Δεν αγαπώ το καλοκαίρι όσο αγαπώ το χειμώνα, αλλά εσένα που δε θέλεις με τίποτα να τελειώσει (σαν να λέμε never ending summer) μπορώ να σε καταλάβω πολύ καλά. Μην απελπίζεσαι που μπήκε ο Σεπτέμβρης, αντιθέτως πάρε χαρτί και μολύβι και κάνε τη λίστα τι να κάνω πριν πάω σχολή. Στην αρχή θα έχεις 2-3 πραγματάκια να γράψεις, μετά από λίγο άλλα 3-4 ακόμη και τελικά βλέπω να γεμίζει η λίστα χωρίς καν να το καταλάβεις! 

Ακολουθούν μερικές ιδέες για τη λίστα σου:

1. Να κάνω όσα περισσότερα μπάνια προλαβαίνω. Πρώτο και καλύτερο! Πήγαινε από παραλία σε παραλία όσο είναι καλός ο καιρός και όσο δεν έχεις ακόμη μαθήματα. Σε λίγο καιρό, τη θέση του περιοδικού που ξεφύλλιζες ανέμελη θα πάρουν τα βιβλία και ο καφές που απολάμβανες στη θάλασσα τώρα απλά θα σε κρατάει ξύπνια για μεταμεσονύκτιο διάβασμα. Εμπροοοος!

2. Να τελειώσω το βιβλίο που σέρνω από τον Ιούνιο. It's now or never! Μέσα στη χρονιά θα έχεις πολλές καλές δικαιολογίες για να μην το τελειώσεις και κάπως έτσι θα καταλήξει στο ράφι χωρίς να το έχεις διαβάσει ολόκληρο (αν δε φτάσω στην τελευταία σελίδα στο ράφι ΔΕΝ μπαίνει, μπορείς να αποφασίσεις το ίδιο).

3. Να φορέσω αυτό το καλοκαιρινό φόρεμα που πήρα στις εκπτώσεις. Μπορεί να είχε μόνο 8 ευρώ και να ήταν η καλύτερη προσφορά που πέτυχες ποτέ, σκέφτηκες όμως ότι σε λίγες μέρες θα πρέπει να το πακετάρεις μαζί με τα υπόλοιπα καλοκαιρινά σου ρούχα; Ναι φόρα το από το πρωί μέχρι το βράδυ - στη θέση σου πάντως αυτό θα έκανα.

4. Να φαω αρκετά παγωτά - ας παγώσει η δίαιτα για λίγο, δεν πειράζει. Να δοκιμάσεις το καινούριο παγωτατζίδικο της γειτονιάς, να βγάλεις μερικές σέλφι ακόμη με το χωνάκι σου, να βολτάρεις στην πλατεία κοντά στο σπίτι σου μ' ένα παγωτό στο χέρι. Αν για μερικά πράγματα αξίζει το καλοκαίρι, σίγουρα το ένα απ' αυτά θα είναι το παγωτό!

5. Να περάσω χρόνο στο μπαλκόνι και στον κήπο, όταν θα ξεκινήσουν οι βροχές και τα κρύα θα είναι αργά. Ευκαιρία να καλέσεις τις φίλες σου για να φάτε και να πιείτε. Μη σκέφτεσαι για λίγο θερμίδες και κιλά, μέσα στο χειμώνα θα βρεις χρόνο για όσες δίαιτες θες. Το τέλος του καλοκαιριού μπορεί να γίνει από μόνο του μια πολύ καλή δικαιολογία για να οργανώσεις το τελευταίο καλοκαιρινό πάρτι για φέτος. Κήπος ή μπαλκόνι; Η επιλογή δική σου.

6. Να μαυρίσω όσο περισσότερο μπορώ ακόμη. Με μέτρο όμως ε! Ωραίο το σοκολατί χρώμα, αλλά χωρίς αντηλιακό και καπέλο δεν πας πουθενά. Μαύρισε όσο μπορείς γιατί ξέρουμε ότι το μαύρισμα μας δείχνει πιο όμορφες, αλλά μην παραμελείς για κανένα λόγο την προστασία του δέρματός σου.

7. Να περάσω χρόνο με φίλους και γονείς. Προφανώς και η σχολή δεν είναι φυλακή, αλλά γιατί να μην τους χαρείς όλους τώρα που έχεις πιο χαλαρό πρόγραμμα; Εξάλλου, σε λίγες μέρες οι περισσότεροι φίλοι σου θα πάνε στις πόλεις ή τις χώρες που σπουδάζουν, ευκαιρία λοιπόν να βγείτε και να περάσετε καλά!

8. Να καθαρίσω το δωμάτιο μου. Βάλε και 2-3-5 θαυμαστικά δίπλα μήπως και ξεχαστείς. Μπορεί να βαριέσαι ή να μη βρίσκεις κανένα απολύτως νόημα σ' αυτό, αλλά - δυστυχώς - χρειάζεται μια στο τόσο. Να κάνεις χώρο για νέα πράγματα, να ξεφορτωθείς παλιά και άχρηστα, να δώσεις χαρά σε κάποιον άλλο που τα χρειάζεται, μιας και κάτι που θεωρείς εσύ σκουπίδι μπορεί να γίνει σκέτος θησαυρός για κάποιον άλλο.

9. Να βάψω τα νύχια μου με έντονα καλοκαιρινά χρώματα. Όχι ότι δεν μπορείς να τα βάψεις ό,τι χρώμα θέλεις μέσα στο χειμώνα, αλλά τα νέον βερνίκια σου θα είναι λίγο εκτός εποχής. Να τα χαρείς λοιπόν τώρα πριν να είναι πολύ αργά. Άσε που το χειμώνα δεν είσαι μαυρισμένη, το νέον χωρίς σοκολατί χρώμα στο δέρμα δε λέει, πως να το κάνουμε τώρα.

10. Να κάνω flash tattoos. Έτσι γίνεται συνήθως με τα trends, δεν κρατάνε για πολύ και το ένα δίνει τη θέση του στο άλλο. Μην νομίζεις ότι τα flash tattoos θα είναι μέσα στη μόδα τον Οκτώβριο κι αν βιάστηκες να αγοράσεις πολλά, πολύ απλά ξεκίνα να τα τελειώνεις σιγά σιγά.