Δεν έχεις βαρεθεί πια να σου λένε τι να μη φας; Να αποφεύγεις τα γλυκά, να αποφεύγεις τα αλμυρά, να ξεχάσεις τα αναψυκτικά, να μην το ένα να μην το άλλο, μωρέ να σου πω τι να τρως; Και όχι μόνο να τρως για να μην πάρεις βάρος, αλλά και για να χάσεις κιόλας. Σου προτείνω λοιπόν να τρως τα παρακάτω:

1. Φασόλια. Μην κάνεις αυτή τη γκριμάτσα αηδίας, τα φασόλια περιέχουν μια ορμόνη που σχετίζεται με την πέψη και ουσιαστικά συμπυκνώνει το γεύμα σου, μειώνοντας αντίστοιχα και τις θερμίδες. 

2. Σαλάτα. Θέλει και ρώτημα; Φυσικά και κάνει καλό, φυσικά και να την προτιμάς για κάποια από τα γεύματά σου, φυσικά και να προσέχεις το dressing γιατί μπορεί να ανεβάζει τις θερμίδες που λαμβάνεις στα ύψη.

3. Αυγά. Αν τα τρως με μέτρο, τότε σίγουρα κάνουν καλό στον οργανισμό σου. Να θυμάσαι ότι περιέχουν πρωτείνες που διατηρούν χαμηλά τα επίπεδα ζακχάρων στο αίμα σου, ενώ μπορείς επίσης να προτιμήσεις μόνο το άσπρο τμήμα του αυγού για τη διατροφή σου.

4. Πράσινο τσάι. Τα έχουμε ξαναπεί για το πράσινο τσάι, ακόμη να πειστείς και να το βάλεις για τα καλά στη διατροφή σου; Δες τα όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το πράσινο τσάι εδώ.

5. Σούπα. Ας πούμε, σούπα με κοτόπουλο, που θα μειώσει την πείνα σου, θα σε χορτάσει και δε θα φας του σκασμού. Στην ανάγκη, να ξαναπεινάσεις, μπορείς άφοβα να φας πάλι σούπα - ιδανικό για την detox day της εβδομάδας σου.

6. Δημητριακά. Να τα βάλεις στη διατροφή σου καθώς μειώνουν το αίσθημα πείνας που σε οδηγεί σε κατανάλωση επιπλέον φαγητού. Με τα δημητριακά σου θα χορταίνεις χωρίς να παίρνεις πολλές θερμίδες.

7. Λάδι. Το αγαπημένο μας ελαιόλαδο, να ξέρεις ότι βοηθάει και στην πρόληψη παθήσεων που σχετίζονται με την καρδιά.

8. Φυστίκια. Αν παίρνεις 500 θερμίδες από τα φυστίκια, να ξέρεις ότι ο οργανισμός σου μετά καταναλώνει πολύ λιγότερο φαγητό από το συνηθισμένο. Γι' αυτό, έρευνες έδειξαν, πως άτομα που έτρωγαν φυστίκια σε καθημερινή βάση οδηγήθηκαν τελικά σε απώλεια βάρους.

9. Κόκκινες πιπεριές. Ξέρεις, αυτές που καίνε (λίγο), καθώς χάρη σε ένα συστατικό που περιέχουν βοηθούν στη σωστή πέψη των γευμάτων.