Ακόμα κι αν ήσουν η ψηλή της τάξης, σίγουρα θα έχεις κάποια φίλη/γνωστή/αντίζηλο πιο ψηλόλιγνη από εσένα με πόδια to die for. Ναι Karlie Kloss, για σένα μιλάμε και για τα 185 εκατοστά σου. Πόσο μάλλον λοιπόν αν είσαι η κλασική petite Ελληνίδα. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν προκειμένου να δείξεις ψηλότερη χωρίς να σε βάλουν στο... κρεβάτι του Προκρούστη;

Ρίγα ρίγα, γλυκιά μου

Το ριγέ δε θα φύγει ποτέ από τη μόδα, γεγονός που μας βολεύει καθώς αν το φορέσεις σωστά μπορεί να σε κάνει να δείχνεις πιο αδύνατη και ψηλή στο λεπτό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μείνε μακριά από τις οριζόντιες ρίγες! Θα σε κάνουν να δείχνεις γεματούλα ακόμα κι αν έχεις το σκαρί της Kate Moss. Προτίμησε τις κάθετες οι οποίες θα δημιουργήσουν την εντύπωση πιο μακριών άκρων.

All black everything

Λατρεμένο χρώμα που όχι μόνο αδυνατίζει αλλά και... ψηλώνει. Ένα total black σύνολο θα σε κάνει να δείχνεις και μυστηριώδης και ψηλότερη.

Ψηλόμεσα παντελόνια

Τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια, εκτός από εντελώς passe, είναι και λάθος επιλογή όταν προσπαθείς να δείξεις ψηλότερη. Αντίθετα, τα ψηλόμεσα, εκτός από μεγάλο trend είναι και τέλεια για να δώσεις την εντύπωση ότι έχεις ατελείωτα πόδια.

(Ασύμ)μετρα και σταθμά

Πολύ καλύτερη επιλογή από το μίνι το οποίο ορίζει ακριβώς που ξεκινάνε τα πόδια σου. Οι ασύμμετρες φούστες α) συνήθως είναι μακριές και δίνουν εφέ επιμήκυνσης στη σιλουέτα σου και β) δημιουργούν το τρικ του "κρυφτού" αφού το πόδι που ξεπροβάλλει από το σκίσμο φαίνεται πιο μακρύ και λεπτό. Είναι και sexy!

To nude είναι chic

Δε υπάρχει καλύτερος τρόπος για να δώσεις την ψευδαίσθηση πιο λεπτών και αδύνατων άκρων από ένα ζευγάρι παπούτσια σε nude απόχρωση, τα οποία μπερδεύουν το μάτι και δε ξεχωρίζουν που τελειώνει το πόδι και πού ξεκινάνε αυτά. Η Angelina κάτι ξέρει.

Γίνε... χαμηλομύτα

Τα μυτερά παπούτσια έχουν επιστρέψει δυναμικά στη μόδα (και τα αστεία για το ότι σκοτώνουν κατσαρίδες στη γωνία είναι τόοοσο ξεπερασμένα). Πέρα από κομψά, είναι η τέλεια επιλογή για να δώσεις ένα πιο θηλυκό touch στην εμφάνισή σου ακόμα κι αν φοράς τζιν με T-shirt ενώ το μυτερό τους τελείωμα κάνουν το πόδι να φαίνεται μακρύτερο.

Tip: Απέφυγε τα παπούτσια με λουράκι στον αστράγαλο καθώς "κόβουν" το πόδι και το δείχνουν ακόμα πιο κοντό. Δεν το θέλουμε.