Θέλεις να γυμναστείς και αναζητάς ένα καινούριο στυλ γυμναστικής που θα είναι κάτι το διαφορετικό και δε θα σε κάνει να βαρεθείς μέσα σε πέντε μαθήματα; Σου παρουσιάζουμε τα πέντε πιο trendy στυλ γυμναστικής για τη χρονιά που μας έρχεται!

1.Pound Workout


To pound workout είναι ένα πρόγραμμα γυμναστικής που εξελίσσεται υπό τους ήχους δυνατής μουσικής, ενώ οι αθλούμενοι εκτελούν αεροβικές ασκήσεις, στάσεις γιόγκα, pilates, αλλά και χορευτικές φιγούρες, κρατώντας τον ρυθμό των κινήσεων με τις μπαγκέτες των ντραμς. Πρόκειται για ένα δυναμικό rock trend που πέρα από την εκγύμναση και τις καύσεις προσφέρει διασκέδαση και εκτόνωση. 

Δες εδώ 6 tips για να μην παχύνεις τώρα που έγινες φοιτήτρια!


2.Cross Fit


Εδώ και λίγα χρόνια έχει γίνει must και φέτος συνεχίζει την ανοδική πορεία του. Το cross-training, που στην πιο αθλητική, δυναμική και απαιτητική του μορφή ονομάζεται cross-fit, είναι διασταυρούμενη προπόνηση, στο πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνονται πολλές και διαφορετικές ασκήσεις: αεροβικές, ενδυνάμωσης με βάρη ή με το βάρος του ίδιου του σώματος, ακόμη και διατατικές. Η ποικιλία και η εναλλαγή των ασκήσεων είναι μεγάλη, γι’ αυτό και η μονοτονία είναι άγνωστη σε ένα πρόγραμμα cross-fit. 

Δες εδώ 6 τρόπους να γυμναστείς ενώ κάθεσαι στο γραφείο.

3.ΗΙΙΤ


Η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση (High-intensity interval training) αρχικά ξεκίνησε ως ένα είδος εξειδικευμένης προπόνησης, κυρίως για αθλητές. Πλέον όμως διατίθεται στα γυμναστήρια για όλους, ενώ μπορεί να γίνει και σε εξωτερικούς χώρους. Το κύριο χαρακτηριστικό της HIIT είναι τα διαστήματα πολύ έντονης προσπάθειας που εναλλάσσονται με διαλείμματα ενεργητικής ανάπαυσης, δηλαδή πολύ ηπιότερης προσπάθειας, στα οποία το σώμα αναλαμβάνει δυνάμεις προκειμένου να συνεχίσει (π.χ. κάνουμε σπριντ για 20΄΄, μετά τρέχουμε χαλαρά για 30-60΄΄, μετά πάλι σπριντ κ.ο.κ.). 

Δες εδώ 5 λόγους που πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να σταματήσεις να τρελαίνεσαι για το βάρος σου!

4.Tabata


Το πρόγραμμα Tabata έχει δημιουργηθεί από τον ιάπωνα ερευνητή δρ. Izumi Tabata και αποτελεί ένα τετράλεπτο πρόγραμμα πολύ εντατικής γυμναστικής στα πρότυπα της διαλειμματικής προπόνησης. Τα 4΄ του προγράμματος είναι χωρισμένα σε 8 σετ. Κάθε σετ περιλαμβάνει 20΄΄ άσκησης και 10΄΄ ανάπαυσης. Στη διάρκεια των 20΄΄ κάνουμε όσες περισσότερες επαναλήψεις μπορούμε.

Ξεκίνα αυτά τα σπορ και κάψε λίπος γρήγορα!

5.TRX


Το μάθαμε, το αγαπάμε, και φέτος συνεχίζει να είναι tendy. Το TRX είναι ένας ανθεκτικός ιμάντας με λαβές. Τον εμπνεύστηκε ο αμερικανός πεζοναύτης Randy Hetrick, ο οποίος, αναζητώντας τρόπο να γυμναστεί στο υποβρύχιο, γυμναζόταν με 2 αυτοσχέδιους ιμάντες κρεμασμένους από το κρεβάτι του. Το TRX μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε υπάρχει μια σταθερή βάση στήριξης (στο σπίτι, στο γυμναστήριο, σε εξωτερικούς χώρους) και οι ασκήσεις πραγματοποιούνται με το βάρος του σώματος. 

Θες κοιλιακούς πέτρα; Ξέχνα τους. Βολέψου με αυτά τα 10 tips,