Αν αναρωτιέσαι τι κάνεις μετά από κάποια συνηθισμένη αδιαθεσία που θα αντιμετωπίσεις τώρα που άλλαξε ο καιρός, η μοναδική απάντηση που δίνουν οι ειδικοί είναι ότι μπορούμε να επιστρέψουμε κανονικά στην ρουτίνα της γυμναστικής μας. Μόνη προϋπόθεση; Να είναι σύμφωνος και ο γιατρός μας και να έχουμε ελέγξει ότι είμαστε απολύτως υγιείς.

 

Αν, λοιπόν, ο γιατρός μας κρίνει ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στις συνηθισμένες δραστηριότητές μας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε πως δεν θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του προγράμματός μας ή ότι μπορεί να αρρωστήσουμε ξανά.

Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει ότι εφόσον έχουμε θεραπευτεί, μετά από μια πιθανή ασθένεια (απλό κρυολόγημα, ελαφριά ίωση με πυρετό), η επιστροφή στην γυμναστική, όχι μόνο θα γίνει ομαλά, αλλά θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και θα μας αποτρέψει από μια μελλοντική ασθένεια.

Βέβαια, είναι προτιμότερο, να επιλέξουμε το τρέξιμο ή κάποια πιο χαλαρή άσκηση για αρχή και όχι κάποιο είδος που να απαιτεί ιδιαίτερα κοπιαστικές κινήσεις.

Ο Αμερικάνος ειδικός Michael Ison, καθηγητής στο Νorthwestern University Feinberg School of Medicine θεωρεί πως η αεροβική άσκηση, όπως ο χορός, είναι ιδανική επιλογή για αυτή την περίπτωση.

 

Καλό είναι, τέλος, να θυμάσαι ότι για τις πρώτες 2-3 μέρες μετά την ανάρρωση τουλάχιστον, να αποφεύγεις ασκήσεις που απαιτούν μυϊκή δύναμη, ειδικά στα χέρια.