Ο έρωτας του καλοκαιριού θα γίνει αυτός που θα συναρπάσει ακόμη περισσότερο τις διακοπές σου και θα κάνει τις καλοκαιρινές αναμνήσεις σου ακόμη πιο τέλειες. Οι συνθήκες θα είναι αρκετά βολικές, η διάθεση σου καλή, το μέρος ιδανικό! Θέλω να ελπίζω πως οι έννοιες θα μείνουν πίσω στο σπίτι και πως στις διακοπές σου θα είσαι πιο ανέμελη από ποτέ. Πως θα καταλάβεις όμως ότι είσαι έτοιμη να ερωτευτείς;

1. Νιώθεις την επιθυμία να φλερτάρεις. Καλό αυτό! Μην το κυνηγάς το φλέρτ όμως, γιατί όσο το επιδιώκεις τόσο δεν έρχεται. Εξάλλου, δε γίνεται να κινούνται γύρω απ' αυτό οι διακοπές σου. Let it be που λένε και στο χωριό μου δηλαδή. Θα έρθει από μόνο του, αρκεί να δείχνεις ανοιχτή και προσβάσιμη στους γύρω σου. Βγες από το καβούκι σου, ήρθε η ώρα.

2. Έχεις περάσει αρκετό διάστημα μόνη σου. Τι σημαίνει αυτό; Έχεις αδειάσει το μυαλό σου από πράγματα του παρελθόντος, έχεις κλείσει κάθε ανοιχτό λογαριασμό, όλα είναι ξεκαθαρισμένα και συμφωνημένα. Είναι καλό να περνάς μεγάλα διαστήματα με τον εαυτό σου ανάμεσα στις σχέσεις σου, γιατί αλλιώς θα σέρνεις διάφορα στοιχεία και καταστάσεις από τη μια σχέση στην άλλη. Τουλάχιστον εγώ έτσι το βλέπω (άσχετα αν δεν κατάφερα να το κάνω) πρέπει να αδειάζεις από τα πάντα, για να έρθει αυτός που θα τα ξαναγεμίσει με μεγαλύτερη επιτυχία αυτή τη φορά.

3. Έχεις ξεπεράσει κάθε πρώην. Δε θες να βρεις κάποιον για να το μάθει ο Κωστάκης, ούτε για να βγάλετε φωτογραφία και να τη δει ο Γιαννάκης, ούτε να κάνετε τσεκ ιν και να το σφυρίξουν στον Τάκη και πάει λέγοντας. Αν θες να πέσεις με τα μούτρα κάπου, προκειμένου να ταράξεις κάποιον πρώην, δεν υπάρχει λόγος. Αν δε σε νοιάζει κανένας πρώην (ούτε ο Γιώργος!) τότε όρμα στους καλοκαιρινούς έρωτες με την άδεια μου!

4. Ζηλεύεις κάθε φορά που βλέπεις ζευγάρια. Νααα ένα καλό δείγμα ότι θέλεις να βρεις κι εσύ το άλλο σου μισό. Συνήθως τα ζευγάρια μου τη δίνουν - κυρίως γιατί σαλιαρίζουν όλη την ώρα, όπου βρεθούν κι όπου σταθούν - αλλά αν τα βλέπεις μ' άλλο μάτι, πιο θετικό, πιο ζηλιάρικο, τότε είμαστε σε πολύ καλό δρόμο θαρρώ.

5. Ξέρεις ακριβώς τι θέλεις. Όχι ντε και καλά τις διαστάσεις του άντρα που θα μείνεις μαζί για πάντα, αλλά τι ακριβώς ανέχεσαι, τι όχι, ποιες συμπεριφορές θεωρείς αποδεκτές, ποιες σου λένε να φύγεις τρέχοντας, που να δίνεις βάση, που όχι - κάθε σχέση είναι ένα σχολείο που έχει να σου μάθει πολλά, τα έχουμε ξαναπεί αυτά.

6. Τα έχεις βρει με τον εαυτό σου. Έχεις δουλέψει αρκετά με τα στοιχεία του χαρακτήρα σου που δε σου άρεσαν μέχρι τώρα - βελτίωσες τη ζήλια σου (και μπράβο δηλαδή!), έμαθες να μην απαιτείς περισσότερα απ' όσα μπορεί να σου δώσει ο άλλος, να κατανοείς και να σέβεσαι, να κάνεις πίσω και να συμβιβάζεσαι όταν πρέπει, να διεκδικείς και πάλι όταν πρέπει. Τα βρήκες με σένα και αν σ'αγαπάς εσύ, τότε μπορείς να αγαπηθείς ακόμη πιο εύκολα.