Και δε μου λες, έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί μετά από έναν αρκετά έντονο καβγά με το αγόρι σου, αρχίζεις να τον βλέπεις με άλλο μάτι; Με ένα μάτι πιο ερωτικό και πιο λάγνο, σαν ξερολούκουμο. Φήμες λένε ότι μετά από μια διαφωνία με το ταίρι σου, αυξάνονται τα συναισθήματα που ήδη τρέφεις γι΄αυτόν, με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η σεξουαλική σου επιθυμία.

Οι επιστήμονες πιστεύουν πια ότι έχουν μια πολύ καλή εξήγηση για τα παραπάνω. Όταν λοιπόν ένα ζευγάρι βρίσκεται στη μέση μιας διαμάχης, όπως είναι άλλωστε λογικό κι επόμενο, τα συναισθήματα γίνονται πολύ πολύ έντονα. Ειδικά κιόλας αν δε θες να καταστραφεί η σχέση σου, η καρδιά σου χτυπάει σαν τρελή - και από θυμό αλλά και από φόβο αυτή τη φορά. Αυτός ο φόβος ενεργοποιεί με τη σειρά του το ισχυρό δέσιμο που νιώθεις για το ταίρι σου, η πηγή του οποίου βρίσκεται σε γενετικούς και βιολογικούς παράγοντες. Κάπως έτσι νιώθεις την ανάγκη να έρθεις πιο κοντά του, ακόμη κι αν ένα μέρος του εαυτού σου θα ήθελε πολύ να του ανοίξει το κεφάλι σαν καρπούζι.

Όταν μαλώνεις με το ταίρι σου, η σεξουαλικότητα και ο ρομαντισμός δεν μπορούν να χαθούν από το ένα λεπτό στο άλλο. Καθόλου ρομαντικό δεν είναι φυσικά το να μαλλιοτραβιέσαι καθημερινά με το αγόρι σου, αλλά ακόμη και τότε, το σεξουαλικό στοιχείο είναι σταθερά εδώ. Γι' αυτό άλλωστε και το σεξ μετά από καβγά, μπορεί γίνει ένα πολύ καλό φάρμακο για την τραυματισμένη σου σχέση.

Ο καβγάς σας αποξενώνει και το σεξ σας συμφιλιώνει - μια κλασική συνταγή που φαίνεται ότι ακολουθούν αρκετά ζευγάρια για τις δύσκολες στιγμές της σχέσης τους. Οι έρευνες έδειξαν ότι ο βασικός φόβος των ατόμων που μαλώνουν με το ταίρι τους είχε να κάνει με το γεγονός ότι φαντάζονταν να χάνουν ο ένας τον άλλο και να τα φτιάχνουν με άλλα άτομα. Δηλαδή σκέτη καταστροφή! Όχι παιδιά, μην παίρνετε τόσο κατάκαρδα έναν τσακωμό, δε σημαίνει κιόλας ότι ήρθε το τέλος της σχέσης σας.

Υ.Γ. Σταμάτα να σκηνοθετείς καβγάδες για να κερδίσεις το σεξ της συμφιλίωσης, είναι μάταιο.