Eχεις δουλειά όλη μέρα και δεν προλαβαίνεις το γυμναστήριο. Κάθεσαι συνεχώς σε ένα γραφείο και δεν κινείσαι αρκετά. Το air condition σε χτυπάει στην πλάτη και νιώθεις πιασμένη. Για όλα υπάρχει λύση και δεν χρειάζεται καν, να σηκωθείς από το γραφείο σου. Μη ντραπείς, κάποιες από αυτές τις ασκήσεις μπορείς να τις κάνεις και να μην σε πάρει είδηση κανείς. Για τις υπόλοιπες, περίμενε να αδειάζει λίγο το γραφείο.

  • Ψηλά τα πόδια… κάτω από το γραφείο

Κάτσε ευθυτενής και άπλωσε τα πόδια σου μπροστά και κάτω από το γραφείο. Σήκωσε το ένα πόδι και κράτα το τεντωμένο για ένα με δύο λεπτά πριν το κατεβάσεις και περάσεις στο άλλο πόδι. Με ένα σετ των 20 θα αρχίσεις να σφίγγεις οπίσθια.

  • Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα

Κάτσε με την πλάτη σου ίσια και τα πόδια σου ενωμένα λίγα εκατοστά από το πάτωμα. Κρατήσου από την άκρη του γραφείου σου και άρχισε να κουνάς γυρνάς αριστερά και δεξιά με την καρέκλα. Το μυστικό είναι στους σφιχτούς κοιλιακούς.

  • Η βασιλική συνταγή

Κάτσε με ίσια πλάτη και τα χέρια χαλαρά πάνω στα πόδια. Κράτα τα γόνατα και τους αστραγάλους ενωμένα και γύρνα τα ελαφρώς στο πλάι. Κράτα για 60 δευτερόλεπτα και επανέλαβε από την άλλη πλευρά.

  • Η στάση «καθιστή αγελάδα»

Για να ανακουφίσεις την ένταση του αυχένα φέρε το αριστερό σου χέρι πίσω από την πλάτη σου και το δεξί πάνω και πίσω από το κεφάλι σου. Προσπάθησε να ενώσεις τα δάχτυλα των δύο χεριών και κράτα την στάση παίρνοντας μερικές βαθιές ανάσες. Επανέλαβε και από την άλλη πλευρά.

  • Στρίβειν… διά της γυμναστικής

Βάλε το δεξί σου χέρι στο αριστερό σου γόνατο και αργά γύρνα το κεφάλι σου να κοιτάξει πάνω από τον αριστερό σου ώμο. Κράτα για 30 δευτερόλεπτα και επανέλαβε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αν σε δυσκολεύουν τα γόνατα, πιάσου από την καρέκλα.

  • Χέρια ψηλά

Αυτή η άσκηση είναι για όταν έχουν φύγει πια όλοι από το γραφείο. Βγάλε τα παπούτσια σου και κάτσε στην άκρη της καρέκλας. Ξεκίνα πατώντας στις άκρες των ποδιών σου και πιέζοντας τα δάχτυλα σου στο πάτωμα ενώ σιγά - σιγά σηκώνεις τα χέρια πάνω από το κεφάλι σου γέρνοντας προς τα πίσω. Φέρνεις το στέρνο σου προς τα πάνω τεντώνοντας όλο το σώμα.