Προφανώς και είναι λίγες εκείνες οι γυναίκες που θέλουν να είναι φέτες και να κοιτάζουν το tetrapack στην κοιλιά. Το σύνδρομο Ειρήνη Παπαδοπούλου ευτυχώς δεν το έχουν πολλές. Προσωπικά, γυναίκα χωρίς λίγο τσιτσι δεν λέει. Καλά δεν θα τα βάψω και μαύρα. Ξέφυγα όμως. Εδώ μιλάμε για σένα που ναι μεν δεν θες να γίνεις πέτρα στο στομάχι, θες όμως να μην κρέμονται πράγματα και να συμμαζευτεί λίγο η κατάσταση. 

Αρχικά το σκέφτηκες λίγο αργά. Δεύτερον, τα ημίμετρα τα σιχαίνομαι. Go all the way. Τρίτον, είμαι υπέρ των λιγότερο επώδυνων λύσεων. Και μια τέτοια είναι που ίσως σου δώσει την δυνατότητα να μην ρουφιέσαι στη θάλασσα ή να μην βάζεις τον φίλο σου να σε περιμένει με την πετσέτα στην ακροθαλασσιά. Κάτσε και σημείωνε γιατί είναι μπόλικα.

1. Ξέχνα το ανθρακικό. Ναι για τις κοακόλες που κατεβάζεις ασκαρδαμυκτί μιλάω. Για κάθε φορά που δεν πίνεις απομακρύνεις 250 θερμίδες από πάνω σου.

2. Εννοείται ότι ξεχνάς μπέργκερ, πίτσες, σουβλάκια για το υπόλοιπο του καλοκαιριού. Καλά μια στο τόσο θα τρως. Μια καλή συχνότητα είναι το 8/1. Όχι το 8 είναι οι μέρες που ΔΕΝ τρως.

3. Η φρουτοφαγία και γιαουρτοφαγία είναι άχαστη συμβουλή. Το αντίθετο βασικά. Βοηθάει τον οργανισμό σου ώστε να καίει καλύτερα τις θερμίδες.

4. Προσοχή: Θα τρως κανονικά γεύματα. Δεν θα ψωμολυσσάς. Τις παρεμβολές θα κόψεις και θα έχεις πιο ισορροπημένη διατροφή. Όχι ασιτία.

5. Light, χαμηλά λιπαρά, σόγια μαύρο ψωμία σικάλεως. Όλα αυτά σε χορταίνουν το ίδιο και προσθέτουν λιγότερο βάρος. Άρα καίγονται πιο εύκολα.

6. Τρέξιμο, διάδρομος, τρέξιμο, ποδήλατο. Στο τρέξιμο να προτιμάς το φυσικό κι όχι στον διάδρομο αν έχεις κοντά σου κάποιο άλσος. Επίσης επέλεξε πορεία με εναλλαγή. Ευθεία και ανηφόρα είναι ιδανικός συνδυασμός μιας και στην ανηφόρα φέρνεις το πόδι πιο κοντά στο στομάχι και βάζεις μεγαλύτερη πίεση στην κοιλιακή χώρα.

7. Τι είναι 5 λεπτά μέσα στην ημέρα; Με ένα μικρό πακετάκι δέκα ασκήσεων που και ένας λαπάς μπορεί να κάνει, μέσα σε μια βδομάδα θα έχεις σφίξει στους κοιλιακούς και θα αχνοφαίνεται κάτι ελπιδοφόρο. Μπορείς να βάλεις όποιο είδος άσκησης κοιλιακών πιστεύεις πως θα αντέξεις. Ροκανίσματα, πλάγιοι, καθίσματα και όλα τα συναφή. Μην κάνεις μόνο ένα όμως. Θέλει τουλάχιστον 5 διαφορετικά είδη. Δες την κοπελιά.

8. Παίξε άμυνα ζώνης. Όχι γιούργια. Στόχευσε πρώτα στους κάτω κοιλιακούς. Εκεί χρειάζεσαι περισσότερες ασκήσεις που περιλαμβάνουν και τα πόδια. Μετά πήγαινε παραπάνω.

9. Σκάλες. Στην πολυκατοικία σου έχεις το πιο δυνατό όπλο για αρχάριους στους κοιλιακούς. Μετά από αυτό θα κάνεις την σκάλα μέρος της καθημερινότητας σου.

10. Αν είσαι αδύναμη, μακριά από φίλες που τρώνε και δεν παχαίνουν με τίποτα. Θα σε παρασύρουν for sure.