Οπως ακριβώς το makeup μπορεί να καλύψει διάφορες ατέλειες του προσώπου, έτσι και το κατάλληλο χτένισμα μπορεί να κάνει το πρόσωπο σου να δείχνει τουλάχιστον 3 κιλά πιο κάτω. 

1. Μακριά VS Κοντά μαλλιά, γύρος δεύτερος. Αν διάβασες το άρθρο για το ποια μαλλιά προτιμούν οι άντρες τότε ξέρεις ότι κέρδισαν τα μακριά. Και σ' αυτή την περίπτωση, πάλι τα μακριά μαλλιά κερδίζουν μιας και τα κοντά δεν σου βγάζουν ούτε μισό γραμμάριο από το πρόσωπο.

2. Το ασύμμετρο έχει άλλη χάρη. Αν τα μαλλιά σου είναι πίσω πιο κοντά και μπροστά πιο μακριά, τότε ξέρεις πολύ καλά τι κάνεις. Αυτό το χτένισμα-κούρεμα σε αδυνατίζει και να το προτιμάς. 

3. Φράντζα ... για το καλό σου. Δεν περίμενα πως θα το έλεγα αυτό, αλλά βάλε τη φράντζα στο hairstyle σου και δε θα χάσεις. Φυσικά όταν την είχα εγώ στο Λύκειο, οι φίλοι μου δεν ενθουσιάστηκαν αλλά θα σου πω το γιατί. Η πετυχημένη φράντζα πρέπει να είναι πιο κοντή στη μέση και λίγο πιο μακριά στις άκρες. Έτσι το πρόσωπο σου θα φαίνεται πιο στρογγυλεμένο και δε θα σε δουλεύουν οι φίλοι σου, όπως έκαναν οι δικοί μου.

4. Το μυστικό είναι στο φιλάρισμα. Τα φιλαρισμένα μαλλιά που είναι τόσο μακριά ώστε να φτάνουν πολύ πιο κάτω από το πηγούνι σου, κάνουν το πρόσωπο σου να δείχνει πιο μακρύ και αδύνατο.

5. Πιασμένα μαλλιά με όγκο στην κορυφή, η καλύτερη επιλογή για μαζεμένα μαλλιά και πιο ''επίσημο'' χτένισμα. Ο όγκος που συγκεντρώνεται στην κορυφή κάνει το πρόσωπο πιο μακρύ και κατά συνέπεια σου αφαιρεί μερικά κιλά - όοοχι ότι το έχεις ανάγκη, λέμε τώρα.

6. Άσε καμιά τούφα να πέφτει ανέμελα. Ακόμη κι αν επιλέξεις να πιάσεις τα μαλλιά σου σε κοτσίδα, μην ξεχάσεις να αφήσεις μερικές τούφες να πέφτουν δεξιά κι αριστέρα. 

7. Τι εννοείς δε βγαίνεις έξω με τέτοιο κότσο; Πάντως σου αδυνατίζει το πρόσωπο να ξέρεις.

8. Κυματιστά μαλλιά. Ελαφρά κυματιστά και όχι καμιά χοντρή έντονη μπούκλα κοκκαλωμένη με λακ. Πρόσεχε, έχει διαφορά.

9. Τις ανταύγειες που τις πας; Οι πιο ανοιχτοί χρωματισμοί σε μερικά σημεία των μαλλιών σου, κάνουν το πρόσωπο σου να φαίνεται πιο μακρύ, άρα και πιο αδύνατο, άρα να τους προτιμήσεις, άρα βιάσου!

10. Κίνηση στο χτένισμα. Τα μαλλιά που έχουν κίνηση, σου αφαιρούν τουλάχιστον 3 κιλά από το πρόσωπο. Όταν όλοι θα σου λένε πόσο έχεις αδυνατίσει, μη γυρνάς να τους λες ότι είσαι στα ίδια κιλά πάντως, γιατί θα μάθουν το μυστικό μας.