Η αλήθεια είναι πως όσο και να έχεις ερωτευτεί τα αθλητικά σου, κάποια στιγμή πρέπει να τα πετάξεις για το καλό των ποδιών σου. Πρώτη εγώ σου λέω κάθε φορά να μη γεμίζεις τη ντουλάπα σου με πράγματα που δε χρειάζεσαι αλλά αν το χεις με τη γυμναστική, ένα καλό ζευγάρι αθλητικά είναι από τα βασικότερα που πρέπει να αγοράσεις. Καιρός να τσεκάρεις, λοιπόν, τα αθλητικά που έχεις εδώ και πόσα χρόνια και να αγοράσεις καινούρια πριν την επόμενη επίσκεψη στο γυμναστήριο.

Τα βήματα είναι τα παρακάτω:

1. Κάνε το push τεστ. Βάλε το ένα χέρι σου μέσα στο παπούτσι και με το άλλο πίεσε τη σόλα (αφού την καθαρίσεις πρώτα). Αν νιώσεις τα δάχτυλα σου να πιέζουν τη σόλα όσο έχεις το χέρι σου μέσα, τότε επείγει να αντικαταστήσεις το συγκεκριμένο ζευγάρι μ' ένα καινούριο. Όπως βλέπεις, η σόλα έχει συμπιεστεί με τις τόσες φορές που τα έχεις φορέσει και δεν απορροφούνται πια οι κραδασμοί.

2. Δες αν σε κουράζουν αντί να σε ξεκουράζουν. Μήπως νιώθεις πόνο στα γόνατα ή στη μέση σου; Αν η απάντηση είναι θετική, τότε τα αθλητικά σου εμποδίζουν το σώμα σου από το να γυμναστεί σωστά, ενώ αντίθετα καταστρέφουν τα σημεία που θα έπρεπε να προφυλάζουν.

3. Τσέκαρε την κατάσταση τους. Αν έχουν σκιστεί ή φθαρεί τρομερά σε συγκεκριμένα σημεία ή αν μυρίζουν μετά το γυμναστήριο τότε σίγουρα είναι ιδιαίτερα ανθυγιεινά για το πόδι σου. 

Μην περιμένεις τις επόμενες εκπτώσεις, το τεστ μίλησε!