Δεν ξέρω να μαγειρεύω (η ομελέτα θεωρείται φαγητό της προκοπής άραγε;) και για γλυκά ούτε λόγος. Άκουγα τις φίλες μου να μιλούν για τα γλυκά που έφτιαχναν κι ένιωθα όπως τότε στο σχολείο, που δεν καταλάβαινα με τίποτα άλγεβρες και γεωμετρίες. Όλα ξεκίνησαν όταν βρήκα σ' ένα μαγαζί διάφορα διακοσμητικά για cupcakes και τότε μου ήρθε η φλασιά ''μωρέ να προσπαθήσω να φτιάξω και γώ;''. Είχα ανανεωμένη ασφάλεια ζωής και αγόρασα και όλα τα υλικά - τι άλλο να μου λείπει δηλαδή; 

Λοιπόν! Να σου πω τι χρειάζεσαι για να αρχίσεις να οργανώνεσαι. Άκου:

1.  2  1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2.  1  1/3 φλιτζάνι ζάχαρη

3.  3  κουταλάκια του τσαγιού baking powder ( αν δεν ξέρεις καν πως είναι μην ντραπείς να ρωτήσεις στο σούπερμαρκετ).

4.  1/3 κουταλάκι του τσαγιού αλάτι

5.  1/2 φλιτζάνι βούτυρο ή λάδι

6.  1 φλιτζάνι γάλα

7.  1 κουταλάκι του τσαγιού βανίλια

8.  2 μεγάλα αυγά (ή όχι τόσο μεγάλα ή και κανονικά)

9.  1 κουτί/σακουλάκι sprinkles

10. χάρτινες βάσεις και διακοσμητικά

11. βάσεις που να μπαίνουν στο φούρνο (ανθεκτικές στη θερμότητα και τις κακουχίες)

Και τώρα που τα έχεις όλα αυτά τι κάνεις;

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 (αν εσένα πάει πιο πάνω ευχαρίστως να το βάλεις, εμένα δεν πάει μια φορά πάντως) και βάζεις τις χάρτινες βάσεις είτε στο ειδικό σκεύος για cupcakes, είτε στις ξεχωριστές βάσεις που μπαίνουν στο φούρνο.

Ρίχνεις σ' ένα μπολ αλεύρι, ζάχαρη, baking powder και αλάτι. Έπειτα, προσθέτεις λάδι ή βούτυρο, το γάλα και τη βανίλια. Ανακατεύεις καλά για κανένα λεπτό  - αν είσαι απ' αυτές με τις οργανωμένες κουζίνες, τι να σου πω, πάρε ένα μίξερ να κάνεις τη δουλειά σου σαν άνθρωπος. Πρόσεξε μόνο την ποσότητα που κολλάει στα τοιχώματα, ανά διαστήματα να την παίρνεις με μια σπάτουλα για να μη μένει εκεί. Δεν είμαστε να χάνουμε ούτε γραμμάριο μείγματος!

Βάλε τα αυγά στο μείγμα και χτύπα τα όλα αλύπητα για 2 λεπτά περίπου. Το νου σου στα τοιχώματα, είπαμε. Κάπου εκεί ρίχνεις τα sprinkles, ούτε πολλά ούτε λίγα. Ρίξε μια ικανοποιητική ποσότητα και πρόσεξε μην πάθεις ανακοπή αργότερα όταν θα δεις ότι θα ψιλοξεβάψουν μέσα στο cupcake. Ανακάτευε παρόλα αυτά εσύ.

Πάρε μετά το κουταλάκι που σερβίρεις το παγωτό (δε στο έβαλα στα υλικά, φαντάζομαι θα έχετε στο σπίτι) ή κι ένα απλό καθημερινό και γέμισε τις βάσεις μέχρι τη μέση. Όχι πιο πάνω, γιατί όταν θα φουσκώσουν θα βγουν έξω από τη φόρμα. Ναι το έπαθα εγώ.

Τα βάζεις στο φούρνο επιτέλους γύρω στους 220, για 20-25 λεπτά. Αν βάλεις οδοντογλυφίδα και δε βγει καθαρή, να ξέρεις ότι θέλει κι άλλα λεπτά μέχρι να δέσει. Αν πάλι βγει καθαρή, μάλλον τα έχεις καταφέρει καλά.

Έπειτα, βγάζεις με προσοχή (αφού κρυώσουν για κανένα 5λεπτο) τις χάρτινες βάσεις από τις εξωτερικές ή το σκεύος και τα αφήνεις να κρυώσουν. Από τη στιγμή που θα κρυώσουν εντελώς και μετά, κάνεις ό,τι μα ό,τι θέλεις.

Εγώ έβαλα κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτας για topping κι έριξα και μερικά sprinkles γιατί είμαι και πολύ large. Εσύ;

Περιμένω να δω φωτογραφίες από τα cupcakes σου στο instagram (με #messmykitchen παρακαλώ) και καθοριστικές παρεμβάσεις στη συνταγή 

Για τυχόν αναποδιές, να το ξέρεις δε φταίω.

* Τέλος, να ευχαριστήσω τη μαμά μου, που πίστεψε σε μένα και δοκίμασε πρώτη και καλύτερη. Μάνα σου λέει...