Αν το σεξ σε προβληματίζει στη σχέση σου, μην αγχώνεσαι. Σου έχω μερικά tips για να το ανανεώσεις και να το φρεσκάρεις - δες το σαν ένα ρούχο, αν πολυφορεθεί μετά δε θέλει πλύσιμο; Έτσι και με το σεξ, όταν χάσει το ενδιαφέρον που είχε αρχικά, θέλει δραστικές αλλαγές για να έρθει ξανά σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.

Μια βαρετή σεξουαλική ζωή αργά ή γρήγορα θα επηρεάσει και άλλους τομείς της σχέσης σου. Το θέλουμε αυτό; Δεν το θέλουμε βέβαια!

Ορίστε τα 13 καλύτερα σεξοtips!

1. Βγάλε την απόλαυση ... έξω από το δωμάτιο. Η ανανεώση επιβάλλει και αυτό κυρίες και κύριοι. Ήρθε η ώρα να χαλαρώσετε και οι δυο όπως εσείς επιθυμείτε - πχ. περάστε μια μέρα σε σπα, σε πισίνα ή μασάζ, βόλτα στη θάλασσα, διήμερο μακριά από την πόλη, οτιδήποτε θα σας χαλαρώσει 100%. Όταν απολαύσετε μια δραστηριότητα τότε θα ανανεωθείτε ψυχικά, σωματικά και σεξουαλικά.

2. Άδειασε το κεφάλι σου από σκέψεις. Αν έχουν αυξηθεί τα προβλήματα σου, είτε στο γραφείο, είτε στη σχολή, είτε στην οικογένεια, είναι πολύ λογικό να απασχολούν διαρκώς το κεφάλι σου δυσάρεστες σκέψεις. Διώξε αυτές τις σκέψεις και απόλαυσε τη στιγμή, μπορεί αρχικά να είναι ακατόρθωτο, αλλά συγκεντρώσου στο αγόρι σου και θα δεις ότι θα ξεχαστείς.

3. Απλά κάντο. Δε χρειάζεται να το προσχεδιάσεις, ίσως όταν σου φαίνεται σαν κάτι που πρέπει να γίνει, σαν κάτι δεδομένο και κανονισμένο, να σου φαίνεται ανούσιο κιόλας. Και με το δίκιο σου βασικά! Απλά κάντο όποτε θέλεις, μακριά από προγράμματα και ''στημένες κατάλληλες στιγμές''. Άλλη συμβουλή είναι να ανταποκριθείς όταν κάνει εκείνος την πρώτη κίνηση, στην πορεία ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να είναι από τις καλύτερες στιγμές σας.

4. Μην κολλάς στο σώμα σου. Μπορεί να σε ρίχνει κάτι, μπορεί να μην έχεις αναλογίες μοντέλου, μπορεί να πήρες 1-2 κιλά αλλά να θυμάσαι πως ούτε που τον απασχολεί, ούτε κατά τη διάρκεια της πράξης ούτε πριν ούτε μετά. Εσύ δίνεις βάση επειδή κρίνεις αυστηρά τον εαυτό σου, όχι εκείνος όμως.

5. Μην απογοητεύεσαι εύκολα. Αν δεν περάσεις το ίδιο καλά με εκείνον, μην απογοητευτείς. Δε συνέβη τώρα, θα συμβεί την επόμενη φορά όπως άλλωστε συνέβη και τόσες άλλες πριν. Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου ντε!

6. Δώσε στον εαυτό σου ό,τι ζητάει. Αν υπάρχει μια δραστηριότητα που αυξάνει τη σεξουαλική σου επιθυμία, δώστου να καταλάβει! Μπορεί να είναι τα ψώνια ή το γυμναστήριο ή το τρέξιμο. Ό,τι και να είναι αυτό, κάντο και δε θα χάσεις!

7. Δούλεψε με τον εαυτό σου. Πάρε απόφαση τα αρνητικά σου σημεία (αν υπάρχουν δηλαδή) και ανέβασε στην εκτίμηση σου τα θετικά. Θα δεις ότι όσο αυξάνεται η αυτοπεποίθηση σου, άλλο τόσο αυξάνεται και η επιθυμία σου για σεξ. Πάντα η εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου θα επηρεάζει τη σεξουαλική σου επιθυμία γιατί αντανακλά πόσο άνετα νιώθεις ή τι σκέφτεσαι για το σώμα σου.

8. Έλα πιο κοντά με το αγόρι σου. Συνδεθείτε πρώτα πνευματικά, πλησιάστε ο ένας τον άλλον σε χόμπυ, δραστηριότητες και επιθυμίες, και θα δεις ότι θα έρθετε ακόμη πιο κοντά στο σεξουαλικό κομμάτι. Θα τελειοποιηθεί, στο λέω!

9. Επιβράβευσε τον σαν να είναι μικρό παιδί. Μην κάθεσαι εκεί πέρα μουγκή, αναγκάζοντας τον να μαντεύει τι θες και τι όχι. Ούτε φυσικά να προσποιείσαι όπως βλέπουμε στις χαζοαμερικάνικες ταινίες. Όπως σου βγαίνει εσένα, μπορείς πολύ απλά να του δείχνεις πόσο σου αρέσει κάτι, πως νιώθεις, τι θέλεις και τα σχετικά.Να πάρει λίγο παραπάνω θάρρος και αυτός.

10. Τι εννοείς βαθμολογείς τον εαυτό σου την ώρα του σεξ; Τα πράγματα είναι απλά, αν αυτό σε βοηθάει στο να γίνεσαι καλύτερη (σύμφωνα με τα κριτήρια που έχεις στο μυαλό σου) τότε συνέχισέ το, αν δε σε βοηθάει και αντιθέτως σε αγχώνει, είναι περιττό να στο πω εγώ, πρέπει να το σταματήσεις!

11. Βρες τα σημεία σου. Πως θα γίνει αυτό; Όταν αποκτήσεις εμπερία στο σεξουαλικό κομμάτι, είτε με το ίδιο άτομο είτε με διαφορετικά. Όσο περισσότερο ασχολείσαι με το άθλημα, τόσο περισσότερα πράγματα θα ανακαλύπτεις για τα θέλω σου, τι σου αρέσει, τι σ΄ευχαριστεί περισσότερο και τι δε σ' αρέσει. Λογικό το βρίσκω.

12. Επικεντρώσου στον εαυτό σου. Σ' αυτά που θέλεις εσύ κι έπειτα σ' αυτά που θέλει το αγόρι σου. Ναι είναι εγωιστικό, αλλά αν έχεις το μυαλό σου στο να περάσεις καλά εσύ πρώτα, αυτό θα φανεί και θα παρασύρει κι εκείνον.

13. Απλά σκέψου πόσες θερμίδες χάνεις. Αυτή η σκέψη  θα σου δώσει νομίζω ατελείωτη ενέργεια! Κοίτα μην τον μουρλάνεις τον άνθρωπο, αλλά η αλήθεια να λέγεται, το σεξ είναι η καλύτερη γυμναστική!