Φοβάσαι να βγεις στην παραλία γιατί έχεις κυτταρίτιδα, περιττά κιλά και ατέλειες; Καταρχάς χαλάρωσε. Κανείς δεν είναι τέλειος. Έπειτα, πάρε βαθιά ανάσα και σκέψου το εξής: Προλαβαίνω να χάσω λίπος. Τι σημαίνει να χάσω λίπος; Να «πέσω» σε πόντους και κιλά, αλλά κυρίως να διώξω το περιττό λίπος από το σώμα μου και όχι τη μυϊκή μάζα. Δες εδώ tips για αδυνάτισμα που δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ (αλλά πιάνουν). 
Μια μέση γυναίκα χωρίς περιττό βάρος έχει ολικό λίπος 20-26%, εκ των όποιων το 8-12% είναι το δομικό λίπος και το υπόλοιπο αποθηκευτικό.  Η μέτρηση του λίπους γίνεται σε διατροφολόγο-ιατρό ή στο γυμναστήριο. 


Αν δεν είσαι και πολύ του γυμναστηρίου (δες εδώ τρόπους για να ξεγελάσεις τον εαυτό σου και να πας), μπορείς να επιλέξεις αθλήματα –ομαδικά και ατομικά- που βοηθούν στο κάψιμο λίπος. Ποια είναι αυτά;

1.    Kick Boxing


Χάσιμο λίπους στο φουλ! Το kickboxing «καίει» θερμίδες, τονώνει και χτίζει τους μύες και οδηγεί σε απώλεια βάρους και χάσιμο λίπους. Σύμφωνα με έρευνες, με το kickboxing μπορούμε να κάψουμε 350 με 450 θερμίδες σε μια ώρα, ή ακόμη περισσότερες αν συνδυάσουμε κινήσεις του πάνω και κάτω μέρους του σώματος. Το American College of Sports Medicine, προτείνει καρδιοαναπνευστική άσκηση, όπως το kickboxing για 30 λεπτά την ημέρα και πέντε ημέρες την εβδομάδα, για να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα απώλειας βάρους.

2.    Διαλειμματική άσκηση ή αναερόβια


Έτσι λέγεται η άσκηση κατά την οποία μικρά διαστήματα πολύ έντονης άσκησης διαδέχονται μικρά διαστήματα ξεκούρασης.  Το πιο σύνηθες παράδειγμα τέτοιου είδους προπόνησης είναι τα sprints  των 100 ή 200 μέτρων με σχετικά μικρά διαλείμματα. Η διαλειμματική άσκηση ανεβάζει τρομερά τον μεταβολισμό και κρατά ανέπαφο τον μυϊκό ιστό και σε κάνει να χάνεις μόνο λίπος.

3.    Τένις


Σταμάτα, ξεκίνα, σταμάτα, ξεκίνα, μάζεψε το μπαλάκι, σταμάτα, ξεκίνα. Κάπως έτσι πάει το τένις, γι’αυτό άλλωστε καίει τόσο λίπος. Οι άνδρες μπορεί να κάψουν μέχρι και 560 θερμίδες την ώρα και οι γυναίκες έως 420 θερμίδες την ώρα. Γυμνάζονται σχεδόν όλοι οι μύες των ποδιών οι μύες του και οι μύες της ωμικής ζώνης και των χεριών. Όταν το παιχνίδι γίνεται σε μέτρια ένταση με διαλείμματα, συντελεί στην καύση λίπους, και συνεπώς στο αδυνάτισμα.

4. Aθλοπαιδίες  (βόλει, ποδόσφαιρο, μπάσκετ)


Κλασσικά αθλήματα που… έχουμε να τα κάνουμε από το σχολείο! Και κρίμα, πολύ κρίμα, γιατί καίνε μεγάλο ποσοστό λίπους, εάν τα κάνεις συχνά.  Με το βόλει, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ,  γυμνάζονται σχεδόν όλοι οι μύες του σώματος και η καύση των θερμίδων είναι αρκετά μεγάλη.


4.    Ποδήλατο


Είναι και στη μόδα, φίλη μου! Με την ποδηλασία, χάνεις περιττά κιλά γρήγορα και σχετικά ευχάριστα και αποκτάς ένα καλογυμνασμένο σώμα με γραμμωμένους μύες. Διάβασε πέντε λόγους για να αγοράσεις ποδήλατο. Εάν, βέβαια, τρως με μέτρο! Δες εδώ πως μπορείς να χάσεις κιλά, χωρίς να προσπαθήσεις ιδιαίτερα.