Ερχεται κάποια στιγμή που βαριέσαι να βλέπεις ίδιο το χώρο σου, για χρόνια και για διάφορες φάσεις της ζωής σου. Εσύ αλλάζεις, αλλά ο χώρος σου πάνω-κάτω είναι ίδιος. Μικροαλλαγές θα συμβούν στα πράγματα σου, αλλά μήπως έχεις ανάγκη από κάτι που θα σε ανανεώσει;

Το δωμάτιο σου είναι το βασίλειο σου. Καιρός να φρεσκάρεις τη διακόσμηση του, λοιπόν!

1. Αν έχεις ένα παράθυρο που σου ''τρώει'' ένα τόσο μεγάλο μέρος του τοίχου, μην αγχώνεσαι. Μπορείς να βάλεις ένα έπιπλο που να φτάνει πολύ πιο κάτω από το παράθυρο (κανένας χώρος δεν πρέπει να μένει ανεκμετάλλευτος) και να τοποθετήσεις εκεί ωραία μπουκαλάκια από αρώματα, κουτιά με πράγματα (ο τέλειος αποθηκευτικός χώρος), ενώ οι κουρτίνες σου θα δείχνουν πολύ καλύτερα αν τις πιάσεις (έστω και με φιογκάκι μαλλιών) από το να πέφτουν απλά μονότονα και βαρετά.

2. Αν θέλεις να δημιουργήσεις παραπάνω αποθηκευτικό χώρο (μεγάλο πρόβλημα για ένα κοριτσίστικο δωμάτιο), μπορείς να τοποθετήσεις ράφια πάνω από το κρεβάτι σου. Ακριβώς επειδή είναι ευαίσθητο σημείο, προτείνω να απευθυνθείς σε κάποιον που το κατέχει και να μην το προσπαθήσεις μόνη σου. Και εδώ τα κουτιά θα σου δώσουν τη λύση - μα ναι έχω κόλλημα με τα πολλά, μικρά-μεγάλα, πολύχρωμα κουτιά!

3. Σε περίπτωση που μοιράζεσαι το δωμάτιο σου με κάποιον άλλο, έστω με την αδερφή σου, θαρρώ πως ήρθε η ώρα να συντονιστείτε. Ξέχνα τα παιδικά ''η μεριά σου και η μεριά μου'', δεν έχετε τίποτα να χωρίσετε, ίσα ίσα που πρέπει να ενωθείτε για χάρη της ομοιόμορφης διακόσμησης. Βάλτε τις ιδέες σας μαζί και δημιουργήστε κάτι κοινό, ώστε να μη δείχνει το δωμάτιο σας σαν δυο στρατόπεδα κάτω από την ίδια στέγη.

4. Σκέφτηκες να κολλήσεις αφίσες στο ταβάνι; Ναι ίσως χρειάζεσαι λίγη προσοχή σ' αυτό, αλλά θα έχει ένα εντυπωσιακό και δημιουργικό αποτέλεσμα. Εξάλλου, ο χώρος για αφίσες από αγαπημένα σου συγκροτήματα και ταινίες, ποτέ μα ποτέ δεν είναι αρκετός, μετά το ταβάνι σειρά έχουν και οι τοίχοι.

5. Κι αν ο χώρος σου είναι πολύ μικρός, ένας καθρέφτης θα σου δώσει τη λύση. Στο δωμάτιο μου (που δεν το λες και γήπεδο ποδοσφαίρου) ο καθρέφτης που καλύπτει την ντουλάπα μου δίνει την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος συνεχίζεται, οπότε κάπως έτσι το δωμάτιο μου φαίνεται διπλάσιο. Δοκίμασέ το ή έστω και κάτι μικρότερο σαν κι αυτό.

6. Φωτογραφίες παντού. Αυτό κι αν μου αρέσει! Μπορείς να κρεμάσεις ένα σύρμα ή οτιδήποτε θεωρείς ότι ταιριάζει και καλύπτει τις διαστάσεις του δωματίου σου και να κρεμάσεις πολλές φωτογραφίες. Αν επιλέξεις ένα μέγεθος μεγαλύτερο από το κλασικό που βάζουμε (ή βάζαμε κάτι χρόνια πριν) στα άλμπουμ, θα φαίνονται πολύ καλύτερα. Επίσης, αν κολλήσεις τη μία πίσω από την άλλη θα έχεις φωτογραφίες διπλής όψης, αντί να φαίνεται το ξενέρωτο λευκό χρώμα του πίσω μέρους της φωτογραφίας. Μια καλή ιδέα είναι και τα φωτάκια - όπως στην εικόνα- αλλά ας μην είναι too much για αρχή.

ή έτσι, ώστε να είναι πιο συγκεντρωμένες και ευδιάκριτες. Σ' αυτή την περίπτωση, δε χρειάζεται να είναι διπλής όψης.

7. Πως αλλιώς να δώσεις άλλον αέρα στο χώρο σου; Με μαξιλάρια! Αρκεί να βρεις αυτά που να ταιριάζουν και στα χρώματα του δωματίου σου και στο στυλ σου. Μπορεί να σου τρώει λίιιγο παραπάνω χρόνο το να στρώνεις το κρεβάτι σου, αλλά με 3-4 μαξιλάρια παραπάνω δε νομίζω να καθυστερείς ιδιαίτερα, από 10 και πάνω το συζητάμε!

8. H πόρτα σου θα μείνει σκέτη; Μια γιρλάντα με πολλά χρώματα είναι ό,τι πρέπει. Προτείνω να την καρφώσεις από την εσωτερική μεριά, ώστε να μην παρεμβαίνεις στη διακόσμηση του σπιτιού και να βρίσκεται από τη μεριά του δωματίου σου - αυτό είναι το ζητούμενο. Μπορείς να την κατασκευάσεις στο μέγεθος που θέλεις - χωρίς να είναι ακριβώς οι διαστάσεις και να χωράει με το ζόρι - καλύτερα να λυγίζει ελαφρώς στο πάνω μέρος, ενώ με ύφασμα ή ψεύτικα λουλούδια ή χαρτόνι, μπορείς να τη διακοσμήσεις όπως θέλεις εσύ.

Υ.Γ. Σε περίπτωση που οι γονείς σου δεν εγκρίνουν τις αλλαγές στη διακόσμηση και ξαφνικά βρεθείς εκτός σπιτιού, δε φέρω καμία ευθύνη αλλά εντάξει, θα σε φιλοξενήσω!