Υπάρχουν αρκετά πράγματα σχετικά με το σεξ που κανείς δε θα σου πει, είτε γιατί ποτέ δεν έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή είτε επειδή για κάποιους θεωρούνται αυτονόητα. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να μένεις στο μαύρο σκοτάδι και να αγνοείς βασικά πράγματα σχετικά με τη σεξουαλική σου ζωή, είτε αφορούν τεχνικά και ηθικά θέματα είτε σχετίζονται άμεσα με την υγεία σου και το σώμα σου. Τι θα πρεπε να ξέρεις στα 20 σου για το σεξ; Τα παρακάτω!

1. Υπάρχουν πολλά είδη αντισυλληπτικών χαπιών. Θέλω να πιστεύω πως ήδη ξέρεις πόσο σημαντικό είναι να παίρνεις προφυλάξεις κατά τη σεξουαλική πράξη και να κάνεις εξετάσεις για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα - τόσο εσύ, όσο και το αγόρι σου βασικά. Κάθε χάπι λειτουργεί καλύτερα ή χειρότερα για κάθε κοπέλα, πράγμα που εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Ο γιατρός σου ξέρει πολύ καλύτερα ποιο χάπι είναι κατάλληλο για σένα, οπότε πρέπει να εμπιστευτείς τη γνώμη του πριν αποφασίσεις να ξεκινήσεις τη συγκεκριμένη μέθοδο αντισύλληψης.

2. Τίποτα δεν πάει στραβά με το σώμα σου. Κάθε γυναίκα έχει διαφορετικό σώμα, μη θεωρήσεις ότι κάτι πάει στραβά με σένα αν δεν μπορείς να απολαύσεις ακόμη 100% τη σεξουαλική πράξη. Πολλές φορές το άγχος, διάφορες σκέψεις ή μερικές άτυχες στιγμές στο παρελθόν, μπορεί να σε κάνουν να αποφεύγεις το σεξ ή να μην χαλαρώνεις ούτε λεπτό. Άδειασε το μυαλό σου από οτιδήποτε σε αγχώνει και τότε θα το δεις με άλλο μάτι.

3. Δεν είσαι ποτέ υποχρεωμένη να κάνεις σεξ. Ακόμη κι αν βγήκατε για φαγητό, πήγατε για ποτό και συμφωνήσατε να μείνετε στο σπίτι του, δεν είσαι υποχρεωμένη να κάνεις κάτι που δε θέλεις. Και ελικόπτερο να έστειλε για να έρθει να σε πάρει από την πόρτα σου, δεν του χρωστάς να κάνετε σεξ ο κόσμος να γυρίσει τούμπα. Αν δεν είσαι έτοιμη να προχωρήσεις, μπορείς να το πεις ανά πάσα στιγμή, ακόμη κι αν είστε μια ανάσα από το να έρθετε σε επαφή. Όποτε και να το νιώσεις, το timing θα είναι καλό - κι αν δεν είναι, να γίνει! Είναι νόμος. Σε περίπτωση που δεν αντέχει να περιμένει μέχρι να νιώσεις άνετα, ας είναι δικό του πρόβλημα και όχι δικό σου.

4. Μην προσποιείσαι για κάτι. Δεν πρέπει να απολαμβάνει μόνο εκείνος, αλλά κι εσύ. Δεν έχει νόημα να προσποιείσαι ότι σου αρέσει κάτι για να του κάνεις το κέφι (που έλεγε και η γιαγιά μου) αλλά να είσαι αληθινή και να ζητάς αυτό που θα κάνει και το δικό σου κέφι τέλος πάντων. Αν προσποιείσαι δεν τον κάνεις να προσπαθεί για να σε ικανοποιήσει, άφησε τον να προσπαθήσει για σένα, μην του το κάνεις εύκολο.

5. Το σεξ δεν είναι εργαλείο για να τον κάνεις να σε αγαπήσει. Ναι μπορεί να κάνει τα συναισθήματα σου για κάποιον πιο έντονα, αλλά αν στο μυαλό του σε έχει μόνο γι' αυτό, η πράξη δε θα του αλλάξει το σκεπτικό. Δε σκέφτονται όπως εμείς, το έχουμε εμπεδώσει χρόνια αυτό.

6. Να αυτοϊκανοποιείσαι όσο συχνά θέλεις. Έρευνες δείχνουν πως είναι απολύτως υγιές και δε θα έπρεπε να νιώθεις άσχημα γι' αυτό. Κάπως έτσι ανακαλύπτεις σιγά σιγά το σώμα σου, τι σου αρέσει και τι όχι, αποκτάς εμπειρία στα δικά σου γούστα. Είναι χρήσιμο! Γιατί αύριο μεθαύριο, θα μπορέσεις να καθοδηγήσεις σωστά το αγόρι σου ώστε να απολαμβάνεις κι εσύ εξίσου τη σεξουαλική πράξη μαζί του.