Ενας γιατρός από το Νιού Τζέρσεϊ νομίζει ότι ανακάλυψε το επόμενο θαύμα που λιώνει τα κιλά σαν παγάκι τον Αύγουστο. Να τον πιστέψουμε;

Ο γαστρεντερολόγος Dr. Brian Weiner, ισχυρίζεται ότι η δίαιτα του πάγου θα σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες, χωρίς να χύσεις ούτε μία σταγόνα ιδρώτα. (Ξέρω είναι το απόλυτα λάθος timing, αλλά τώρα το βρήκα τώρα στο λέω. Καλό, βέβαια, θα ‘ταν πρώτα να ρωτήσεις τις αμυγδαλές σου!) 

Να πως: Ο οργανισμός στην προσπάθειά του να λιώσει το… παγάκι χρειάζεται περισσότερη ενέργεια, έτσι αυξάνεται ο μεταβολισμός σου και καίγονται οι θερμίδες. Το ίδιο ισχύει και για τις τροφές. Όσο πιο κρύες είναι, τόσο πιο πολύ «πολεμάει» το σώμα να τις κάψει.

Μην ξαναγκρινιάξεις, λοιπόν, για τα παγωμένα φασολάκια -με λίγο λάδι παρακαλώ- και το κρύο ψητό κοτόπουλο απ’ το ψυγείο.

Τι θα τρώω;
Η διατροφή σου θα παραμένει ισορροπημένη και υγιεινή με τροφές από όλες τις ομάδες. Όπως κατάλαβες, ο γιατρός δεν μας λέει να γεμίσουμε την κατάψυξη με θήκες για παγάκια και να τρεφόμαστε σαν χιονομηχανές.

Προτείνει μαζί με τα σωστά 3 κύρια γεύματα και 2 -υγιεινά σνακ- τη μέρα  να καταναλώνουμε περίπου 1 λίτρο παγωμένο νερό. Έτσι θα κάψουμε περίπου 160 θερμίδες, όσες περίπου θα καίγαμε αν κάναμε δουλειές του σπιτιού για μισή ώρα.

Μία ακόμη ιδέα είναι να γεμίσεις τη θήκη για παγάκια με νερό μαζί με λίγες σταγόνες φυσικό χυμό ή κομματάκια φρούτων, σταγόνες λεμονιού, φυλλαράκια από αρωματικά φυτά όπως δυόσμο και μέντα. Μετά, μπορείς να τα τρως σαν καραμέλες frozen.

SOS: Μην σε πιάσει καμιά τρέλα και μασάς παγάκια, γιατί δεν θα χάσεις κιλά αλλά τα δόντια σου!