Η οργάνωση του φοιτητικού δωματίου μπορεί να είναι τόσο μια ευχάριστη διαδικασία όσο και τρομερά αγχωτική. Δεν έχει σημασία αν θα παραμείνεις στο σπίτι σου για όσο σπουδάζεις ή αν θα νοικιάσεις άλλο σε κάποια πόλη μακριά από τους γονείς σου, το φοιτητικό δωμάτιο θα είναι το μικρό σου βασίλειο, ο δικός σου ολόδικός σου χώρος. Με λίγη φαντασία και οργάνωση, μπορείς να μεταμορφώσεις το δωμάτιο σου σε ένα τέλειο χώρο όπου θα χαίρεσαι να καλείς τους συμφοιτητές σου και να περνάτε χρόνο μαζί! Να θυμάσαι ότι ο χώρος σου σε χαρακτηρίζει κιόλας, οπότε κάποιος βλέποντας τον έχει μια σαφέστερη εικόνα και για σένα.

Ενδεχομένως να χρειάζεσαι ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα στα πράγματα σου μιας και το ξεκίνημα της φοιτητικής ζωής μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια καλή αφορμή για ένα γενικότερο νέο ξεκίνημα. Πέτα πράγματα που δε χρειάζεσαι, ανανέωσε το χώρο σου και ετοιμάσου για τη νέα σου ζωή!

Τι έχω να σου προτείνω για το δωμάτιό σου; Τα παρακάτω!

1. Χρησιμοποίησε τους τοίχους σου. Αυτοσχεδίασε και βάλε όλη την καλλιτεχνική σου πινελιά στο φοιτητικό σου δωμάτιο! Κρέμασε φωτογραφίες στους τοίχους, καθρέφτες, κορνίζες και οτιδήποτε θέλεις, ακόμη και αφίσες, έτσι ώστε να δώσεις χρώμα και ζωή στο μονότονο λευκό χρώμα του τοίχου.

2. Βάλε τα αξεσουάρ σου σε εμφανές σημείο. Όταν τα καταχωνιάζεις σε συρτάρια και κουτιά, άντε να τα βρεις όταν είναι να βγεις. Κάπως έτσι καταλήγεις να σκορπάς τα χρήματα σου σε αξεσουάρ που σχεδόν ποτέ δε φοράς. Αντίθετα, αν τα έχεις σε σημείο όπου φαίνονται, τότε είναι πολύ πιο πιθανό να τα φορέσεις και να τα κρατάς σε καλή κατάσταση, χωρίς να μπλέκονται μεταξύ τους. Εξάλλου, τα πολύχρωμα κολιέ σου μπορούν να τοποθετηθούν σε πιαστράκια και να δώσουν λίγο ακόμη χρώμα και στυλ στο χώρο σου.

3. Τοποθέτησε αρκετά αντικείμενα σε αποθηκευτικά κουτιά. Σουβενίρ από ταξίδια, δώρα που σου έκαναν στα γενέθλια σου, κάρτες από γιορτές, αντικείμενα που έχουν αξία για σένα και διάφορα άλλα, οργάνωσε τα και τοποθέτησε τα σε κουτιά. Όταν τα χωρίσεις ανά ομάδες μπορείς αρχικά να πετάξεις όσα δε χρειάζεσαι, αλλά και να βρεις πιο εύκολα αυτό που ψάχνεις. Πάνε οι ατελείωτες ώρες ψαξίματος, οργάνωση και σύστημα θέλει και δε θα σπαταλάς πια το χρόνο σου κάνοντας ανασκαφές.

4. Βάλε μεγάλα μαξιλάρια στο πάτωμα. Ωραίες και βολικές οι καρέκλες, αλλά κάνουν το χώρο σου πιο μουντό και σοβαρό. Τα μαξιλάρια σε διάφορα σχέδια, μεγέθη και χρώματα, θα δώσουν μια ωραία και ευχάριστη πινελιά στο δωμάτιο σου και θα μπορούν να φιλοξενήσουν τους φίλους σου. Ο χώρος σου θα γίνει το αγαπημένο μέρος της παρέας, θα το δεις.

5. Κάτω από το κρεβάτι σου βάλε ρούχα που δε φοράς. Αν το κρεβάτι σου στο επιτρέπει, μπορείς να κάνεις θαύματα εκεί κάτω. Το δικό μου για παράδειγμα δεν έχει μεγάλο κενό ανάμεσα σ' αυτό και το πάτωμα, αν το δικό σου έχει, μπορείς να τοποθετήσεις τα ρούχα που δε φοράς ή διάφορες πετσέτες/σεντόνια/παπλώματα σε θήκες αποθήκευσης κάτω από το κρεβάτι σου. Δε θα φαίνεται και θα εξυπηρετεί πάρα πολύ τη ζωή σου από δω και πέρα.

6. Λίγο παραπάνω φως. Το κατάλληλο τρικ για να κάνει το χώρο σου να φαίνεται διπλάσιος! Ο καλύτερος φωτισμός είναι ο φυσικός, αλλά επειδή ο ήλιος δεν αρκεί για να πετύχουμε το στόχο μας, μπορείς να βάλεις πέρα από το φως της οροφής, 1-2 λάμπες ακόμη ή πολύχρωμα φωτάκια σε γιρλάντα  - τα οποία έχω και αγαπώ.