Το ήξερες εσύ ότι έχει δύο φορές περισσότερες νευρικές απολήξεις από ένα πέος; Αν αυτό και μόνο δεν είναι λόγος να την προσέχεις περισσότερο, τότε τι είναι;

1. Ρίξτο στο γιαούρτι

Δε σε κυνηγά άδικα η μαμά σουγια να φας το γιαουρτάκι σου. Όχι μόνο έχει αντιμικροβιακή δράση αλλά είναι γεμάτο και με καλά βακτήρια, τα λεγόμενα προβιοτικά, τα οποία βοηθούν στη διατήρηση του pH της περιοχής. Άσε  που δεν παχαίνει κιόλας!

2. Βαμβακερά εσώρουχα

Ωραίες οι δαντέλες και τα πιο kinky εσώρουχα, δεν είναι όμως για κάθε μέρα. Τα συνθετικά υφάσματα δε βοηθούν το δέρμα να αναπνέει και μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και φλεγμονές ή μολύνσεις. Γι’ αυτό, όποτε μπορείς, φόρα το βαμβακερό βρακάκι σου!

3. Με μέτρο η καθαριότητα

Οι περισσότερες νομίζουμε ότι η ευαίσθητη περιοχή μας χρειάζεται έξτρα προσπάθεια για να καθαρίσει σωστά, αγνοούμε όμως ότι είναι... αυτοκαθαριζόμενη. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι δεν έχει τόσες απαιτήσεις όσο το υπόλοιπο σώμα μας. Μόνο να θυμάσαι να αποφεύγεις τα σκληρά σαπούνια, γιατί αφυδατώνουν την περιοχη. Προτίμησε τα ειδικά απαλά καθαριστικά που θα βρεις στο εμπόριο.

4. Με ρέγουλα τα αντιβιοτικά

Αυτό που κάνουν είναι να σκοτώνουν τα βακτήρια.΄Ελα όμως που μαζί σκοτώνουν και τα καλά βακτήρια που λέγαμε παραπάν, προκαλώντας φλεγμονές. Μην τα παίρνεις σαν καραμέλες λοιπόν, μόνο όταν υπάρχει σοβαρός λόγος.

5. Για σένα νοιάσου και γυμνάσου

Έλα, το ξέρεις, η άσκηση είναι η λύση στα πάντα, ακόμα κι όταν πρόκειται για... εκεί κάτω. Μην ξεχνάς τις ασκήσεις Kegel, τις οποίες μπορείς να κάνεις κυριολεκτικά οπουδήποτε αφού απλώς σφίγγεις τους μύες του κόλπου. Άσε που βοηθάνε και στο καλύτερο sex!!

6. Προσοχή στην υγρασία

Τα ζεστά και υγρά περιβάλλοντα είναι ό,τι πρέπει για την ανάπτυξη μικροβίων. Μια καλή λύση είναι τα μικρά σερβιετάκια, ακόμα κι όταν δεν είσαι αδιάθετη. Θα μοσχομυρίζεις κιόλας!

7. Μην ξεχνάς το check up σου

Γιατί σίγουρα το κάνεις. Κάθε έξι μήνες, ένας απλός έλεγχος ρουτίνας στο γυναικολόγο σου θα σε απαλλάξει από πιθανά προβλήματα στο μέλλον!