Θυμάμαι όλες εκείνες τις φορές που καλούσα τις φίλες μου στο σταθερό και είχα πάντα το άγχος μήπως απαντήσει η μαμά/ο μπαμπάς/ο αδερφός/η γιαγιά ή όλο τους το σόι. Ντρεπόμουν να μιλήσω, φοβόμουν ότι ενοχλώ αλλά καιγόμουν να αναλύσω με τη φιλενάδα μου την περίεργη στάση του Κωστάκη στο μάθημα της γυμναστικής (γιατί άραγε δεν έτρεχε δίπλα μου σήμερα, δεν του αρέσουν πια τα αθλητικά μου;). Ευτυχώς πήραμε όλες κινητά, ευτυχώς προτιμήσαμε να στέλνουμε μηνύματα, ευτυχώς πήραν κι όλα τ' αγόρια του κόσμου κινητά, δυστυχώς όμως δε μάθαμε ακόμη ποιους κανόνες να ΜΗΝ ακολουθούμε όταν πρόκειται να του στείλουμε μήνυμα. Έλα, καιρός είναι.

1. Δε χρειάζεται να στέλνει αυτός πάντα πρώτος. Δε θέλουμε να δείξουμε ότι μας καίει και μας τσουρουφλάει, δε θέλουμε να μας έχει δεδομένες, δε θέλουμε να του δώσουμε την ικανοποίηση ότι λυγίσαμε, αλλά καιρός δεν είναι πια να παίρνουμε κι εμείς αυτή την πρωτοβουλία; Φυσικά αν δε δεις ανταπόκριση, αν είναι ψυχρός κι απαντάει μονολεκτικά, δεν υπάρχει λόγος για περισσότερη επικοινωνία, αλλά και πάλι, αν δε στείλεις δε θα μάθεις.

texting

2. Μην κάνεις άπειρες ώρες να απαντήσεις σ' ένα μήνυμα - εκτός φυσικά αν σου έβαλε να λύσεις κάποια εξίσωση, οπότε ναι, σ' αυτή την περίπτωση 10λεπτά, 1 μήνας ή και 1 χρόνος είναι αναγκαία. Όπως και να χει, μπορείς να περιμένεις 5' ή όσο σου πάρει τέλος πάντων να δεις το μήνυμα. Αυτή η κακιά συήθεια να καθόμαστε πάνω από το κινητό για ώρες και να μην στέλνουμε από πείσμα ''για να μάθει αυτός'' πρέπει να τελειώνει σιγά σιγά.

alice in wonderland waiting

3. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείς συντομογραφίες. Αν σε βολεύει καλύτερα, με την ευχή μου. Μη νομίζεις όμως ότι θα είσαι πιο cool αν κόβεις τις λέξεις ή αν χρησιμοποιείς εκείνες που είναι της μόδας. Αλήθεια, αυτό το lol είναι ακόμη trendy;

lol txt it

4. Μην προσπαθείς να ταιριάξεις το δικό σου στυλ μηνύματος με του άλλου. Εκείνος μπορεί να γράφει όπως θέλει, εσύ ακολούθησε το δικό σου ύφος και σκέψου αν σε χαρακτηρίζει αρκετά. Ας πούμε, αν δεν είχε αποθηκευμένο το νούμερο σου θα καταλάβαινε και πάλι ότι είσαι εσύ;

emojis

5. Ούτε να φοβηθείς να στείλεις το ίδιο μήνυμα μ' εκείνον. Εκτός φυσικά αν είναι αυτό το σπαστικό - ενοχλητικό σιχαμένο σκέτο ''οκ''. Ναι αυτό μ' εκνευρίζει πολύ, κυρίως επειδή όσες φορές το έχω στείλει και μου το έχουν στείλει σήμαινε ότι κάτι είχε γίνει, μικρός ή μεγαλύτερος τσακωμός, σχεδόν χωρισμός, παρεξήγηση, οτιδήποτε δυσάρεστο.

double text

6. Δεν είσαι εσύ η μόνη υπεύθυνη για να συνεχιστεί η κουβέντα. Τι σημαίνει αυτό; Δε σπάμε άλλο το κεφάλι μας για να βρούμε κάποιο ενδιαφέρον θέμα που θα έκανε τον αποδέκτη των μηνυμάτων να μιλάει για ώρες. Πολλές φορές το θέμα δεν είναι τι λες, αλλά με ποιον το λες. Ακόμη και ασυναρτησίες να σου στείλει το άτομο που σου αρέσει, στα μάτια σου θα φαίνονται σαν τις μεγαλύτερες σοφίες του σύμπαντος. Οπότε, όταν δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στα μηνύματα υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: είτε ο τύπος είναι πιο παραδοσιακός και θέλει να τα πείτε από κοντά, είτε απλώς ... δε σε γουστάρει.

cartoon texting

7. Και μη νιώθεις υποχρεωμένη να στέλνεις φωτογραφίες. Αν σου στέλνει διαρκώς φωτογραφίες του στυλ ''my view right now'' μπορείς πολύ απλά να σχολιάσεις τις δικές του και να μην αναγκαστείς να στείλεις τη δική σου view right now που είναι ένα βουνό από βιβλία για διάβασμα ή ένα βουνό από άπλυτα πιάτα. Ο καθένας ό,τι μπορεί!

ryan reynolds

8. Δε χρειάζεται να ξέρει πότε διάβασες το μήνυμα του. Μπορεί να βάφουμε νύχι φίλος, μπορεί να ισιώνουμε μαλλί, μπορεί να μιλάμε στο σταθερό με την κολλητή μας για 3η ώρα σερί, αυτό σημαίνει ότι είναι σχεδόν αδύνατο να απαντήσουμε ακόμη κι αν διαβάσαμε το μήνυμα εδώ και μισή ώρα.

read receipt