Οσες φορές και να δεις αυτή την ταινία, δεν αρκεί για να αναιρέσει την πλύση εγκεφάλου που για χρόνια βίωσες. Την είδα πρόσφατα για χιλιοστή φορά και σιγουρεύτηκα πια για το πόσο δίκιο έχει! Κράτα τη κι εσύ στην άκρη του  μυαλού σου, θα σου φανεί χρήσιμη ανα περιπτώσεις. Και αυτό γιατί παρουσιάζει τα πράγματα τόσο απλά και λογικά που μοιάζει σαν το χαστούκι που μας χρειάζεται ώρες ώρες. Η μαμά σου, η μεγάλη σου αδερφή, οι φίλες σου, όλες προσπαθούν – επειδή το πιστεύουν κιόλας – να σου χρυσώσουν το χάπι για εκείνο το αγόρι που δεν τηλεφώνησε ποτέ και δεν έστειλε μήνυμα ούτε κατά λάθος. Προφανώς κάποιος άλλος έκανε ήδη πλύση εγκεφάλου και σ’ εκείνες. Κάπως έτσι, ολόκληρες γενιές γυναικών παραμυθιάζονται με ό,τι τις βοηθάει να νιώθουν καλύτερα και κάνει την απόρριψη να μοιάζει λίγο πιο βελούδινη. Όταν θα έχεις ερωτηματικά για το αγόρι που άνοιξε η γη και το κατάπιε, να θυμάσαι ... δεν του άρεσες αρκετά. Απλούστατο. Οι δικαιολογίες στην άκρη.

Η ταινία, λοιπόν, - για να φρεσκάρω μνήμες - ξεκινάει μ’ ένα αγοράκι να βρίζει τη μικρή που παίζει αμέριμνη στο πάρκο, να τη σπρώχνει στα χώματα και τελικά να την κάνει να κλάψει. Τι πρωτότυπο! Η μαμά της την παρηγορεί πως ο μικρός φέρεται έτσι επειδή απλώς τη γουστάρει. Από εκείνη την ηλικία λοιπόν είτε σου κολλήσει τσίχλα στα μαλλιά, είτε σου σπάσει το πόδι, δείγμα αγάπης και έρωτα θα είναι. Αμ δε!

Ακούμε τις πιο χαζές δικαιολογίες, προορισμένες να καθησυχάσουν τον παρατημένο μας εγωισμό: «σε θέλει πολύ και δεν ξέρει πώς να το χειριστεί», «θα έχασε το κινητό σου», «είσαι πολύ δυναμική γι’ αυτόν», «τον κομπλάρεις», «νιώθει φοβισμένος λόγω της συναισθηματικής σου ωριμότητας (!)», «δεν ξέρει από αυτά, δεν είχε ποτέ σοβαρή σχέση».

Μαθαίνουμε από αυτή την ταινία (και ώρα μας ήταν δηλαδή) ότι όσο ωραία και να περάσετε σ’ ένα ραντεβού, αυτός μπορεί να μην εμφανιστεί ξανά στον ορίζοντα. Και αν δεν εμφανιστεί άμεσα, δε θα το κάνει ποτέ. Σ’ αυτά τα θέματα, it’s now or never. Κανένα ρακούν δεν του έσβησε τον αριθμό σου από τις επαφές του κινητού του. Απλά δε θέλει να σε πάρει, δεν καίγεται να σε ξαναδεί, neeext. Αντιθέτως άμα τον ενδιαφέρεις θα το καταλάβεις, κάνει και εκείνος ακριβώς όπως εσύ «Να πάρω; Γιατί δε με πήρε; Δε με θέλει!».

Φυσικά υπάρχει και η λύση που προτείνει η σοφή κουκουβάγια Aniston, παίρνεις εσύ τηλέφωνο, δεν περιμένεις πότε θα το πάρει αυτός απόφαση. Αντί να περιμένεις αιωνίως, τρως την κρυάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Κάποια στιγμή αυτή η ταινία θα γίνει ισάξια του Τιτανικού και του Notebook, να μου το θυμηθείς!