις ίσια, αλλά όχι φλατ, τότε δες τα παρακάτω βήματα για να κάνεις το τέλειο πιστολάκι!

Δες εδώ 5+1 πράγματα που δεν ξέρεις για το σγουρό μαλλί.

Εννοείται, φυσικά, πως κάθε κοπέλα το προσαρμόζει στο δικό της στυλ, καθώς το θέμα είναι να μην σε κάνει μικρομέγαλο, αλλά να σε βοηθήσει:

1.    Χρησιμοποίησε μία volumizing mousse ανάμεσα στα μαλλιά σου που έχεις λούσει και έχουν σχεδόν στεγνώσει. Στο κέντρο του κεφαλιού, βάλε την περισσότερη ποσότητα και στη συνέχεια, χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου για να πάει σε όλο το κεφάλι.

Δες εδώ πώς να φτιάξεις τα μαλλιά σου ανάλογα με το στυλ σου!

2.    Ξεκίνησε με το πιστολάκι να στεγνώνεις το μαλλί σου, αλλά προς το παρόν, κάν’το με τα δάχτυλά σου: θα τα κατευθύνεις εσύ προς τα κάτω, με τα δάχτυλά σου, ώστε να πάρουν μια φόρμα.

Πόσο κακό είναι να τραβάμε τις άσπρες τρίχες από τα μαλλιά μας;

3.    Χώρισε τα μαλλιά σου πάνω από την κορυφή του κεφαλιού σου, από το ένα αυτί μέχρι το άλλο και πιάσε τα άλλα μαλλιά σου που δεν θέλεις να χτενίσεις προς το παρόν με ένα κλιπ. Με μια στρογγυλή μικρή βούρτσα, στέγνωσε τα μπροστινά μαλλιά σου και τις φύτρες σου. Τύλιξε τη βούρτσα πάνω και πίσω από τη γραμμή των μαλλιών σου, με το πιστολάκι να είναι όσο πιο κοντά στα μαλλιά γίνεται, χωρίς να τα καίει.

Δες εδώ 8 πράγματα που μόνο όσες έχουν ίσια μαλλιά καταλαβαίνουν.

4.    Απελευθέρωσε τώρα τα πίσω μαλλιά σου, που τα είχες με ένα κλιπ και μοίρασέ τα σε δύο μέρη (αριστερά και δεξιά). Χρησιμοποίησε μια βούρτσα μεσαίου μεγέθους και κάνε ότι ακριβώς είχες κάνει και στα μπροστινά μαλλιά.

Ποια χτενίσματα ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σου;;;

5.    Τα ρόλερς είναι μια μέθοδος που μας θυμίζει… γιαγιά ή μαμά. Κι όμως, μπορούν να αποδειχτούν σωτήρια, για να δώσουν λίγο όγκο στα μαλλιά σου! Τοποθέτησέ τα, χρησιμοποίησε το πιστολάκι για να τα θερμάνει περίπου πέντε λεπτά (ή και περισσότερο, εάν έχεις χρόνο) και μετά βγάλ’τα.

6.    Είσαι έτοιμη! Όχι σαν την κυρία της φωτογραφίας, ακόμα καλύτερη

Δες εδώ πώς να φτιάξεις τα μαλλιά σου αν βαριέσαι να τα λούσεις!